Dobré dopoledne, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
34 hruban 001Fotogalerie: Fotograf a speleolog Petr Hruban představí návštěvníkům Art kavárny Avatarka krásy zdejších jeskyní a důlních děl. Přijďte se pokochat dech beroucími záběry z nitra Země. Pokud vás lákají nepřístupné podzemní prostory, jeskyně a štoly, nemusíte porušovat zákazy vstupu ani překračovat zákon. Stačí, když ve dnech od 26. srpna do 28. září zavítáte do bezpečné a zcela jednoduše přístupné Art kavárny Avatarka na náměstí T. G. Masaryka, kde budete moci zhlédnout výstavu unikátních fotografií z moravských jeskyní a důlních děl, které pro vás pořídil fotograf a speleolog Petr Hruban. 

26 bedihostcup 03Až penaltový rozstřel rozhodl o tom, kdo se stane vítězem Bedihošť Cupu 2014. Šestý ročník turnaje v malé kopané svedl do finále dva papírově nejkvalitnější týmy osudí FC Anděl „A“ a Relax Prostějov a ukázalo se, že se opravdu sešly vyrovnané týmy. Během dvaceti minut standardní hrací doby žádný gól nepadl a šlo se tak do penalt, v nich se hlavním hrdinou stal gólman Anděla David Krejčí.

26 bedihostcup 02Dva největší favorité šestého ročníku turnaje v mladé kopané Bedihošť Cup zvládli úspěšně cestu nástrahami základních skupin i semifinále. Podle papírových předpokladů se tak ve finále střetnou Anděl „A“ a Relax Prostějov. Naopak jen souboj o bronz zbyl na týmy AC Roma a FC PV 1.

2014 26 bedihostcup 01Nakonec jen třináct výběrů se účastní letošního ročníku turnaje v malé kopané Bedihošť Cup 2014. na poslední chvíli je totiž ze soutěže odhlásilo mužstvo Mačkal stavu a soutěží se tak ve dvou základních skupinách po šesti a sedmi účastnících.

31 krestaMalé jubileum oslavil v tomto roce turnaj v malé kopané Bedihošť Cup. Na hrubčickém fotbalovém hřišti se odehrál v pořadí již pátý ročník a hlavnímu pořadateli Jiřímu Krestovi mladšímu (na snímku) dělá radost, že toto klání se stalo již pevnou součástí letního období, těší se zájmu spousty mužstev a každým rokem stoupá úroveň.

28 bedihost_vyhlaseni_04Putovní pohár pro celkového vítěze Bedihošť Cupu připadl již potřetí za pět let družstvu FC Anděl. Za jedenáct střetnutí základní a finálové skupiny neobdržel jeho gólman Jaroslav Běhalík ani jednu branku, poprvé inkasoval až ve finále s celkem FC Anděl „B“. Třetí místo vybojovali po jasné výhře nad Clewerem hráči týmu AC Roma „A“, pátému Dobrochovu stačila jedna branka nad Čehovicemi, stejně jako sedmé Botafoze nad Sexmeraldou „B“.

28 bedihost obronzSouboj o třetí místo letošního ročníku Bedihošť Cupu se stal jednoznačnou záležitostí týmu AC Roma „A“, jenž díky třem nastříleným brankám zdolal svého soupeře Clewer 3:0. Do tohoto souboje přitom vítězové prošli jen díky odhlášení celku SK DD Sport „A“, jenž opustil hrubčický areál předčasně.

28 bedihostcup zs 48Zápletka je rozluštěna. Ve skupině „A“ zvítězil brankou gólmana FC Anděl nad Dobrochovem 1:0 a zajistil si kolo před koncem postup do finále, jeho vyzyvatelem bude FC Anděl „B“, jemuž pomohla kontumační výhra nad Torpedem Prostějov.

28 bedihostcup zs 57„Áčko“ i „béčko“ FC Anděl, Clewer, Dobrochov a SK DD Sport „A“. Z této pětice vzejdou po odehrání zbývajících utkání obou nadstavbových skupin finalisté pátého ročníku turnaje v malé kopané Bedihošť Cup. Zbývající jedenáctka postupujících ze soboty již má ambice maximálně na boj o třetí místo.

29 bedihostcup zs 28Nástrahami základních skupin prošli úspěšně všichni favorité. „Áčku“ vládne obhájce vítězství FC Anděl, jenž dosud ani jednou neprohrál, ani jednou neinkasoval a s dvaadvaceti brankami je rovněž nejofenzivnějším mužstvem, skupinou „B“ prošel těsnými výhrami z vedoucí pozice FC Anděl „B“, třetí skupině pak kraloval Sokol Bedihošť, když jako jediný dokázal úvodních šest zápasů vyhrát.

29 bedihostcup zs 09Rovná desítka týmů zatím prochází turnajem Bedihošť Cup bez porážky. Nejvíce se na hrubčickém fotbalovém hřišti vede „domácímu“ Sokolu Bedihošť, jenž zdolal Plumlov, DD Sport „B“ i celek Roma „B“ a po třech zápasech tak má plný počet devíti bodů. Bez ztráty bodu procházejí i Sexmeralda „A“, Sexmeralda „B“ a Torpedo Pv, tato družstva ovšem mají za sebou jen dva duely.

28 bedihostcup zs 03Trojicí zápasů FC Anděl – Botafoga, SK DD Sport „A“ – Lampáci a Sokol Bedihošť – Plumlov odstartoval letošní ročník Bedihošť Cupu. Tradičního turnaje v malé kopané se tentokrát zúčastní celkem čtyřiadvacet mužstev, které pořadatelé rozdělili do tří skupin, ze sobotního programu projde dál šestnáct nejlepších.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...