Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Neskutečný příběh napsal finálový turnaj celoročního šipkařského seriálu ČDS CUP. Mezi stočtyřiačtyřiceti kvalifikovanými hráči figuroval i Radek Julinek, šipkař hrající nejnižší soutěž, jenž doposud nevyhrál žádný turnaj. Tento totální outsider z týmu Hanácká trefa Prostějov se dostal až do finále!  „Všechno mi zkrátka vycházelo, měl jsem i hodně štěstí. Hraju šipky tři a půl roku, nikdy jsem na žádném velkém turnaji nebyl,“ culil se borec, jehož klubový tým působí v nejnižší soutěži regionu.

Jméno samotného vítěze a novopečeného majitele zlatého prstenu šipkařskou komunitu příliš nepřekvapuje. Víťa Sedlák z Nové Hradečné patří v posledních letech k vůbec nejlepším hráčům celého kraje. Právě Radek Julinek držel pomyslný prapor prostějovského okresu, protože v závěrečných kolech figurovali převážně borci z Olomoucka. Turnajem procházel výsledkově hladce, bez zaváhání se dostal až do finále. „Celou dobu jsem se držel na pravé straně mezi neporaženými. Měl jsem i hodně štěstí,“ říkal skromně borec, jenž ve své kariéře nevyhrál jediný turnaj. Také jeho cesta mezi sto čtyřicet čtyři vyvolených byla hodně křivolaká. „Postupoval jsem z La Puticy až jako osmý a právo účasti mělo nejlepších devět,“ doplnil Julinek. Na své cestě k doposud životnímu úspěchu si Julinek cení dvou věcí. „Ono se mi dařilo celý den. Jednou jsem zavřel v pátém kole. Těší mě i výhra nad Jirkou Mlčochem z extraligových Tygrů,“ líčil Julinek. Právě Mlčoch byl druhým nejlépe umístěným borcem z Prostějovska, když se společně s Daliborem Špačkem z Bedihoště dělili o třináctou příčku.

Absolutně nečekaný finalista zaváhal až v posledním titulovém boji. Megafavorit Sedlák si už trofej uniknout nenechal. „Na něj jsem už neměl. On je úplně někde jinde, ale to vědí i hráči v extralize. Vždyť letos zatím prohrál myslím jediný zápas,“ uznal kvalitu vítěze Julinek.

Skromný šipkař z Hanácké trefy si však z porážky velkou hlavu nedělal. „Já to považuji za obrovský úspěch. Ono se to zkrátka všechno sešlo,“ komentoval stříbrný muž ČDS CUP 2016. 

Medailové cinknutí Radka Julinka nebylo z pohledu Prostějovska o finálovém víkendu jediným. Ve vloženém turnaji bral prvenství Robert Vymlátil z prostějovských Tygrů, na dělené třetí příčce skončili Milan Zapletal a Petr Jeníček z čechovické Jedličky.

V ženském finále chyběl jen kousek k bedně Aleně Soukupové, reprezentující Šelmy Bedihošť.   

VÝSLEDKOVÝ SERVIS ČDS CUP 2016

VELKÉ FINÁLE

1.         Sedlák Vítězslav          Draci Nová Hradečná

2.         JULINEK Radek          Hanácká trefa Prostějov

3.         Dostál Jaromír            Žabaři Olomouc

4.         Koudelka Lukáš           Legend Olomouc

5.         Malošík Ladislav         Draci Nová Hradečná

5.         Veselý Roman Legend Olomouc

…13. Jiří MLČOCH (Tygři Prostějov), Dalibor ŠPAČEK (Šelmy Bedihošť), 17.         Jakub SADÍLEK (Darts La Putica Prostějov), 25. David FILICKÝ (Rafani Čelčice), Petr HRADIL (U Jedličky Prostějov), Tomáš MIČKA (U Jiřiny Prostějov), 33. Marek LIHOTSKÝ (U Jedličky Prostějov), Radovan OŠŤÁDAL (Fe-MAT Čehovice), Dušan VIDMUCH (Darts La Putica Prostějov), 49. Lukáš PŘIDÁLEK, Jiří DOČKAL (oba Mexičani Biskupice), Mihai MATIES (Darts La Putica Prostějov), Michal OŠŤÁDAL (Fe-MAT Čehovice). 65. Michal MILER, Karel ČERNÝ (oba Rafani Čelčice), Petr DVOŘÁK (Mexičani Biskupice), Milan ZAPLETAL, Jiří MALÍŠEK (U Jedličky Prostějov), Tomáš NOVICKÝ (Fe-MAT Čehovice). 97. Petr BOHÁČ (Fénixové Čechovice), Pavel HACURA (Hanácká trefa Prostějov), Martin KOUŘIL (Rafani Čelčice), Jaromír VACA, Tomáš KVAPIL (oba Fe-MAT Čehovice), Ivo LOSIK (Hanácká trefa Prostějov), Vladimír NAKLÁDAL (Turecká Lavina Pivín), David SÁZEL (Mexičani Biskupice).

FINÁLE ŽENY

1.         Benešová Marika       (Chropyně)

2.         Sobotková Eva            (Baracudy Olomouc)

3.         Kuběnová Marcela     (Baník Kobylá nad Vidnávkou)

4.         Otrubová Eva             (ŠK Luleč)

5.         Prčíková Alena           (Modrý Jelen Vidnava)

5.         SOUKUPOVÁ Andrea            (Šelmy Bedihošť)

…7. Gabriela HRDÁ (Čelčice), 13. Veronika MALÍŠKOVÁ (No Men Prostějov). 17. Lucie HLADKÁ, Kateřina HRUBÁ (obě No Men Prostějov). 25. Monika MIČKOVÁ, Veronika ZAPLETALOVÁ (obě No Men Prostějov), Nikola STRAKOVÁ (Hrubčice). 33. Martina PÍCHALOVÁ (No Men Prostějov). 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...