Dobré dopoledne, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Michal Sobecký

Moře úspěchů i vzpomínek má po působení v Prostějově někdejší hráč Luboš Palatý. Dnes 82letý muž prožil v Prostějově podstatnou část své kariéry. A přestože přišel z konkurenční Olomouce, na nové prostředí si skvěle zvykl. A dodnes na něj nedá dopustit. Luboš Palatý, který hrával v útoku, nakonec v Prostějově zůstal i po konci hráčské kariéry. Trénoval, pomáhal s klubem a dokázal, že nebyl legendou jen co do počtu gólů, ale legendární se stal také jeho přístup. I po osmdesátce je stále čilý a v sobotu si tak mohl na led přijít pro speciální dres určený právě legendám, kterou on bezesporu je.

Post by: Jiří Možný

Spokojenost a úsměvy na všechny strany zavládly po závěrečném hvizdu souboje se Šardicemi v celém mostkovickém táboře. Nováčkovi moravskoslezské divize se totiž v posledním domácím souboji tohoto kalendářního roku podařilo ukořistit historicky premiérový bod v této soutěži. A přispěla k němu i Hana Ptačníková (na snímku), sedmnáctiletá hráčka začala v obraně, po přestávce se posunula do zálohy a nakonec dohrávala v útoku. Branku sice nedala, na konečném vyrovnání se ale podílela asistencí.

42 krcUž druhý fotbalista, oblékající v minulé sezóně dres 1.SK Prostějov, se představil na stadionu SCM Za Místním nádražím. Po Tomáši Machálkovi vyběhl na známý trávník po roční pauze opět v uničovském dresu Aleš Krč. Jediný hrotový útočník se do vyložené příležitosti nedostal, spíše stál u zrodu obou gólových akcí. Po utkání ale byl pochopitelně spokojenější, jeho Uničov dokázal jako první zdolat „eskáčko“ na domácí hroudě.

39 veselyTenhle příběh trval mnoho let, než dospěl ke svému happyendu. Jeho hlavní postavou je Vítězslav Veselý, aktuálně jeden z nejlepších oštěpařů planety, který během posledních sezón vyhrál mistrovství světa i Diamantovou ligu, získal stříbro na evropském šampionátu a skončil čtvrtý na olympijských hrách. Jedna zdánlivě nedůležitá meta mu však stále unikala: překonat rekord prostějovského Memoriálu Eduarda Rozbořila. Až do předminulé neděle, kdy se konečně dočkal i splnění tohoto cíle, po němž skromný sympaťák Víťa Veselý velmi toužil. Na poměry velké hvězdy mezinárodní atletiky až nečekaně moc. Při pětadvacátém ročníku hodil nejprve 81,15, aby následně dosáhl ještě lepšího výkonu 81,55 metru, jímž o 257 centimetrů přehodil dosavadní maximum Patrika Landmessera z roku 1996. Po splnění dlouhodobého snu lokálního charakteru se usměvavý chlapík ochotně rozpovídal pro PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jemuž poskytl exkluzivní rozhovor...

08 16_ŠišmaV minulém čísle Večerníku jsme přinesli čtenářům první díl obsáhlého rozhovoru s dvaadevadesátiletým Josefem Šišmou, který byl v letech 1956 až 1960, předsedou Městského národního výboru v Prostějově. Dodnes oddaný komunista žijící již v Uherském Hradišti vzpomínal na své dětství, totální nasazení v německém Freiburgu a svoji svazáckou činnost před rokem 1948. Už před třemi týdny pak prostřednictvím Večerníku připomněl jím prosazenou výstavbu prvního panelového domu v Prostějově, jenž vyrostl na Šárce. Dnes začneme tam, kde jsme skončili, popisem situace při jeho nástupu do funkce prvního muže na radnici... 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...