Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

28 bedihost_vyhlaseni_04Putovní pohár pro celkového vítěze Bedihošť Cupu připadl již potřetí za pět let družstvu FC Anděl. Za jedenáct střetnutí základní a finálové skupiny neobdržel jeho gólman Jaroslav Běhalík ani jednu branku, poprvé inkasoval až ve finále s celkem FC Anděl „B“. Třetí místo vybojovali po jasné výhře nad Clewerem hráči týmu AC Roma „A“, pátému Dobrochovu stačila jedna branka nad Čehovicemi, stejně jako sedmé Botafoze nad Sexmeraldou „B“.

Prvnímu dni vládli Andělé a Bedihošť

Pořadatelé rozdělili čtyřiadvacet přihlášených do tří skupin po osmi, do nedělního pokračování jich prošlo prvních pět a nejlepší ze šestých míst. Každý tak měl jistotu, že si zahraje minimálně sedm střetnutí, při postupu dál pak jedenáct utkání. A celkem osm nejlepších z dvojice finálových skupin si ještě zahrálo o konečné umístění.

Nástrahami základních skupin prošli úspěšně všichni favorité. „Áčku“ vládl obhájce vítězství FC Anděl, jenž za sedm zápasů ani jednou neprohrál, ani jednou neinkasoval a s dvaadvaceti brankami byl rovněž nejofenzivnějším mužstvem. Skupinou „B“ prošel těsnými výhrami z vedoucí pozice FC Anděl „B“, třetí skupině pak kraloval Sokol Bedihošť, když jako jediný dokázal úvodních šest zápasů vyhrát.

Loňský král FC Anděl měl do turnaje pozvolnější vstup, když v zahajovacím duelu i ve svém druhém střetnutí uhrál s Botafogou a Clewerem jen bezgólové výsledky. Poté však přišly dva debakly 8:0 a 7:0 do sítě JCS Teamu a AC Original, které se mu nakonec přece jen započítávaly do finálové skupiny. Navíc nastartovaly družstvo pro zbývající trojici zápasů.

Gólman Anděla Jaroslav Běhalík si udržoval neprůstřelnost i nadále a spoluhráči hned několikrát poznali, že i nečekaná ztráta při rozehrávce nemusí znamenat pohromu. Naopak v útoku se již hráči minimálně jednou prosadili a poradili si jak s Medvědy, tak Sexmeraldou „A“, tak i na závěr s FC PV 1.

Blízko k výhře ve skupině měl i Clewer, dlouho ztratil pouze po remíze právě s Andělem. Pak ovšem přišla nečekaná porážka s nepostupujícími Medvědy a výsledné druhé místo. Pro členy tohoto družstva ale bylo podstatné, že si dál odnesli body za výhry nad FC PV 1, Botafogou i Sexmeraldou.

Skupina „B“ byla nejvyrovnanější ze všech, padalo v ní také nejméně branek. Stejně jako v „áčku“ skončila čtveřice duelů hraných na jedenkrát patnáct minut bezgólovým stavem, většina zbylých zápasů dopadla rozdílem jedné či dvou branek.

Mistrem v úspornosti se stal FC Anděl „B“, kterému v prvních šesti zápasech stačilo pět vstřelených branek na pět výher. Každý celek si připsal alespoň jednu remízu, právě Anděl „B“ si podělil body se čtvrtými Čehovicemi. Spolu s ním postoupily i týmy DD Sport „A“, AC Roma „A“, Ladzimil Čehovice, Brodek u Prostějova a díky nejlepší bilanci z trojice na šestých místech i Mačkal stav.

V „céčku“ bylo o prvním místě rozhodnuto již před posledním zápasem. Sokol Bedihošť dokázal zvládat těsné souboje a vyhrál nad třetí Sexmeraldou „B“, čtvrtým Torpedem Pv, pátým DD Sport „B“ i trojicí nepostupujících, o body ho připravil až v posledním duelu prvního dne Dobrochov. Stačila mu k tomu chvilka nepozornosti soupeře a přesný centr z pravé strany od poloviny hřiště.

Prvním finalistou se stal FC Anděl „A“

I nedělní porcí duelů prošel FC Anděl bez porážky, dokonce všechny čtyři své duely vyhrál. Nejprve si poradil po výsledku 3:0 s Brodkem u Prostějova, poté zdolal 1:0 Bedihošť i Dobrochov, na závěr si jednoznačně poradil s Mačkal stavem. Bylo tak jasné, že si jeho členové zahrají opět ve finále. Rozhodla již výhra nad Dobrochovem, o kterou se povedeným výkopem postaral gólman Běhalík.

Povedenou neděli zažil i Clewer, jenž získal tři výhry a jednu remízu. Ani to ale nestačilo na lepší než druhé místo, tedy souboj o konečné třetí místo s druhým nejlepším ze skupiny „B“. Na třetí pozici se umístil Dobrochov, který sice získal stejný počet bodů jako Botafoga, v jeho prospěch ale hovořila výhra 1:0 ze vzájemného střetnutí.

Naopak neděle vůbec nevyšla Sokolu Bedihošť, jeho hráči prohráli s Clewerem, Andělem i Botafogou a navzdory osmnácti bodům ze soboty mohli bojovat maximálně o čtvrté místo ve skupině. Ani závěrečná výhra nad Sexmeraldou „A“ jim ale nestačila a obsadili páté místo. Šestá v této skupině skončila právě Sexmeralda, sedmý Brodek u Prostějova se umístil před osmým Mačkal stavem díky vítězství 3:0.

V dramatické skupině „B“ se radoval FC Anděl „B“

Ve druhé finálové skupině se dlouho o první místo přetahovali FC Anděl „B“ a SK DD Sport „A“. Anděl měl sice ze soboty tříbodový náskok, jejich vzájemný duel ale skončil bezbrankovou remízou, takže byla situace dlouho otevřená. Navíc když Anděl hned na úvod neporazil FC PV 1. Nahrálo mu ale nenastoupení Torpeda Pv, který před tím o dva body obral DD Sport, a nastala kontumační výhra 3:0.

Když SK DD Sport zjistil, že už nemůže postoupit do finále, odcestovaly jeho dva výběry z Hrubčic předčasně. To znamenalo nejen další zkontumované výsledky, ale i posun pořadím. SK DD Sport „A“ sice disponoval druhou nejlepší bilancí, pořadatelé ho ale nakonec z výsledné tabulky vyřadili, takže o bronz se utkal původní třetí AC Roma „A“, o páté místo původně třetí Ladzimil Čehovice a do boje o sedmé místo na poslední chvíli pronikla Sexmeralda „B“.

Dobrochov skončil pátý, Botafoga sedmá

V úvodních dvou duelech o konečné umístění stačila vítězům jediná branka. Znamenala jak výhru Botafogy nad Sexmeraldou „B“, tak i výhru Dobrochova nad Ladzimilem Čehovice. Hráči Dobrochova ale měli také pořádnou porci štěstí, hned třikrát jim totiž pomohla tyč. A vždy šlo o jinou část brankové konstrukce, po levé a pravé tyči přišlo na řadu i břevno. Svůj náskok již ale udrželi a Vojtěch Nakládal, Martin Peka, David Gryglák, Petr Halouzka, Tomáš Matula, Patrik Hochman, Marek Pořízka, Martin Olejník, Petr Piňos a Viktor Hrdlička skončili celkově pátí.

Třetí místo patří týmu AC Roma „A“

Závěrečné dva duely celého turnaje se již nehrály na jedenkrát patnáct, ale na jedenkrát dvacet minut. V souboji o třetí místo byl AC Roma „A“ po celou dobu lepší a došel si také pro vítězství. Nejprve Nicolas Hangurbadžo křižnou ranou těsně minul bránu. Po přesně rozehraném rohu z pravé strany a náběhu do vápna se již ale hráči mohli radovat.

Další nebezpečnou střelu Tomáše Daniela gólman Cleweru vykopl, při risku ale soupeř udeřil jedním z rychlých brejků a blafák gólmanovi znamenal stav 2:0. Clewer mohl snížit, když gólman Romy neudržel lehkou střelu z pravé strany, Patrik Jura ale při dorážce z pár kroků netrefil bránu. Potřetí se tak radovala AC Roma, když při risku Cleweru dosáhli gólu z vlastní poloviny do prázdné brány.

FC Anděl nasměroval za titulem Gottwald

Finále mezi „áčkem“ a „béčkem“ Anděla bylo jasnou záležitostí. Do vedení se favorizované „áčko“, které mělo před tímto duelem bilanci devíti výher, dvou remíz a skóre 33:0, dostalo po přesné standardce Petra Gottwalda. Zvýšit mohl Tomáš Zapletal, ale střílený centr z levé strany neumístil do brány, ale pouze nad.

„Béčku“ se ještě podařilo díky Dostálovi a jeho zakončení pod břevno srovnat, nerozhodný stav ale dlouho neplatil. „Áčko“ vyprodukovalo centr z pravé strany a zakončení hlavou znamenalo navrácení vedení. Po vybídnutí Petra Gottwalda přidal třetí branku z levé strany pálící Zdeněk Fládr, jako čtvrtý se po chybě v rozehrávce prosadil Tomáš Veselský a stal se tak posledním střelcem letošního ročníku Bedihošť Cupu.

Po skončení duelu nastal čas pro vyhlášení výsledků a předání cen. Nejlepším kanonýrem se stal Viliam Hangurbadžo z týmu AC Roma „A“, gólmanem turnaje vyhlásili organizátoři Jakuba Poláka z Botafogy, nejužitečnějším hráčem celého turnaje se stal Richard Klimeš z Cleweru.


OHLASY VÍTĚZŮ

Petr Gottwald (FC Anděl):
„Finále možná bylo jednodušší, ale měli svou kvalitu a dostali se do první možnosti. Rozhodl první gól, který jsem dal z trestňáku. I když jsme inkasovali na 1:1, tak jsme je potom sevřeli a vyhráli. Obhajoba je vždycky těžší, ve skupině jsme měli spoustu těžkých zápasů, ale všechno jsme vyhráli a finále jsme si zasloužili. Je to zápasový maratón, ale myslím si, že je to lepší než jednodenní turnaj. Tak si zahrálo víc mužstev a všichni byli spokojeni. Příští rok sem samozřejmě pojedeme opět, a když se nám podaří se dobře umístit a nejlépe obhájit, bylo by jen dobře. Není to pro nás ale prvořadé. Jezdíme sem rádi.“

Jaroslav Běhalík (brankář FC Anděl):
„Strašně se mi to líbilo, mělo to úroveň. Poslední dobou se mi daří a přeneslo se to i do tohoto turnaje. Kluci byli famózní, některé zápasy jsem si ani nezachytal. Hodně mi pomohli, jsme skvělý tým. Hraji futsal, malou kopanou i velkou kopanou, takže jsem si v bráně rychle zvykl. A ta moje branka? Proti Dobrochovu nám k postupu stačil bod, oni to pak otevřeli a hráli bez gólmana. Naskytla se možnost to zkusit, tak jsem to zkusil a snad poprvé v životě to tam spadlo. Jsem rád. Ve futsale se k tomu dostanu celkem často, ale většinou to skončilo hodně vedle, je to asi můj první gól. Byl to poslední turnaj v malé kopané, teď už opět jen velký fotbal. Až do zimy.“


POHLEDEM HLAVNÍHO ORGANIZÁTORA

Jiří Kresta ml.:
„Chci, aby si mužstva zahrála co nejvíce, stále se ale objevují faktory, které ovlivňují celkové dění turnaje. Trošku mě to mrzí, ale takový je sport. Teď nastala úleva, už mám ale v hlavě spoustu myšlenek, co vypustit, co zlepšit, jakým způsobem na určitých věcech zapracovat, aby se kvalita turnaje zvyšovala a bylo to atraktivní pro týmy. Samozřejmě vím, že se nikdy nezavděčím všem. V tuto chvíli si to nechám pro sebe, abych na tom mohl pracovat, jednou z možností je změna turnaje na jeden den. Na letošní rok byl nastaven systém, jehož hlavním faktorem byl bodový zisk z každého zápasu. Tým Andělů „B“ se velice dobře připravil na sobotní skupinu a tím pádem se velice jednoduše dostal do postupového klíče. Pak už mu zbývalo se jen porovnat s druhým týmem. Kvalitu turnaje velice zvedl Dobrochov, přínosem byli i kluci Plumlova, jimž se těsně nepodařilo postoupit. Nevím, kde je zakopaný pes, že týmy, které jezdí na konkurenční turnaje, nemají zájem zkusit to u mě. Receptem na tým Andělů by bylo dostat sem ostatní mužstva, která jezdí po ostatních regionálních turnajích. Ať je to Jiřina, Haná či Relax. To by zvedlo turnaj o něco dál. Už tři roky je putovní pohár u Andělů a měl by se tam zamíchat někdo další.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...