Dobré ráno, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Marek Sonnevend

Korfbalová Superliga 2020 má navzdory zpřísněným hygienickým opatřením kvůli koronaviru za sebou první polovinu v podobě základní části. Celou soutěž přitom hostí hala RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici, kde se daří hráčům i hráčkám pořádajícího oddílu SK RG Prostějov.

Post by: Marek Sonnevend

Prostějovský region se stal dějištěm dvou reprezentačních soustředění určených hned pro tři korfbalové výběry České republiky. V jednotlivých národních týmech přitom makalo dohromady třináct hráčů a hráček SK RG Prostějov!

Post by: Marek Sonnevend

Na konci tohoto týdne se hala RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici i městská sportovní hala v Kostelci na Hané stanou tradičním azylem korfbalových reprezentací České republiky.

Post by: Marek Sonnevend

Další dvě zajímavé novinky přilétly z tábora korfbalistů SK RG Prostějov. Jedna se týká složení hráčského kádru a druhá přípravy na nový soutěžní ročník 2020/21.

Post by: Marek Sonnevend

Český korfbalový svaz uspořádal v Rekreačním areálu Pecka premiérový ročník Korfbalové akademie pro mládežnické hráčky a hráče. Akce proběhla od 1. do 8. srpna a mezi čtyřicítkou zúčastněných dětí ve věku 6 až 15 let měl velmi početné zastoupení náš region.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...