Dobré ráno, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Pavla Vašková

Muzeum a galerie v Prostějově je jednou z mála institucí v Olomouckém kraji, která si může dovolit již mnoho let pořádat velké a prestižní výstavy. Je tomu tak i díky dlouholeté spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. V letošním roce na tuto spolupráci navázali dvěma velkými projekty k závěru výstavní sezóny. Těmi dvěma perličkami budou výstavy díla Josefa Čapka, ale především Jiřího Koláře. Večerník byl na úterní tiskové konferenci v plné pohotovosti.

Post by: Redakce

Koncert Michala Horáčka a jeho hudebních přátel Na cestě pořádá v úterý 4. října v 19 hodin Městské divadlo v Prostějově. K podzimnímu turné se přihlásili i pořadatelé z Prahy, Hradce Králové, Zlína a mnoha dalších měst v Česku.

Post by: Pavla Vašková

Návštěvníci Městského divadla se ve středu 27. dubna přenesli do první poloviny minulého století. Tento zážitek jim zprostředkovaly Sestry Havelkovy se svým orchestrem. Svým podáním známých jazzových a tanečních „válů“ 20., 30. a počátku 40. let všechny příjemně naladily a přidaly i něco rad ohledně společenského bontonu. Své písně divákům předložily v krásných dobových aranžmá s patřičnou dávkou nostalgie i humoru.

Post by: Josef Popelka

FOTOGALERIE Uplynulou neděli se příznivci dechové hudby již počtyřiadvacáté mohli těšit na bohatý program, který jim opět nabídl festival Prostějovské dny hudby, pořádaný ZUŠ Vladimíra Ambrose.

Post by: Pavla Vašková

FOTOGALERIE Již hodinu a půl před začátkem koncertu populární skupiny Slza se před prostějovským Společenským domem tísnily davy fanoušků. Neděle 24. dubna pro ně byla velkým svátkem, nikdo z nich si nechtěl nechat ujít možnost být svým idolům co nejblíže. Skupina dorazila do našeho města podruhé.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...