Dobré ráno, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Redakce

Skvělá zpráva pro 2. okresní ligu v malé kopané mužů ČUS Prostějovska 2019/20: navzdory koronavirově zapeklité době byla zdárně dokončena! Povedlo se díky tomu, že účastníci soutěže předehráli zápasy závěrečného kola ještě před celostátním zákazem veškerého sportování, který nastal 12. října.

Post by: Marek Sonnevend

Sportovní výkony a povzbuzování publikem umocněné nádherným počasím. Velká cena Prostějova patří spíše k menším atletickým mítinkům, jak ale před více jak měsícem ukázala, i ty mají své kouzlo. Atletický klub Prostějov sem navíc každoročně dokáže přitáhnout také velmi kvalitní závodníky. Tentokrát nechyběl oštěpař Vítězslav Veselý a překážkář Petr Svoboda. Oba aktuálně drží rekordy mítinku ve svých disciplínách. Večerník sledoval tradiční událost i letos naživo a s odstupem času vám přináší podrobné ohlédnutí s výsledkovým servisem a nechybí ani interview se šéfem akce. Exkluzivní dvojrozhovor s Vítězslavem Veselým a Petrem Svobodou najdete v příštím čísle.

Post by: Marek Sonnevend

První polovina letošní sezóny v raftingu nestála vinou koronaviru za nic, ta druhá byla ze závodního hlediska poměrně nabitá, byť výhradně tuzemskými soutěžemi. Večerník vám přináší zejména výsledkově obsáhlé ohlédnutí za vyvrcholením roku 2020 v podání Raft Teamu Tomi-Remont Prostějov. Rekapitulujeme akce z konce srpna i ty tři zářijové.

Post by: Marek Sonnevend

Skvělá zpráva pro 2. okresní ligu v malé kopané mužů ČUS Prostějovska 2019/20: navzdory koronavirově zapeklité době byla zdárně dokončena! Povedlo se díky tomu, že účastníci soutěže předehráli zápasy závěrečného kola ještě před celostátním zákazem veškerého sportování, který nastal 12. října.

Post by: Michal Sobecký

 Skvělou podívanou slibovalo Mistrovství České republiky v krasojízdě. Tato v současnosti nepříliš častá sportovní disciplína má své velké zázemí i v Němčicích nad Hanou. A právě zde se 30. října měl uskutečnit domácí šampionát. Jenže přišla koronavirová nákaza a s ní spojená vládní opatření, načež spolu s dalšími sportovními akcemi byl prozatím odpískán také tento šampionát plný elegance a akrobatických kreací. Je ale možné, že by se akce přece jen uskutečnila?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...