Dobrý podvečer, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po lednové účasti v Tisport lize a dvoutýdenní zápasové pauze čeká fotbalisty 1.SK Prostějov nabitý únorový program. Zahájili jej hned druhý únorový den přátelským zápasem ve Vyškově, kde je střelecky vyškolil prostějovský odchovanec Matocha. Dalších pět zápasů před startem MSFL na svěřence kouče Machaly ještě čekají, dva z nich v rámci soustředění na chorvatské Istrii.

Tento týden ještě fotbalisté normálně trénují, opět si i zaboxují v rámci oblíbeného boxerského tréninku. V sobotu 10. Února pak výprava eskáčka odjíždí autobusem do Medulinu, kde na základně v hotelu Park Plaza Belvedere stráví šest dnů. Kromě tréninků v příznivých klimatických podmínkách na přírodní trávě sehrají také dvě přípravná utkání, obě s rakouskými celky. V úterý 13. února čeká na Machalovy svěřence kombinovaný tým prvoligového Wolfsbergeru, v pátek 16. února pak třetiligový SV Wörgl. To už bude těsně před návratem zpět domů.Následující týden sehraje Prostějov další dvě přípravná utkání. Ve středu 21. února se představí pod umělým osvětlením od 18:00 hodin v areálu Tichá Orlice, kde probíhaly předchozí zimní přípravy. Ústí nad Orlicí je přitom tradičním soupeřem v přípravě, tým si po postupu do ČFL nevede vůbec špatně. Podobně kvalitním soupeřem bude v sobotu 24. února dopoledne Frýdek-Místek, s nímž se v zimní přípravě potká Prostějov už podruhé. Tým z pomezí Moravy a Slezska si totiž Hanáky vybral pro svou generálku na jarní druholigovou sezónu. Vlastní generálka na start MSFL čeká prostějovské fotbalisty až 10. března proti Novým Sadům.Co se týká změn v hráčském kádru, živo v kabině 1.SK dle plánu není. Výjimkou je ukrajínský záložník Dmitrij Žykov, který se po půlroce vrátil do Prostějova na testování. První zkouška v létě mu příliš nevyšla, objevil se pouze v utkání s Ústí nad Orlicí. „Dymo“ Žykov nastoupil pouze na necelou hodinu a silně jej tenkrát ovlivňovaly zdravotní problémy, protože uprostřed zálohy byl téměř neviditelný. Lékařské vyšetření potvrdilo, že šance na rychlé vyléčení nebyla, takže se trenér Oldřich Machala musel jeho služeb vzdát.Sobotní druhý pokus ve Vyškově dopadl mnohem lépe, bylo znát, že Žykov už je v dobré kondici. Přejít přes soupeře, podržet míč a chytře rozehrát, to je jeho devíza, kvůli níž jej trenéři opět zkouší přivést do týmu. Jestli se to na podruhé podaří, bude jasné v nejbližších dnech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...