Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Jiří Možný

FOTOGALERIE+VIDEO Velice příjemná až rodinná atmosféra panovala na Prvním basketbalovém plesu dívek a žen, který v sobotu večer hostil ohrozimský kulturní dům. Do útulných prostorů poměrně nedávno zrekonstruované budovy si našlo cestu mnoho desítek návštěvníků a v převážné většině velkých basketbalových nadšenců, kteří se náležitě bavili.

Post by: Martin Zaoral

PLUMLOV Poslední adventní neděli mohli všichni lidé z Plumlova a okolí znovu prožít příběh starý více jak dva tisíce let. Do posledního místečka zaplněný plumlovský kostel Nejsvětější Trojice se proměnil v jeden z betlémských chlévů, kde právě na svět přišlo malé děťátko.

Post by: Jiří Možný

O poslední adventní neděli, čtyři dny před Štědrým dnem, dostali obyvatelé Biskupic i přilehlého okolí příležitost zaposlouchat se do tónů a zpěvů duchovní a vánoční hudby, v tamějším kostele svaté Markéty se totiž odpoledne uskutečnil adventní koncert.

Post by: Zdeněk Vysloužil

FOTOGALERIE Obavy se nenaplnily. Pondělní generálka divadelní komedie ‚Ani o den dýl´ v podání kvarteta němčických ochotníků byla očitými svědky hodnocena v superlativech. „Až nás z toho mrazí, vyšlo to na jedničku, což v generálce není nikdy dobré,“ poznamenal jeden z herců Jiří Vosička. Páteční premiéra snad byla ale ještě lepší! „Vstoje se na divadle ještě netleskalo,“ dodala po premiéře Lenka Oulehlová, kulturní duše městečka z jihu regionu. Večerník byl u toho!

Post by: Zdeněk Vysloužil

Od uplynulého čtvrtka 19. až do středy 25. listopadu mají házenkářští fanoušci i zájemci z řad široké veřejnosti jedinečnou příležitost prohlédnout si vývoj této míčové hry na území České republiky. V předsálí kostelecké sportovní haly totiž bude umístěna expozice STOLETÍ HÁZENÉ.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...