Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fenomén šipkařského sportu, jenž zasáhl Českou republiku po roce 1990, má sice již dávno svůj boom za sebou, ale stále se jedná o odvětví s hodně širokou členskou základnou. Dlouhodobou a velice úspěšnou tradici mají šipky i na Prostějovsku. Hráči z regionu patřívali k republikové špičce, družstva se rvávala o medailová umístění na tuzemských šampionátech. V současnosti ale regionální zástupci výkonnostně stagnují a za celostátní elitou víceméně zaostávají. Nejprestižnějším turnajem je tak pro šipkaře z Olomouckého kraje celoroční seriál ČDS Cup, který se letos koná již posedmnácté a opět se těší značnému zájmu účastníků. 

Jedenadvacet hracích míst

ČDS Cup se skládá z celoroční turnajové série, která je rozložena jako v kopané na dvě části - jaro a podzim. Celkově se letos hraje na jedenadvaceti místech, z nichž pět se nachází na Prostějovsku. Každé hrací místo pořádá čtyřiadvacet jednotlivých turnajů a výsledky se započítávají do celkového i místních žebříčků. Nejúspěšnější borci v pořadí pak postoupí do celkového finále, ve kterém se hraje o ceny v hodnotě téměř dvě stě tisíc korun! 

Pokoří šestistovku?

Průměrný počet evidovaných šipkařů v ČDS Cup se každoročně pohybuje okolo šesti až sedmi stovek hráčů. Letos zatím zkusilo štěstí 576 šipkařů a šipkařek, přičemž do konce zbývá sehrát na každém hracím místě ještě po třech turnajích. Magická hranice šesti stovek účastníků by tak měla být pokořena i letos.

Populární La Putica

Dlouholetou prostějovskou baštou, co se týká šipek, byla prakticky od jejich tuzemského organizovaného hraní hospoda „U Jiřiny“. Její štafetu v posledních letech však přebrala Pizza La Putica, kde se letos konají hned dva turnaje v týdnu. V žebříčku úterních klání je registrováno sedmapadesát hráčů, středeční termín má zatím devětačtyřicet. Tradiční venkovskou baštou je restaurace Nad hřištěm v Pivíně, kde doposud poměřilo síly čtyřicet šipkařů. O jednoho člověka méně registrují v Čehovicích a nejmenší účast hlásí Čelčice – 26. 

Finále v Čelčicích

Celoroční snažení účastníků ČDS Cup vyvrcholí druhou prosincovou sobotu 10. prosince 2016 v Kulturním domě Čehovice. Velkého finále má právo se zúčastnit 144 hráčů a určuje je koeficient účastníků z jednotlivých turnajů daných hracích míst. Z pěti výše uvedených hracích míst na Prostějovsku bude mít právo účasti třicet nejlepších hráčů. V celkovém pořadí si zatím z regionálních zástupců vede nejlépe Mihai Maties z Darts La Putiky, jenž drží třetí příčku. Na osmé pozici je Jiří Malíšek (U Jedličky Prostějov) a dvanáctý Michal Miler (Rafani Čelčice).

Dokáže někdo z nich napodobit doposud jediného vítěze ČDS Cup z Prostějovska, kterým se stal v roce 2003 Tomáš Navrátil???

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...