Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O uplynulém víkendu se na čtyřech travnatých hřištích ve fotbalovém areálu v Hrubčicích odehrál již čtvrtý ročník turnaje v malé kopané Bedihošť cup. Podnik byl do posledního místečka plně obsazen, do skupin tak byla rozlosována celá osmadvacítka týmů, která si to v sobotu a neděli rozdala o celkový triumf. A jelikož obhájce loňského titulu do bojů o titul nezasáhl, bylo jasné, že se bude letos opět měnit jméno v kolonce pro vítěze turnaje.

Program čtvrtého ročníku byl odstartován v sobotu 14. července od 8.30 hodin. Na všech hřištích se souběžně utkaly týmy jednotlivých skupin. Každý si chtěl zajistit postup do finálové skupiny o titul, které zajišťovalo pouze první místo v tabulce. Favorité proto neponechali nic náhodě a od úvodního hvizdu se pustili do svých soupeřů. V nabité skupině A se objevil i loňský vítěz, tým z Bedihoště, který se vinou prohry s AC Roma „A“ umístil na druhém místě této skupiny. V „béčku“ se vyvíjelo vše dle předpokladů. Tým DD Sport „A“ zvítězil ve všech svých střetnutích, když mu soupeři nedokázali vstřelit ani jednu branku. Ve skupině „C“ si první postupové místo zajistil pozdější vítěz FC Anděl, který v celkovém hodnocení předčil borce z Botafogy o pouhý bodík. To skupina D byla z pohledu diváka nejdramatičtější. Ani tak ne výsledkově, nýbrž však událostmi, které se během prvního hracího dne udály. Nejdříve došlo k předčasnému ukončení zápasu, díky neukázněnému chování týmu FC Prostějov 1, aby pak došlo ještě k nepříjemnější situaci. Hráč mužstva FC Fontík si po střetu s protihráčem odnesl přetrhané vazy v kotníku a musel být hospitalizován do nemocnice. Vítězství v této skupině si zajistili hráči Mechechelenu Prostějov, kteří nepoznali hořkost porážky.
Neděle, druhý hrací den, znamenal těžkou hlavu pro pořadatele turnaje. Několik týmů se bohužel nedostavilo k bojům o umístění, a tak byl následný program ke spokojenosti všech aktérů v rychlosti poupraven. Nejvíce byla logicky sledovaná skupina o celkového vítěze, ve kterém se mužstva DD Sport „A“, Mechechelen Prostějov, FC Anděl a AC Roma „A“, utkala ve vzájemných utkáních. Vítěz však mohl být jen jeden a tím se po urputných bojích stal tým „Andělů“ z Prostějova. Je to již jejich druhý triumf na Bedihošť cupu, když vyrovnali úspěšnost borců z Bedihoště a střídají se tak po roce na příčce nejvyšší. Brankář vítězného týmu si ještě odnesl i ocenění za nejlepšího brankáře turnaje, individuálního ocenění za nejlepšího hráče turnaje se po zásluze dočkal hráč mužstva AC Roma „A“, Viliam Hangurbadžo.
Ten s trofejí v ruce uvedl: „Myslím si, že jsme měli na víc, ale byli tu dobří hráči, takže spokojenost určitě je. Mohl jsem hrát ještě líp, nějaké rezervy tam byly, každopádně jsem za toto ocenění velice rád. Budeme slavit, muzika až do rána, večer si rozhodně užijeme, vždyť je přeci co slavit,“ svěřil se Večerníku se svými pocity nejlepší hráč turnaje.

pohledem šéfa

„Oproti předchozím ročníkům tu byl nárůst týmů, což změnilo celkový náboj turnaje. Hra se zkvalitnila, mohli jsme vidět spoustu pohledných fotbalových momentů. Bylo tu několik nových týmů, nových poznatků, takže pro mě určitě přínos. Do příštího roku mám o čem přemýšlet, co vylepšovat, počet maximálně třiceti dvou mužstev je ale strop, aby to nebylo na úkor fotbalové kvality. Vše šlo dle plánu i když trošičku zapršelo, ale hráči se alespoň trošku osvěžili. Preferuji, aby si hráči co nejvíce zahráli, proto byl i systém turnaje nastaven takovým způsobem, jakým proběhl. Co říct k vítězům? Tým poznal spoustu změn, kádr se omladil, je tam zkušený trenér i hráč. Petr Gottwald, který burcoval kluky a zaslouženě si došli až k celkovému vítězství. Chci, aby úroveň turnaje rostla, vše je o sponzorech, díky tomu také lepší ocenění pro vítěze. Od příštího ročníku by to mělo být pod záštitou obce Bedihošť, což přispěje určitě ke zkvalitnění celkového zázemí pro všechny účastníky. Poděkování patří také všem rozhodčím, kteří to neměli vůbec jednoduché, dále pak obci Bedihošť za podporu, obci Hrubčice za poskytnutí fotbalového zázemí a v neposlední řadě sponzorům, v čele s DD Sport Dubany, kterým patří opravdu velké díky. Už teď se těším na další ročník a věřím, že se opět naplní kapacita turnaje.“Jiří KRESTA - hlavní organizátor
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...