Příjemnou noc, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 valna_hromadaSobotní valná hromada Okresního fotbalového svazu Prostějov, která se konala v restauraci H Club, v sobě de facto zahrnovala hned trojici valných hromad - mimořádnou valnou hromadu občanského sdružení OFS Prostějov, o.s., dále mimořádnou valnou hromadu organizační jednotky FAČR a především pak volební valnou hromadu Okresního fotbalového svazu Prostějov.

05 trundaDva dny před valnou hromadou cítil dosluhující předseda OFS Vladimír Trunda, že mu teče do bot a pozici šéfa svazu zřejmě neobhájí. Rozhodl se tak pro zoufalý čin a předsedům okresních fotbalových klubů rozeslal dopis, v němž očerňoval nejen své protikandidáty Milana Elfmarka s Romanem Minxem, ale například i vedení 1.SK Prostějov. Tedy stejné lidi, s nimiž před časem otevíral stánek Za místním nádražím a byl po jejich boku pravidelně vídán, jak z balkonu u V.I.P. prostor sleduje zápasy účastníka MSFL.. Není tak tedy příliš divu, že se text obrátil proti němu a prvním výsledkem byla jeho drtivá porážka v tajných volbách...

04 trundaO třetí zvolení do čela Okresního fotbalového svazu (OFS) Prostějov bude v sobotu dopoledne usilovat současný předseda Vladimír Trunda. Do této funkce jej uvedla volební valná hromada v roce 2007, o víkendu bude usilovat o mandát i na příští roky. „Ano, hodlám kandidovat. Mám nominaci od několika klubů,“ věří v úspěšnou kandidaturu.

Na volební valnou hromadu může každý oddíl spadající pod OFS Prostějov vyslat jednoho svého zástupce, který má právo hlasovat a spolupodílí se tak na volbě svazového předsedy, členů výkonného výboru i dalších komisí. Týden před konáním valné hromady oslovil Prostějovský Večerník delegáty několika klubů napříč soutěžemi i okresem a zeptal se jich, s jakými přáními a úkoly do Prostějova pojedou a co od nejbližší soboty očekávají.

Nedojde-li na poslední chvíli k úpravě volebního řádu, budou platit stejná pravidla jako při předchozích svazových volbách. To znamená, že volba předsedy OFS, šesti členů výkonného výboru i revizní komise proběhne tajně, pokud pokud by na předsedu kandidoval jediný člověk, hlasovalo by se o něm veřejně.

Nejbližší sobotu 2. února od 9 hodin ráno se v prostějovské restauraci H Club uskuteční volební valná hromada Okresního fotbalového svazu Prostějov. Po čtyřech letech tak budou funkcionáři ze svých řad vybírat předsedu OFS, členy výkonného výboru i revizní komise. Poslední valná hromada se konala před dvěma lety, tehdy ovšem nešlo o klasické volební setkání a jednalo se pouze o dovolbu delegátů.

04 roman_minxUcházet se o post předsedy OFS Prostějov se společně s Vladimírem Trundou a Milanem Elfmarkem rozhodl i Roman Minx (na snímku). Od přelomu loňského a letošního kalendářního roku nový předseda Fotbalového klubu Ptení upíná svou pozornost zejména k úspěšné kandidatuře do výkonného výboru, kde by se chtěl zasadit o reorganizaci okresních soutěží a řešení potíží s nedostatkem členské základny.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...