Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 bedihostcup zs 28Nástrahami základních skupin prošli úspěšně všichni favorité. „Áčku“ vládne obhájce vítězství FC Anděl, jenž dosud ani jednou neprohrál, ani jednou neinkasoval a s dvaadvaceti brankami je rovněž nejofenzivnějším mužstvem, skupinou „B“ prošel těsnými výhrami z vedoucí pozice FC Anděl „B“, třetí skupině pak kraloval Sokol Bedihošť, když jako jediný dokázal úvodních šest zápasů vyhrát.

Loňský král FC Anděl měl do turnaje pozvolnější vstup, když v zahajovacím duelu i ve svém druhém střetnutí uhrál s Botafogou a Clewerem jen bezgólové výsledky. Poté však přišly dva debakly 8:0 a 7:0 do sítě JCS Teamu a AC Original, které se mu sice nezapočítávají do finálové skupiny, ale nastartovaly družstvo pro zbývající trojici zápasů.

Gólman Anděla si udržoval neprůstřelnost i nadále a spoluhráči hned několikrát poznali, že i nečekaná ztráta při rozehrávce nemusí znamenat pohromu. Naopak v útoku se již hráči minimálně jednou prosadili a poradili si jak v Medvědy, tak Sexmeraldou „A“, tak i na závěr s FC PV 1.

Blízko k výhře ve skupině měl i Clewer, dlouho ztratil pouze po remíze právě s Andělem. Pak ovšem přišla nečekaná porážka s nepostupujícími Medvědy a výsledné druhé místo. Pro členy tohoto družstva ale bylo podstatné, že si dál odnesli body za výhry nad FC PV 1, Botafogou i Sexmeraldou.

Skupina „B“ byla nejvyrovnanější ze všech, padalo v ní také nejméně branek. Stejně jako v „áčku“ skončila čtveřice duelů hraných na jedenkrát patnáct minut bezgólovým stavem, většina zbylých zápasů dopadla rozdílem jedné či dvou branek.

Mistrem v úspornosti se stal FC Anděl „B“, kterému v prvních šesti zápasech stačilo pět vstřelených branek na pět výher. Každý celek si připsal alespoň jednu remízu, právě Anděl „B“ si podělil body se čtvrtými Čehovicemi. Spolu s ním postoupily i DD Sport „A“, AC Roma „A“, Ladzimil Čehovice, Brodek u Prostějova a díky nejlepší bilanci z trojice na šestých místech i Mačkal stav.

V „céčku“ bylo o prvním místě rozhodnuto již před posledním zápasem. Sokol Bedihošť dokázal zvládat těsné souboje a vyhrál nad třetí Sexmeraldou „B“, čtvrtým Torpedem Pv, pátým DD Sport „B“ i trojicí nepostupujících, o body ho připravil až v posledním duelu prvního dne Dobrochov. Stačila mu k tomu chvilka nepozornosti soupeře a přesný centr z pravé strany od poloviny hřiště.

Druhým dnem pokračuje Bedihošť Cup v neděli od devíti hodin ráno, kdy se rozeběhnou obě osmičlenné finálové skupiny. Jejich vítězové si to pak odpoledne rozdají o první místo, druhé nejlepší celky se utkají o bronz.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...