Dobré dopoledne, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Zdeněk Vysloužil

Šipky zná téměř každý a je i takřka zbytečnou otázkou, kdo jako dítě neměl na zdi svého pokoje zavěšený jakýkoliv terč... Přestože tradice tohoto odvětví se v tuzemské kotlině datuje již od počátku devadesátých let minulého století, do povědomí široké veřejnosti se spojitost se sportem zatím příliš nedostala. Pro drtivou většinu tuzemské populace se pořád jedná především o hospodskou zábavu. Avšak zvláště v Anglii, kde má tato hra své kořeny, se jedná o plnohodnotné klání, které má vysokou popularitu a sledovanost.

Post by: Zdeněk Vysloužil

Poslední kola před vánoční pauzou, měly na programu extraliga a nejnižší soutěž. V extralize se dařiloJedličce, která vyrabovala Bělkovice. V městském sderby potvrdili roli favorita Tygři. Další smolný finiš tráví La Putica, když ztratila prodloužení v Přerově. V nejnižší soutěži jdou do trháku Andělé, kteří už mají osmibodový náskok.

Post by: Zdeněk Vysloužil

Neskutečný příběh napsal finálový turnaj celoročního šipkařského seriálu ČDS CUP. Mezi stočtyřiačtyřiceti kvalifikovanými hráči figuroval i Radek Julinek, šipkař hrající nejnižší soutěž, jenž doposud nevyhrál žádný turnaj. Tento totální outsider z týmu Hanácká trefa Prostějov se dostal až do finále!  „Všechno mi zkrátka vycházelo, měl jsem i hodně štěstí. Hraju šipky tři a půl roku, nikdy jsem na žádném velkém turnaji nebyl,“ culil se borec, jehož klubový tým působí v nejnižší soutěži regionu.

Post by: Zdeněk Vysloužil

Kompletní zápasový program byl tentokrát narušen několika odloženými zápasy. V extralize se našim zástupcům nedařilo, La Putica i Jiřina vysoko prohrály. Ve druhé nejvyšší soutěži pokračuje nadvláda kojetínských celků, na záda jim dýchá Zelené. Událostí víkendu byl první historický bod ženského výběru No Men, které podlehly v prodloužení bedihošťským Šelmám.  

Post by: Zdeněk Vysloužil

Uplynulý víkend měl na programu kompletní zápasový program všech ligových soutěží. Nejcennější skalp si připsali prostějovští Tygři, kteří otočili nepříznivý vývoj s doposud neporaženým olomouckým Legendem. Smolnou koncovku museli trávit borci Jedličky, kterým nevyšlo prodloužení, stejně tak i La Putice. V B lize těší důležitá výhra tým Zeleného, ve třetí soutěži nadále vede Anděl a na první body čeká ženský No Men.

Post by: Zdeněk Vysloužil

Fenomén šipkařského sportu, jenž zasáhl Českou republiku po roce 1990, má sice již dávno svůj boom za sebou, ale stále se jedná o odvětví s hodně širokou členskou základnou. Dlouhodobou a velice úspěšnou tradici mají šipky i na Prostějovsku. Hráči z regionu patřívali k republikové špičce, družstva se rvávala o medailová umístění na tuzemských šampionátech. V současnosti ale regionální zástupci výkonnostně stagnují a za celostátní elitou víceméně zaostávají. Nejprestižnějším turnajem je tak pro šipkaře z Olomouckého kraje celoroční seriál ČDS Cup, který se letos koná již posedmnácté a opět se těší značnému zájmu účastníků. 

Post by: Zdeněk Vysloužil

Nová sezóna soutěží družstev v elektronických šipkách je v plném proudu a Prostějovský Večerník je u toho. V elitní výběrové soutěži – Extralize Olomouckého kraje, má Prostějovsko čtyři zástupce. Dvojice Tygři a U Jedličky má medailové ambice. Jiřina a Darts La Putica zase touží po záchraně. V B lize Prostějovska bude zase zajímavé sledovat, jak dopadne souboj s reprezentanty Kojetína a Kroměříže. V nejnižší soutěži C lize, osvěžily peloton účastníků No Men – ryze ženský výběr. Vysoké ambice má i nově založený Anděl.  

Post by: Zdeněk Vysloužil

Zlatá cesta u konce. Prostějovský šipkařský výběr Tygrů dosáhl jedinečného úspěchu. Ve své druhé extraligové sezóně slaví prvenství! „Ambice jsme měli vysoké, ale nečekali jsme, že to půjde tak lehce,“ usmíval se kapitán týmu Robert Vymlátil a dodal: „Rozhodli jsme na horké půdě Sharks, kde jsme i v kombinované sestavě dokázali zvítězit. Každopádně to považuji za obrovský úspěch.“

Post by: Zdeněk Vysloužil

Již sedmnáctý ročník letos napíše populární celoroční seriál turnajů, ve kterém se bojuje o ceny v celkové částce přesahující 180 000 korun! „Letos se bude v jarní části hrát na jedenadvaceti hracích místech po celém Olomouckém kraji,“ informoval Večerník Zdeněk Špička, z pořádající firmy ČDS Trading.

Post by: Zdeněk Vysloužil

FOTO+VIDEO Bitva jako řemen! Los desátého kola šipkařské Extraligy, proti sobě svedl dva doposud neporažené týmy. Domácím týmem byli prostějovští Tygři, proti kterým se postavili olomoučtí Sharks. Duel byl podle očekávání nesmírně vyrovnaný s nadstandardně dramatickou koncovkou. Blíže k vítězství měli hosté, když vedli 9:7 a k tříbodovému triumfu jim stačil jediný bod. Tygři však nesložili zbraně a třemi výhrami v řadě nepříznivě se vyvíjející mač otočili!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...