Dobré poledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Po úvodních dvou minutách to vypadalo velice dobře. Hokejisté Prostějova se za vydatné podpory svých fanoušků ujali v Edenu brzkého vedení a byli na nejlepší cestě k vyrovnání série. Jejich náskok měl ovšem pouze krátkého trvání, načež se slávistům zdařil brzký obrat a domácí hráči si před návštěvou lehce nad dva tisíce diváků dokráčeli ke druhé vysoké výhře ve čtvrtfinálové sérii.

Od úvodního buly uběhlo jen pětadevadesát sekund, když se poprvé měnilo na světelné tabuli skóre. A k radosti početné a po celý zápas hlasité skupině jestřábích fans se tak stalo zásluhou hostí. Při rychlém přečíslení předal Cetkovský na levé straně Venkrbcovi, jenž nabil najíždějícímu Drtinovi, a prostějovský brejk skončil brankou na 0:1.

Od tohoto momentu výrazně ožili domácí, připomínalo to jejich nástup o den dříve a odměnou jim byl téměř okamžitý obrat. Přesně pět minut po první brance bylo srovnáno, když po přihrávce zpoza brány nezaváhal zkušený Milan Mikulík. Někdejší hráč Mladé Boleslavi či Znojma se totiž dokázal zbavit obránce a překonat Horčičku – 1:1.

A to stále ještě nebylo vše. Jestřábi sice přečkali úvodní oslabení a i po tomto druhém mači platí, že v play off neobdrželi ani jednu branku při přesilovce soupeře, na počátku třinácté minuty nicméně i tak pustili domácí do vedení. Na vině byl nedůraz před brankou, kdy nejprve Mikulík pálil do tyče, aby pak k volnému kotouči dojel Šafránek a dorazil ho do brány – 2:1.

Někdejší extraligový účastník se tak mohl radovat podruhé, tentokrát zásluhou čtyřiadvacetiletého kolínského útočníka a původního kapitána Středočechů, který po bilanci 8+2 v prvních čtyřech druholigových zápasech ve Slavii hostuje.

Celé akci ale předcházel jeden z několika omylů rozhodčích, kdy nechali bez povšimnutí faul loktem na Lukáše Luňáka v útočném pásmu Jestřábů a vykázali hru až k prostějovské modré čáře. Stejně tak se o chvíli později nepískalo ani sevření kotouče od jednoho z domácích beků, který si takto pomohl kousek od střídačky.

Hosté i přesto mohli vyrovnat. Nejprve Hylák předvedl dva nejisté zákroky, kdy si málem sám srazil puk do brány, poté se na levém kruhu objevil zcela volný Krejčík, ale zkušeného gólmana pouze nastřelil. Na opačné straně kontroval Markovič a Horčička chvíli nevěděl, jestli mu puk nevypadl z výstroje a nemíří za čáru. V úplném závěru pak Jestřábi povedeným střídáním zavřeli svého soka v pásmu a nebezpečně ostřelovali klec.

Jenže vstup do prostřední části se jim na rozdíl od prvního mače nevydařil, takže to od dvaadvacáté minuty bylo už 3:1. Byla to blesková akce, kdy Šafránek vyhrál na levém kruhu buly, přihrál za sebe na modrou a tvrdou ranou vše propálil Peter Hraško.

Pak už to byl hlavně boj s minimem šancí. Domácí hráli, co potřebovali, nikam se zbytečně netlačili a soustředili se hlavně na pečlivou defenzivu, kterou podporovali velkou kontrolou puku a ve srovnání s prvním čtvrtfinále také minimem vyloučení. Celkově rozhodčí rozdali jen sedm dvouminutových trestů, tedy lehce nad třetinu z množství o den dříve.

Jednou z mála výjimek byl únik Nováka v oslabení, který si to štrádoval sám na brankáře, na poslední chvíli byl ale vyveden z míry jedním z vracejících se slávistů. S nájezdem si tak Hylák poradil a faul se nepískal. Hned z brejku kontroval na druhé straně Čermák, ale Drtina ho přes sebe nepustil. V pokračující přesilovce se pak do ještě větší šance dostal Robinson, jenž zůstal před Horčičkou zcela volný poté, co se jeho strážce vydal za bránu, velice šikovný útočník tmavé pleti ale svůj souboj s Horčičkou prohrál.

Zbývající dvě trefy si tak domácí nechali na posledních dvacet minut, úplně přesně do rozmezí dvaapadesáté a osmapadesáté minuty. Nejprve povedenou akci první formace dotáhl do konce Maďar János Vas, poté se v oslabení střelou do prázdné brány přes celé kluziště trefil Bahenský – 5:1.

V dalších dvojicích potvrdila roli favorita Jihlava, která si totožným výsledkem poradila s Havířovem, naopak Ústí nad Labem překvapilo na Kladně a v duelu plném vyloučení se podařil Přerovu obrat v Českých Budějovicích.

HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Mikulík (M. Hruška, Šafránek), 13. Šafránek (Mikulík, D. Hruška), 22. Hraško (Šafránek), 52. Vas (Robinson, Markovič), 58. Bahenský – 2. Drtina (Venkrbec, Cetkovský). Rozhodčí: Krob, Zubzanda – Gerát, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:32. Diváků: 2262.

Sestava Slavie: Hylák – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček. Trenéři: Milan Razým a Jan Srdínko.

Sestava Jestřábů: Horčička – Drtina, Kaluža, Mojžíš, Rudl, Husák, Protivný – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Illéš, Krejčík – Volek, Kuncek, Augustin. Trenéři: Kamil Přecechtěl a Jiří Vykoukal.

Ústy trenérů:

Jan SRDÍNKO – asistent HC Slavia Praha:

„Jsme rádi, že jsme dnešní utkání vyhráli. Vstoupili jsme do něj špatně, dostali jsme rychlý gól. Po něm jsme ale hráli dobře, a tak jsme věřili, že se nám podaří zápas otočit. To se nám také povedlo, zbytek zápasu už byl podobný jako ten první, utkání jsme kontrolovali a nepřipustili jsme žádné komplikace. Myslím, že všichni hráči do jednoho předvedli fantastický výkon, který podpořil i skvělý Saša.“

Kamil PŘECECHTĚL – LHK Jestřábi Prostějov:

„Myslím si, že jsme do tohoto utkání vstoupili lépe než včera. Hráli jsme disciplinovaněji, ale přesto jsme se dopustili hrubých chyb, za které jsme byli potrestaní. Slavia je zkušené mužstvo, které dokázalo našich chybiček využít. Myslím si ale, že jsme tu odehráli dva dobré zápasy, a pokud v tom budeme pokračovat a vyvarujeme se hrubých chyb, tak bychom mohli doma uspět. Série končí až po čtyřech výhrách.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...