Dobré dopoledne, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Michal Sobecký

Nemalé očekávání panovalo na pokraji školního roku ve všech regionálních florbalových klubech. V pondělí 22. června se totiž konal losovací aktiv soutěží Olomouckého kraje a hned den nato došlo také na ten Moravskoslezský. Kromě samotného rozlosování šlo v první řadě o definitivní stvrzení novinek, kam kdo umísti pro ročník 2020/21 své týmy. Na Prostějovsku se los týkal tří oddílů, které přihlásily dohromady 16 družstev. Pojďme se tedy nyní stručně podívat, kdo všechno bude v soutěžích florbal z Prostějovska reprezentovat a co týmy čeká na začátek sezóny?

Post by: Martin Zaoral

Tříleté martyrium nejrůznějších dohadů je u konce. Před pár dny se v centru Prostějova začalo s přístavbou tělocvičny u DDM Vápenice. Moderní stavba vyrůstající na místě nevzhledného asfaltového hřiště by měla být hotová v lednu příštího roku. Sloužit by měla pro školní potřeby, ale i florbalové kluby a další sportovní oddíly.

Post by: Michal Sobecký

Stejně jako v případě házenkářů je jasno i ve florbale. Česká florbalová unie sezónu vinou epidemie koronaviru předčasně ukončila. A stejně jako v jiných sportech přišli florbalisté o nemalý kus sezóny, která původně měla končit až v závěru dubna. Přesto už ale byly v mnoha případech jasně rozdané karty. A předčasné ukončení soutěže tak příliš konečná umístění nezměnila.

Post by: Michal Sobecký

Těžká zkouška čekala v sobotu florbalisty FBC Playmakers Prostějov. Po dvouměsíční pauze se jejich muži utkali v Olomouckém přeboru mužů se soupeři ve dvou zápasech. Už dopředu pak bylo jasné, že půjde o složitá utkání, kde vyhraje tým nejen lépe hrající, ale také důraznější a s větší motivací. Prostějovu se to nakonec v obou případech podařilo, i když proti Lutínu měl rozhodně namále.

Junioři SK K2 si připsali dalších šest bodů
Post by: Redakce

Další dva zápasy čekaly na juniory florbalového celku SK K2 Prostějov. V ranním utkání dokázali porazit rezervu Šternberka 7:3, i když už prohrávali o dvě branky. Ve druhém duelu s Droždínem se podařilo vyhrát přestřelku o jedinou branku 9:8. Po třinácti odehraných zápasech se tak SK K2 vyhřívá na prvním místě tabulky. Druhý Šumperk ztrácí tři body a má zápas k dobru.

Z Hranic vezou tři body i debakl
Post by: Michal Sobecký

Dvouměsíční pauzu ukončili minulý víkend florbaloví Playmakeři, konkrétně tým juniorů. Čekání na ligový turnaj skončilo v neděli, kdy se v hranické sportovní hale Naparia střetli s Vikýřovicemi a se Šumperkem. Soupeři přitom byli každý úplně jiného ranku: zatímco proti Vikýřovicím Prostějované byli favoritem, Šumperk coby druhý tým tabulky měl naopak být jasným kandidátem na vítěze ve druhém ze střetnutí. Jak se ukázalo, předpoklady se naplno potvrdily.

Post by: Milan Fojt

Další porci zápasů odehráli prostějovští florbalisté v divizi mužů. Tentokrát nastoupili doma proti Zlínu, druhý den pak zavítali na půdu nelichotivého soupeře z Orlové.

Post by: Michal Sobecký

Výrazného úspěchu dosáhli sportující studenti RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici. Chlapcům této školy věkové kategorie IV. (8. a 9. třída) se skvěle zadařilo ve florbalu, kde postoupili až do kvalifikace o účast na školním mistrovství republiky 2020!

Post by: Marek Sonnevend

Třetí ročník turnajů ve florbalu na ledě Zlatá brána 2019 hraných na mobilním veřejném kluzišti pod širým nebem u prostějovského muzea uzavřela dvě klání během jediného dne.

Post by: Michal Sobecký

Souboj prvního týmu s předposledním, rozdíl v tabulce 21 bodů. Málokdo jen podle těchto faktů čekal do poslední chvíle otevřené utkání, herně téměř vyrovnané a hlavně na obě strany se spoustou krásných akcí. Ale stalo se. Městské derby prostějovských týmů Playmakers a SK K2 ve 3. lize juniorů se neslo v duchu bouřlivé atmosféry, za kterou by se nemusely stydět ani týmy házené či jiných sportů na Prostějovsku operujících. A bylo na co se dívat.

Kocovina po úspěšné sezóně? Ne tak docela. Florbalisté SK K2 Prostějov ukazují, že minulý rok, kdy po postupu zamířili do lepší poloviny tabulky, nebyl náhodou. Tým je aktuálně pátý a i přesto, že letní přípravu a část sezóny absolvoval bez stálého trenéra, může se pyšnit dobrými výsledky a formou.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Tímto heslem se řídí prostějovští Playmakeři před sezónou 2019/2020. Florbalový tým se připravuje prakticky bez přestávky, zejména to pak platí o juniorech. Ti chtějí rychle zapomenout na předešlou sezónu, v níž skončili poslední s velkou ztrátou na zbylé týmy.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...