Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
31 krestaMalé jubileum oslavil v tomto roce turnaj v malé kopané Bedihošť Cup. Na hrubčickém fotbalovém hřišti se odehrál v pořadí již pátý ročník a hlavnímu pořadateli Jiřímu Krestovi mladšímu (na snímku) dělá radost, že toto klání se stalo již pevnou součástí letního období, těší se zájmu spousty mužstev a každým rokem stoupá úroveň. „Příprava na letošní ročník byla o něco náročnější. Chtěl jsem to zpestřit organizačně i věcmi kolem, prakticky vše ale zařizujeme já a můj otec. Investujeme do toho veškerý náš volný čas, do budoucna bych tedy rád zapojil i další účastníky,“ přemítá Kresta na startu druhé pětiletky.
Již nyní má v hlavě řadu vylepšení, v pořadí již šesté pokračování turnaje by tak mělo být ještě úspěšnější a vydařenější. Jednou z věcí je pokusit se získat patrona, který by celý turnaj zaštítil. „Nemám na mysli politika, ale spíše fotbalistu. Osobnost, která prošla ligou a mohla by tak přitáhnout diváky a pomoci i se sháněním sponzorů. Vše je totiž o penězích,“ nadhodil.
Zapracovat hodlá i na doprovodném programu, který by doprovodil hlavní dějovou linii. „Chtělo by to něco pro děti, když k nám přicházejí celé rodiny. Jako vsuvku bychom mohli vložit ženský fotbal, a Bedihošť Cup by mohl být vícedenní než dosud. Nápadů je hodně,“ prozradil Kresta.
Varianta rozložení turnaje do více než dvou dnů by mohla nastat v případě, že by se přihlásila třeba padesátka výběrů. Pak by se totiž konala nejprve kvalifikace a teprve na jejím základě finálový turnaj.
„Chceme oslovit týmy z více regionů. Našimi ambicemi není konkurovat Krumsínu, který má tradici, ani napodobit Qanto Cup se zhruba sto dvaceti účastníky. Ale polovina by se tu sejít mohla. Z nich by pak čtyřiadvacet postoupilo na finálový den,“ navrhuje.
Formát hlavní části by tak v zásadě zůstal zachovaný. „Tento model chceme dodržet. Dvěma stům čtyřiceti lidem se zavděčit nemůžu, každý byl s pravidly seznámen a ještě týden dopředu se může odhlásit. Ohlasy první osmičky jsou kladné, vyhovovalo jim to. Jen je nutné doladit nasazení do skupin, aby i v neděli měli všichni o co hrát,“ nezatracuje rozdělení do tří osmičlenných skupin, kdy si každý zahraje minimálně sedmkrát.
Rozšířit by chtěl počet hřišť, aby to lépe „odsýpalo“ a týmy nemusely tak dlouho čekat, než si opět zahrají. Jiří Kresta mladší rovněž věří, že přihlášení nenechají družstva až na poslední chvíli, jako tomu bylo letos. „Všichni to vědí dlouho dopředu, stejně je ale nejvíce přihlášek poslední týden. Ještě ve středu, tedy tři dny po rozlosování, se mi ozvaly dva týmy, které jsem musel odmítnout. Takže opět mohlo být třeba osmadvacet mančaftů,“pověděl.
Zapojením čtvrtého hřiště by se také mohla prodloužit doba utkání a místo jedné patnáctiminutovky by se mohlo hrát třeba dvakrát deset minut a finále dvakrát patnáct minut. „Takto jsme to hráli od devíti do devatenácti, abychom to zvládli odehrát. Vyrovnaní soupeři tak mezi sebou hráli třeba 0:0, ale kvalita se mohla projevit, ti lepší dali i pět šest branek,“ sdělil.
Otázkou zůstává, zda se bude stále hrát v Hrubčicích, kde v létě skončila velká kopaná, jelikož se mužský tým nepřihlásil do nové sezony okresní soutěže. „Pan starosta mě ubezpečil, že areál i trávník budou plně udržovány, ale teprve uvidíme, jak to bude za pár měsíců vypadat. Třeba tak bude nutní hledat i nové prostory,“ přemítal Kresta.
Sobotní program zakončila jako každoročně večerní zábava. Té se ovšem zúčastnil pouze mizivý počet fotbalistů. „Hlavní příčinou je, že u nás nepřespávají. Všichni to mají do dvaceti kilometrů a nikdo tu nestanuje. Loni tu byly tři čtyři stany a hned byla atmosféra jiná. Návrhem je tak i zúžení finálové části na jeden den, že by po skončení všichni zůstali a pobavili se. V neděli v pět večer už totiž není prostor pořádně to oslavit,“ nastínil další z myšlenek.
Hlavní kaňkou toho letošního ročníku se staly závěrečné boje ve skupině „B“. Hráči Torpeda Prostějov totiž nenastoupili proti Andělu „B“ a po kontumaci 0:3 přišli členové SK DD Sport „A“ o možnost prodrat se do finále. Na to tedy zareagovali oni i jejich „béčko“ odstoupením ze zbytku turnaje a odjezdem domů.
„Vzniklo to u Torpeda, které nedoladilo počet lidí. První den jich bylo 8+1, pro boje o umístění jen 5+1 a navíc se jeden zranil a další musel odpoledne do práce. A ve třech hrát nelze. Měli sice ještě dvě volná místa na soupisce, nemůžu jim ale nařídit, aby někoho dopsali,“ vrátil se Kresta k vypjatému momentu.
Příjemným překvapením byl pro pořadatele Dobrochov, jenž si nakonec došel pro páté místo, víc naopak očekával od Brodku u Prostějova. „Dobrochov si v malé kopané vede dobře,
u nás ale hrál poprvé. Dařil se mu již ve skupině. Brodek vyhrál v Krumsíně a vypadal na favorita, tady ale přijel pouze s béčkem,“ podotkl.
Tato dvojice ani dalších jednadvacet mužstev ale nezměnily nic na tom, že vítězem se stejně jako o rok dříve stal FC Anděl, tentokrát dokonce po finálové výhře nad vlastním „B“-týmem. „Anděl si drží základnu a nastupuje tu stále zhruba pět stejných hráčů. Ostatní vždy pod stejným názvem přivezou jinou sestavu a nejsou tak sehraní. Navíc tu není Relax, Jiřina, Haná a další týmy, co by mu mohly konkurovat,“ zaznamenal.
Za pomoc v přípravě a uskutečnění Bedihošť Cupu 2013 patří Krestovo poděkování všem sponzorům, kteří se podíleli na cenách, personálu zajišťujícímu občerstvení i všem ostatním, kteří byli nápomocni. „Díky za podporu turnaje, speciálně pak obci Bedihošť a panu Dokoupilovi z DD Sport, který to zafinancoval a zasponzoroval, věnoval sadu dresů a další věcné ceny,“ neopomněl zmínit hlavní pořadatel Jiří Kresta mladší.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...