Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Moře úspěchů i vzpomínek má po působení v Prostějově někdejší hráč Luboš Palatý. Dnes 82letý muž prožil v Prostějově podstatnou část své kariéry. A přestože přišel z konkurenční Olomouce, na nové prostředí si skvěle zvykl. A dodnes na něj nedá dopustit. Luboš Palatý, který hrával v útoku, nakonec v Prostějově zůstal i po konci hráčské kariéry. Trénoval, pomáhal s klubem a dokázal, že nebyl legendou jen co do počtu gólů, ale legendární se stal také jeho přístup. I po osmdesátce je stále čilý a v sobotu si tak mohl na led přijít pro speciální dres určený právě legendám, kterou on bezesporu je.

* Jaký to byl pocit jít na led a převzít si ocenění?
„Byl to pro mě zážitek. Já vám řeknu, v 82 letech jsem to už ani nečekal, že se něčeho takového dočkám. Byl to pro mě tedy příjemný zážitek a skvělá vzpomínka. Žena mi říkala, že to bylo dojemné.
* Jaké máte na prostějovský hokej vzpomínky?
„Jen ty nejlepší! K osmdesátinám jsem vydal publikaci, kde říkám, že Prostějov, to bylo moje štěstí. Přišel jsem do něj z Olomouce, kde jsem nebyl vůbec vytěžovaný. Tady jsem naopak dostal příležitost naplno se ukázat.
* Jaká vzpomínka je pak tou nejlepší?
„Když jsme hrávali s Fišerem a Střížem. To byla nádhera, těšil jsem se na každý zápas a na každý trénink. Potom postupně kádr zestárl, už to nebylo takové. Byly to krásné časy.
* Co byste nyní popřál prostějovským hokejistům? Nacházejí se v poměrně obtížné situaci…
„Přál bych jim, aby podávali co nejlepší výkony. A doufám, že současný útlum je jen krátkodobý. Je to ale složité: když vám v lize naskočí během sezóny 40 hráčů a pořád se hledá ideální sestava, nemůže to klapat. Bylo ale znát i Divíškovo zranění, Nouza byl bez něj poloviční. Druhá věc je, že pokyny trenéra jsou jedna věc, když je ale hráči nejsou schopni realizovat… Třeba si vemte mladé hokejisty: nejsou vidět, přitom z nich jsou dvě pětky.“
* Nejméně jedna výjimka tam je, a sice Petr Chlán…
„To je pravda, ten kluk se mi líbí – střílí gól pomalu v každém druhém utkání. Jinak to ale není ono. Příští rok se tedy musí začít od začátku, s vyšším sebevědomím.“

Jaroslav Palatý
Narozen 30. 5. 1938
– bývalý hokejový útočník a trenér Prostějova
– 2x králem střelců II. ligy – 8x nejlepší střelec týmu
– 6 let kapitán prostějovského „A“-teamu
– 15 let trenérem mládeže a „A“-teamu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...