Dobré ráno, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Redakce

Na soustředění v Medulinu máme za sebou první ze dvou přípravných utkání.

Post by: Tomáš Kaláb

Po lednové účasti v Tisport lize a dvoutýdenní zápasové pauze čeká fotbalisty 1.SK Prostějov nabitý únorový program. Zahájili jej hned druhý únorový den přátelským zápasem ve Vyškově, kde je střelecky vyškolil prostějovský odchovanec Matocha. Dalších pět zápasů před startem MSFL na svěřence kouče Machaly ještě čekají, dva z nich v rámci soustředění na chorvatské Istrii.

Post by: Tomáš Kaláb

Po téměř dvoutýdenní pauze čeká fotbalisty 1.SK Prostějov v pátek 2. února další přípravný zápas. K němu nastoupí za umělého osvětlení od 17:30 hodin ve Vyškově proti místnímu účastníku MSFL.

Post by: Tomáš Kaláb

Dosud jen hrubé obrysy harmonogramu zimní přípravy 1.SK Prostějov se precizují právě dnes. Jisté zatím je, že start je naplánován na pondělí 8. ledna 2018. Eskáčko se také zúčastní zimní Tipsport ligy a zahraje si rovněž na Sigmě.

Post by: Tomáš Kaláb

FOTOGALERIE Zajímavé věci se děly uplynulou sobotu na stadionu v Uherském Brodě, kde nováček třetiligové soutěže hostil nedávného účastníka druhé ligy. Podle těchto výchozích parametrů zápas i skončil, což pro eskáčko především znamená otřepání se z domácí porážky. Diváci na tribuně se rozhodně nenudili a z fotbalu toho viděli opravdu hodně. Třeba neproměněnou penaltu, barevné karetní hrátky nebo gól po několika sekundách od výkopu. Bohužel i sanitku záchranné služby... Večerník byl u toho!

Post by: Tomáš Kaláb

Za novodobou historii prostějovského eskáčka prošla tímto klubem pěkná řádka hráčů, které z nejrůznějších důvodů osud zavál na jiná místa fotbalové mapy. Asi nejznámější jsou přestupy Tomáše Machálka přes Jablonec do Opavy a Pavla Hlocha do Třince. Tato dvojice si v těchto klubech zahrála druhou ligu, což se nakonec v minulé sezóně podařilo i těm, co v 1.SK Prostějov zůstali. Večerník v minulých dnech zmapoval osudy některých výrazných osobností, jež modrý a později modrobíle pruhovaný dres oblékali.

Post by: Petr Kozák

A je rozhodnuto! Tipovací soutěž FOTBALOVÁ DEVÍTKA Večerníku je definitivně u konce. Z celoročního snažení takřka stopadesátky čtenářů se v šestadvaceti jarních a podzimních kolech vyrekrutoval vítěz, který obdrží kromě jiného i DVACET TISÍC KORUN jako mimořádnou prémii u příležitosti právě dvacátého výročí založení nejčtenějšího regionálního periodika.

Post by: Tomáš Kaláb

Cennou třítýdenní zkušenost má za sebou stále ještě šestnáctiletý útočník David Píchal. Na začátek letní přípravy nastoupil tento prostějovský odchovanec do prvoligového Zlína, který se připravuje nejen na další sezónu, ale také na účast v Evropské lize. O to byla dosavadní štace pro Davida důležitější.

Post by: Tomáš Kaláb

Zatím nejtěžšího soupeře „vyfasoval“ tentokrát v prvním kole poháru MOL Cup 1.SK Prostějov. Zatímco v předchozích ročnících eskáčko vždy čekalo na soupeře z předkola, který se rekrutoval z divize či ještě nižší soutěže, tentokrát los přiřkl Hanákům tým z třetí ligy – Mohelnici.

Post by: Tomáš Kaláb

Ani ve čtvrtém přípravném utkání se svěřencům trenéra Oldřicha Machaly nepodařilo bodovat. Přestože byli první půlhodinu jednoznačně lepší, nevyužili opět šance. Domácí naopak prokázali kvalitu v předfinální a finální fázi. Jedinou branku eskáčka vstřelil hlavou Kroupa.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...