Dobré poledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Zajímavé věci se děly uplynulou sobotu na stadionu v Uherském Brodě, kde nováček třetiligové soutěže hostil nedávného účastníka druhé ligy. Podle těchto výchozích parametrů zápas i skončil, což pro eskáčko především znamená otřepání se z domácí porážky. Diváci na tribuně se rozhodně nenudili a z fotbalu toho viděli opravdu hodně. Třeba neproměněnou penaltu, barevné karetní hrátky nebo gól po několika sekundách od výkopu. Bohužel i sanitku záchranné služby... Večerník byl u toho!

FORTUNA MSFL - 5. kolo

ČSK Uherský Brod – 1.SK Prostějov 0:3 (0:2)

Branky: 39. a 46. Kroupa, 40. Šteigl

Rozhodčí: Pospíšil – Koláček, Běhal. Žluté karty: 43. Hruboš, 55. R. David, 71. Sklenář – 79. Pančochář. Diváci: 363.

Statistiky: rohové kopy 1:4, střely na branku 2:5, střely mimo 2:9.

sestava ČSK Uherský Brod: Červinka – Pavelka, Vrága, M. David, Holík – Sklenář (87. Pochylý), Šálek, R. David, Josefík (56. Dolina) – Michalec (60. Mančík), Hruboš. Trenér: Martin Onda

sestava 1.SK Prostějov: Jícha – Machynek, Sus, Schuster, Sečkář – Šteigl (88. Marčík), Pančochář (83. Fládr), Langer, Petržela, Hapal (78. Zapletal) – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala

Přestože nikdo nechtěl zvyšovat tlak na hráče, nutnost odvézt si ze Slovácka plný bodový zisk rezonovala celý minulý týden kabinou. Trenér prostějovského celu Oldřich Machala to rozhodně neměl jednoduché, protože už v pátém kole začal mít problémy s poskládáním sestavy. Kromě delší dobu zraněného Píchala, který by měl ode dneška začít trénovat, totiž kvůli potížím s kotníkem ze soupisky pro zápas vypadl také obránce Hirsch. Vzhledem k vyloučení v zápasu s Hulínem absentoval stoper Rus a těsně před zápasem nebyla stoprocentně fit ani brněnská trojka Kroupa, Sus a Schuster. Kvůli jejich absenci na pátečním tréninku zařadil trenér Machala krátkou operativní jednotku na sobotní dopoledne. Nacvičování standardních situací rozhodně nebylo na škodu, tým vypadal od začátku zápasu rozehraněji.

Machala tedy do základní jedenáctky postavil, co mohl, a na lavičce mu kromě náhradního gólmana zbyl pouze Fládr a nedávný dorostenec Zapletal. To mohlo zavánět v případě nečekaných potíží průšvihem, proto povolal ještě trojici aktuálních dorostenců Marčíka, Popelku a Smékala. Jelikož ti svůj zápas hráli dopoledne v Třinci, musel čekat kustod týmu na jejich příjezd a dopravit je za týmem do Uherského Brodu po vlastní ose.

Logistika nakonec dopadla dobře a tým zachytil nástup do utkání, i když významné šance si nevytvořil. Úvodní pasáž trvala dvacet minut, na jejímž konci přišel první klíčový okamžik zápasu. Pokutový kop domácí naštěstí pro eskáčko nevyužili a miska vah se začala zřetelně přelévat na stranu favorita. Kulminačního bodu bylo dosaženo pět minut před přestávkou, kdy dva slepené góly posadily eskáčko do sedla.

V samotném utkání se zřetelně rýsovaly kontury tahounů týmu, z nichž některé jsou dlouhodobě jasné, jiné se pomalu vytvářejí. Vynikající zápas odehrál kapitán Kroupa, který snad v osobních soubojích neztratil míč, vstřelil dvě branky a rozhodující měrou se podílel na úspěchu týmu. Další nemalou zásluhu na něm má brankář Jícha, který v rozhodujícím okamžiku tým podržel. Pokud by se domácí po penaltě dostali do vedení, byl by další průběh zápasu na vážkách a eskáčko by to mělo rozhodně o mnoho těžší.

Kromě osvědčené dvojice stoperů Sus–Schuster zaujal uprostřed hřiště Petržela, který se dokázal prosadit i na těžkém terénu nepřejícího technickým finesám. Své si poctivě odpracoval i Hapal, kterému se však stále nedaří střelecky se prosadit.

Všem hodně zatrnulo deset minut před koncem, když rychlý protiútok Hruboše hasil na hranici šestnáctky Pančochář a rozhodčí za souhlasného mručení diváků tasil červenou kartu! Naštěstí po vehementních protestech a konzultaci s pomezním rozhodčím šokoval domácí příznivce revokací předchozího verdiktu a „Pančovi“ udělil pouze žlutý kartonek. Pravdou je, že na danou situaci se pravidlo o zmaření jasné brankové příležitosti plně uplatnit nedalo...

Drobnou kaňkou na úspěšném podvečeru byla přítomnost sanitky rychlé zdravotnické pomoci na stadionu. Ta přijela pro domácího útočníka Michalce, který se po hodině hry zranil v obličeji a musel být odnesen na nosítkách a následně ošetřen v nemocnici.

Body i skóre vzhledem k zápasu s Hulínem jsou tedy srovnány. Teď je jen třeba, aby sobotní domácí zápas s Mohelnicí dopadl pro eskáčko dobře. Mají se fanouškům za co omlouvat.


Další výsledky 5. kola MSFL: Valašské Meziříčí - Líšeň 2:0 (1:0). Branky: 37. Byrtus, 85. Behan. Diváci: 487 * Hlučín - HFK Olomouc 5:1 (2:1). Branky: 19. Massaniec, 43. Foltýn, 66. Kraut (pen.), 83. Ságner, 87. Ságner – 5. Krejčí. Diváci: 144 * Vyškov - Kroměříž 2:0 (1:0). Branky: 7. Krejčí, 90+1. Božović. Diváci: 421 * Petřkovice - Hodonín 0:0. Diváci: 247 * Mohelnice - Velké Meziříčí 0:1 (0:0). Branky: 8. Simr. Diváci: 317 * Hulín - Otrokovice 1:1 (1:0). Branky: 10. Ma – 76. Pěnička. Diváci: 145 * Uničov - Rýmařov 1:1 (1:0). Branky: 25. Jeřábek – 53. Šupák Diváci: 280.

Průběžná tabulka po 5. kole:

1              Velké Meziříčí    5              5              0              0              19:5        15

2              MFK Vyškov s.r.o.            5              5              0              0              18:7        15

3              Kroměříž              5              4              0              1              9:6          12

4              Prostějov            5              3              1              1              8:5          10

5              Valašské Meziříčí              4              3              0              1              9:4          9

6              Rýmařov              5              2              2              1              8:6          8

7              Petřkovice          4              2              1              1              5:3          7

8              Líšeň      5              2              1              2              9:12        7

9              Uničov  5              1              2              2              10:11     5

10           Hodonín               5              1              2              2              7:12        5

11           Hulín      5              1              1              3              8:9          4

12           Hlučín    5              1              1              3              8:9          4

13           HFK Olomouc     5              1              0              4              7:13        3

14           Otrokovice          5              0              3              2              6:14        3

15           Mohelnice          5              0              1              4              6:10        1

16           Uherský Brod    5              0              1              4              2:13        1

Kam příště...

6. kolo, sobota 9.9., 16.00 hodin: Kroměříž - Valašské Meziříčí (8.9., 17:00), Otrokovice - Uherský Brod (10:30), HFK Olomouc - Hodonín (14:30), Prostějov - Mohelnice, Hlučín - Uničov, Líšeň - Petřkovice, Rýmařov - Hulín, Velké Meziříčí - Vyškov (10.9., 10:15).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...