Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Tento tah se trenérskému triumvirátu Přecechtěl, Vykoukal, Odehnal povedl. Před čtvrtým duelem proti Slavii postavili do brány místo Luboše Horčičky o patnáct let mladšího Jakuba Neužila a zejména jeho zásluhou sehráli nejpovedenější utkání za celou vyřazovací část. S více než čtyřmi tisíci fanoušky v zádech nedovolili Pražanům na rozdíl od předešlých střetnutí gólové hody a souboj dvou bezchybných gólmanů nakonec musely rozseknout až samostatné nájezdy, tedy velká jestřábí bolest této sezony. A platilo to i tentokrát. Jediným úspěšným exekutorem totiž byl hostující Miloslav Čermák, jenž poslal svůj tým do další fáze soutěže.

Před závěrečným mačem celé sezony nastaly v jestřábím táboře ještě další dvě změny, do obrany se zapojil z Břeclavi povolaný Daniel Kolář a v útoku naopak scházel indisponovaný Jakub Šlahař. To hostující skvadra zůstala beze změny a od počátku byla střelecky výrazně aktivnější.

První část vyhrál výběr Milana Razýma a Jana Srdínka na střely mířící mezi tři tyče 13:7, ve druhé třetině to byl ještě výraznější poměr 22:8 a teprve v závěrečných dvaceti minutách řádné hrací doby platil vyrovnaný poměr 14:14.

V první třetině se do největších možností dostali obránci, na prostějovské straně Husák a na hostující Pavlin, oba tváří tvář muži s maskou neuspěli. Vůbec poprvé se tak domácím podařilo přečkat úvodní část bez inkasované branky.

To pravé Neužilovo představení ovšem začalo až po přestávce. Svou gymnastickou sestavou chvílemi připomínal Věru Čáslavskou v nejslavnější éře a také díky této velké pohyblivosti a mrštnosti si dokázal poradit s veškerým nebezpečím včetně dorážek, závarů i přečíslení tří na jednoho.

To Jestřábi hrozili pouze sporadicky, ale stálo to za to. Jako v případě Vojty Augustina, jemuž scházel jen pověstný kousek, ale Hylák byl proti. Na počátku třetí části to bylo výraznější ostřelování a menší tlak vyústil i v prostějovskou přesilovku, během ní zazvonila na obou stranách krátce po sobě tyčka. Nepřišel si na něj ani Markovič, jenž už mohl mít pocit, že střílí do prázdné brány, stejně tak se magnet jménem Neužil předvedl i při dalších tutovkách Hrušky s Tuominenem.

Domácí přestáli i vyloučení Kaluži čtyři minuty před koncem. A jelikož si žádná z ran nenašla cestu za Neužilova záda a stejně neproduktivní byli i domácí hráči, muselo se jít do prodloužení. V němž už naopak byli hosté opatrnější a Jestřábi odvážnější. Dokládá to i střelecký účet 8:4 ve prospěch prostějovských borců, které hnalo kupředu bouřlivé publikum.

Ani v dodatečné desetiminutovce nepřišlo rozhodnutí, došlo tak na závěrečnou variantu, jak rozuzlit nerozhodné mače. Nájezdy započal domácí Augustin a nedal, stejně tak se vedlo na opačné straně Robinsonovi. Venkrbec se pokusil o blafák, ale nedotáhl ho, naopak Čermák zamířil přesně k tyči. Marek Drtina tak musel dát a pokusil se o tvrdou ránu z mezikruží, sázka na razanci ale nevyšla, kotouč letěl mimo a vytryskl tak obrovský gejzír radosti na straně Slavie.

„Sešívaní“ se tak v nejkratším možném termínu probojovali do semifinále a mohou odpočívat, na svého dalšího soupeře si ovšem musejí počkat. V tuto chvíli to vypadá na České Budějovice, pokud tedy Motor, Jihlava i Ústí dotáhnou vedení 3:1 na zápasy.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha 0:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Čermák. Rozhodčí: Petružálek, Krob – Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:53. Diváků: 4016.

Sestava Jestřábů: Neužil – Drtina, Kolář, Mojžíš, Kaluža, Protivný, Rudl, Husák – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Novák, Krejčík, Čuřík – Augustin, Illéš, Volek – Kuncek, Moskal. Trenéři: Kamil Přecechtěl a Jiří Vykoukal.

Sestava Slavie: Hylák – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček. Trenéři: Milan Razým a Jan Srdínko.

Video naleznete zde.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...