Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S pověstným tenisovým kanárem odjížděli z východočeské metropole na navazující soustředění v Ústí nad Orlicí fotbalisté 1.SK Prostějov. Nic naplat, celý zápas lze zkratkovitě charakterizovat jako hru kočky s myší. Účastník první ligy měl navrch ve všech herních činnostech a o výsledku rozhodl během dvaceti minut.

FC Hradec Králové - 1.SK Prostějov 6:0 (3:0)

Branky: 4. a 16. Pázler, 21. Mudra, 50. Súkenník (pen.), 60. Vlkanova, 61. vlastní Pančochář

Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Vodrážka

FC Hradec Králové: Ottmar (46. Lindr) – Holeš, Nosek, Polom, Mudra – Martan, Súkenník, Černý, Vlkanova – Pázler (52. Shejbal), Žondra.

1.SK Prostějov: Halouska – Hladík (62. Zapletal), Machýnek, Sus, Hýbl (59. Sečkář) – Machálek (46. Fládr), Pančochář, Langer (89. Smékal), Píchal (86. Marčík) - Čtvrtníček - Kroupa.

Výprava odjela z Prostějova ve středu už o půl sedmé ráno a zamířila nejprve do Hradce Králové, odkud se po zápase a obědě v Novém Adalbertinu přesunula do známého Sportcentra Tichá Orlice. V tamějším areálu je plánováno tradiční čtyřdenní soustředění.

„Opět nás začala sužovat početná marodka, takže jsme dávali těžko dohromady základní jedenáctku u vědomí, že zápas s Hradcem odehrát musíme,“ poznamenal po zápase generální sportovní manažer František Jura. S výpravou totiž vůbec neodcestovali Schuster, který dokončuje pooperační rekonvalescenci, zranění Šteigl, Petržela a Hirsch. Pouze divákem byl navíc Skwarczek laborující s kotníkem a na hřišti nebyl ani brankář Neoral, který se zařadil do stavu nemocných.

Celý zápas proto odchytal Halouska, který si také „užil“ svůj gólový příděl. Na netypickém postu pravého beka se představil Hladík, stoperskou dvojici se Susem vytvořil Machynek a na křídlech v záloze běhali Machálek s Píchalem. Kroupu doplnil v ofenzivě Čtvrtníček.

Skóre se měnilo už po třech minutách. Do bleskového kontru se vlevo rozběhl Mudra, míč posunul Pázlerovi a ten zkušeně přehodil vybíhajícího Halousku. Ten ještě v první desetiminutovce vyboxoval na roh dva pokusy domácích.

Po čtvrthodině hry ale našel Pavel Černý zprava výhodněji postaveného Pázlera a ten placírkou k tyči navýšil skóre. O pět minut později z dalšího brejku tentýž hráč vybídl ke skórování Mudru, který se trefil podél gólmana Halousky.

Neuplynula ještě ani půlhodina, když sudí Orel posoudil zákrok Hýbla u hranice šestnáctky jako penaltový, jenže Súkenník pálil nad branku. Vzápětí předvedl dva nevybíravé zákroky Žondra, což odnesl Pančochář s Čtvrtníčkem, a viník byl po zásluze odměněn aspoň žlutou kartou. Tu ostatně po chvíli vyfasoval i Pančochář za údajné filmování pádu v pokutovém území. Těsně před přestávkou ještě Halouska reflexivně vychytal Žondru.

Po změně stran nechápala prostějovská lavička, za co odpískal vrchní arbitr další penaltu, když Pázler svou akci dokončil. Každopádně Súkenník dostal příležitost si napravit reputaci, čehož beze zbytku využil.

Po deseti minutách druhé půle se trochu zviditelnili i hosté, když Lindr vyškrábl nad břevno Fládrovu střelu a Kroupa obešel i gólmana a naservíroval míč Píchalovi, ten byl ale při zakončení zablokován. Po hodině hry se jeden z domácích prosmýkl podél brankové čáry a ve skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Vlkanova. Téměř vzápětí si dezorientovaný Pančochář srazil míč do vlastní branky.

Na skóre 6:0 už nic nezměnil ani Píchalův pokus, všechny střelecké navštívenky hostů domácí gólmani v klidu zneškodnili. Zbylá půlhodina se už poklidně dohrála, přičemž v závěru se na hřiště podívali i dorostenci Marčík se Smékalem, kteří dostali také pozvánku na soustředění „áčka“.


Pozápasové hodnocení trenérů

Petar ALEKSIJEVIĆ - asistent trenéra 1.SK Prostějov
„Chtěli jsme navázat na předchozí zápasy, v nichž jsme byli spokojeni aspoň s některými pasážemi, ale musím uznat, že tento soupeř v tuto chvíli byl pro nás opravdu hodně silný. Hradec je nějaké dva týdny před prvním jarním kolem a je znát, že je v posledních fázích přípravy. My jsme byli omezení nemocemi a zraněními, což samozřejmě neomlouvá věci, které jsme opět dělali špatně. Druhý a třetí gól byl o nedůrazu a naivitě z naší strany. Se soupeřem s takovým nasazením a pohybem, jaký předvedl Hradec Králové, nemáme šanci hrát.“

Bohuslav PILNÝ - asistent trenéra FC Hradec Králové:
„Zápas jsme rozhodli během 20 minut. Z mého pohledu byl zápas pro hráče až příliš jednoduchý. Dopředu jsme předvedli několik kvalitních akcí, dozadu nás soupeř moc neprověřil. Snažili jsme se tým udržet v určitém tempu, to po hodině hry, a vlivem vývoje zápasu, na konci zápasu polevilo. Bohužel jsme si z utkání odnesli i nepříjemné zranění Honzy Pázlera, který si podvrknul kotník v penaltovém souboji."


7. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
1.SK Prostějov - FC Olympia Hradec Králové
0:1 (0:0)
Branka: 49. Piták
Sestava 1.SK Prostějov: Halouska - Hladík, Sus, Machynek, Sečkář - T. Machálek, Fládr, Skwarczek, Čtvrtníček (60. M. Machálek), Zapletal - Nekuda. Trenéři: Jura, Aleksijevič, Popelka

„Trochu nešťastně jsme prohráli naprosto vyrovnané utkání.“
Petar ALEKSIJEVIČ
asistent trenéra 1.SK Prostějov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...