Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 sipky 001Restaurace Atlant Olomouc již tradičně hostila šipkařský turnaj Master tentokráte s pořadovým číslem dva. Téměř stovka šipkařů si našla čas a zavítala do této oblíbené restaurace, aby zde bojovala o další body do republikových žebříčků v kategoriích jednotlivců a dvojic. V turnaji dvojic mužů všem dominovalo duo složené z čerstvého finalisty prestižního turnaje Top 24 ČR UŠO Pavla Šroubka ze Zlaté koule Olomouc spolu s Jurajem Holubem, který obléká dres Dobrých bobrů Olomouc. Ve finále porazili výborně hrající dvojici ve složení Roman Šmudla a Petr Grulich hrající za tým Vetřelci Prostějov.

Na stupních vítězů výše uvedené dvojice ještě doplnila dvojice na třetím místě Jiří Nitka a Karel Povolný. Prvně jmenovaný má své domovské místo v družstvu Miagi Mohelnice a Karel Povolný je spoluhráčem Pavla Šroubka v týmu Zlaté koule Olomouc. V turnaji dvojic žen se z regionálních hráček probojovala nejvýše prostějovská Nela Piskláková, která společně s mistryní Evropy Marikou Benešovou ukončila svou turnajovou pouť na krásném třetím místě. Vítězkami turnaje se stala Jana Kaňovská spolu s Hanou Roubínkovou z Black Panthers Vsetín před Lenkou Horskou a Marcelou Jurtíkovou z týmu Twistr Kroměříž.

V turnaji jednotlivců se v kategorii žen nejlépe vedlo Kateřině Hrubé z týmu Pitbulls  Prostějov, jenž skončila na sdíleném sedmém místě. Mezi muži se výborně dařilo Romanu Šmudlovi, který při své cestě na krásný bronzový stupínek hodil 4x 180 bodové Bingo. Překonal jej pouze na druhém místě Jiří Nitka a vítěz turnaje Karel Povolný. O vysoké úrovni turnajů hovořil i počet hozených Bingo, který se zastavil na čísle 38 a také velké množství uzavřených legů vysokým číslem. Nejvyšší bodovou hodnotu v kategorii žen uzavřela skvěle hrající Jana Kaňovská (128 bodů) a v kategorii mužů Marek Koleniak 147 bodů).    

„Dovolte mi poděkovat všem hráčům za předvedené výkony, kolektivu Restaurace Atlant za skvělé služby, firmě ČDS Trading Prostějov a v neposlední řadě generálnímu mediálnímu partneru šipkového sportu na Moravě, kterým je Prostějovský Večerník. Společně vás zveme na 3. turnaj Master do Olomouce, který se bude konat sedmnáctého května,“ vzkázal Zdeněk Špička.

11 sipky 002 11 sipky 003 11 sipky 004

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...