Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poprvé v této sezóně se pohromadě na jedné akci sešli všichni letní biatlonisté při druhém kole Českého poháru v Jilemnici, kde na startu byli jak žáci, tak sportovci z kategorií dorostu a dospělých. Tímto podnikem ale jejich vystoupení neskončilo. Představili se také ve slovenské Vyhni. V krásném prostředí Štiavnických vrchů se konal II. slovenský pohár v letním biatlonu a zároveň i závody olympijských nadějí.

V Podkrkonoší závodníci bojovali v sobotu 22. srpna, kdy byl na programu sprint se štafetovou střelbou. „Skvělé 3. místo obsadil v těžké konkurenci František Ševčík v kategorii W15 a ve stejné kategorii 17. místo Michael Vlk, dále Ema Švancarová W14 vybojovala 6. místo. Odpoledne závodili v kategorii dorost M16 Jan Koutný, který obsadil 8. místo, dále 19. místo Anežka Klapková W16 a 44. místo Elen Melcrová W19. 3. místo vybojoval také Roman Večeřa v kategorii muži M36,“ vypočetl úspěchy prostějovských biatlonistů trenér Klubu Biatlonu Prostějov Roman Večeřa. Během sobotního vyhlášení výsledků došlo i k poděkování dvojnásobné olympijské medailistce a mistryni světa Veronice Vítkové za celou její kariéru. O den později pak závody pokračovaly sprintem. I v něm se závodníkům a závodnicím reprezentujícím Prostějov dařilo. „Třetí místo patřilo po skvělém běžeckém výkonu Janu Koutnému v kategorii M16, dále 19. místo Anežce Klapkové W16 a 27. místo Elen Melcrové W19, 9. místo bral Roman Večeřa M36, 16. místo Max Černý M46. V žákovských kategoriích dosáhla na 4. místo Ema Švancarová W14, na 8. místo M15 František Ševčík, 12. místo obsadil Michael Vlk,“ informoval Večeřa. „Nemůže vyhrát každý, ale nadšení, bojovnost a zarputilost u všech našich závodníků byly znát,“ dodává.
I na Slovensku to bylo ze strany prostějovských biatlonistů povedené představení. „Po vyrovnaném boji v kategorii žáci M15 zvítězil František Ševčík. Skvělé druhé místo vybojoval v kategorii dorostu M16 Jan Koutný, kterého dělila od prvenství pouhá 1,1 sekundy. V kategorii žákyně C se umístila Ema Švancarová na 5. místě a Roman Večeřa v kategorii muži B obsadil 4. místo. Další umístění našich biatlonových nadějí: žákyně B – Nikol Zajíčková 6. místo, žákyně A – Julie Vlková 8. místo, žáci M15 – Michael Vlk 8. místo, žáci M15 – Stanislav Melcr 11. místo, žáci M15 – Jakub Koukal 20. místo, dorostenky B – Elen Melcrová 9. místo,“ řekl k úspěchům prostějovských biatlonistů Roman Večeřa.
Na úspěchy Prostějované navázali i druhý den měření olympijských nadějí. Bohužel někteří dosáhli „jen“ na nepopulární bramborové medaile. „V závodě rychlostního sprintu s pětisekundovým intervalem opět zvítězil a ovládl tak svoji kategorii M15 František Ševčík. V kategorii žákyně C se umístila Ema Švancarová na 4. místě a Roman Večeřa v kategorii muži B obsadil opět 4. místo. Nedělní umístění našich biatlonistů: žákyně A – Julie Vlková 6. místo, žákyně B – Nikol Zajíčková 11. místo, žáci M15 – Michael Vlk 7. místo, žáci M15 – Stanislav Melcr 11. místo, žáci M15 – Jakub Koukal 24. místo, dorostenky B – Elen Melcrová 9. místo. Dorostenci A – Jan Koutný 6. místo,“ vyčet z výsledkové listiny Roman Večeřa, který nezapomněl poděkovat všem účastníkům z prostějovského klubu za přístup a bojovnost prokázané na závodech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...