Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Post by: Jiří Možný

Bylo to krátké, ale intenzivní. Prostějovská stopa v play off první ligy vlastně trvala jen šest dnů, které dělily jeho první a poslední čtvrtfinále, diváci si ale přišli na své. A neplatí to jen pro ty slávistické, byť větší radost zavládla právě v jejich táboře. Před týdnem nabízel PROSTĚJOVSKÝ Večerník analýzu šancí obou týmů a porovnával sílu na jednotlivých postech, nyní se tak nabízí detailnější rozbor toho, jaká byla nakonec realita.

Post by: Jiří Možný

Důležitou postavou při cestě Slavie do semifinále play off WSM Ligy byl na Jaroslav Markovič (na snímku). Třicetiletý slovenský útočník vytvořil mezinárodní lajnu s Kanaďanem Robinsonem a Maďarem Vasem, společně deptali soupeře již v základní části a přenesli si to i do vyřazovacích bojů. Nejvíce se prosadil hned v úvodním duelu, kdy dvakrát skóroval, i v následujících střetnutích ale jeho lajna dělala Jestřábům velké potíže.

Post by: Jiří Možný

VIDEO+FOTOGALERIE Tento tah se trenérskému triumvirátu Přecechtěl, Vykoukal, Odehnal povedl. Před čtvrtým duelem proti Slavii postavili do brány místo Luboše Horčičky o patnáct let mladšího Jakuba Neužila a zejména jeho zásluhou sehráli nejpovedenější utkání za celou vyřazovací část. S více než čtyřmi tisíci fanoušky v zádech nedovolili Pražanům na rozdíl od předešlých střetnutí gólové hody a souboj dvou bezchybných gólmanů nakonec musely rozseknout až samostatné nájezdy, tedy velká jestřábí bolest této sezony. A platilo to i tentokrát. Jediným úspěšným exekutorem totiž byl hostující Miloslav Čermák, jenž poslal svůj tým do další fáze soutěže.

Post by: Jiří Možný

V prvních dvou zápasech zapsal David Hruška (na snímku) pouze jednu asistenci, při třetí čtvrtfinálové zastávce ovšem ukončil své střelecké trápení. Autor více než tří set extraligových branek poslal hned dvakrát puk do jestřábí sítě a prokázal, že i v devětatřiceti letech je platným členem týmu a nenosí v Slavii kapitánské céčko jen kvůli věku. Při svém pozápasovém hodnocení ocenil prostějovské publikum a uvědomoval si, že série ještě není u konce.

Post by: Jiří Možný

Prvním úspěšným domácím střelcem Prostějova v play off se po dlouhých třinácti letech stal Lukáš Luňák (na snímku). Současný spolumajitel klubu se prosadil na počátku třetí části, kdy krásným blafákem alespoň snižoval na 1:5, na obrat už ale bylo pozdě. Šestadvacetiletý útočník s přibližně sedmdesáti starty v mužské extralize vidí hlavní rozdíl mezi oběma soupeři právě ve zkušenostech a velké vyrovnanosti Slavie, která je schopna sestavit čtyři kvalitní formace.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...