Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak Večerník nedávno informoval, pro aktuální ročník přerušených korfbalových soutěží ČR se reálně rýsovala varianta jejich dohrání během září a října podle návrhu Českého svazu korfbalu. Nakonec je ale vše jinak: veškeré národní soutěže 2019/20 v tomto smíšeném kolektivním sportu byly předčasně ukončeny a zcela anulovány!

„Z vedení ČKS mi uprostřed týdne přišel krátký mail s tímto rozhodnutím, které mě po pravdě překvapilo. My jako klub jsme totiž plně podporovali návrh s dohráním letošní sezóny po letních prázdninách, a co vím, tak kromě Brna byly pro i ostatní extraligové oddíly. Podle mých informací však byla proti většina klubů z nižších soutěží, které chtěly ročník hned ukončit a zrušit. Což asi svaz přimělo, aby se přiklonil k tomuhle řešení,“ vysvětlil Večerníku předseda SK RG Prostějov Jan Mynařík.
Radikální krok jej logicky mrzel, stejně jako všechny prostějovské korfbalisty. Jednotlivé výběry ergéčka od áčka i béčka dospělých přes dorostence, starší žáky a mladší žáky až po minižáky si totiž vedly v dosavadním průběhu tohoto ročníku skvěle. „Některé naše týmy dokonce vedly, například starší žáci táhli vítěznou sérii bez jediné porážky. Všichni útočili na medaili či přímo na mistrovské tituly, nejen podle mého názoru bylo v jejich silách je skutečně získat. Tím větší je to škoda, ovšem rozhodnutí svazu respektujeme. A každopádně chci veškerým našim hráčkám i hráčům moc poděkovat za opětovně výbornou reprezentaci oddílu SK RG Prostějov,“ zdůraznil Mynařík.
Pro úplnost doplňme oficiální vyjádření Českého korfbalového svazu. „Vzhledem k aktuální situaci (prozatím stále trvající nouzový stav a další opatření Vlády ČR), která nezaručuje regulérní dohrání všech soutěží řízených ČKS, Výkonný výbor Českého korfbalového svazu rozhodl o ukončení všech extraligových a ligových soutěží ve všech věkových kategoriích bez udělení mistrovských titulů. Při rozhodování vzal v úvahu názory klubů, ale také skutečnost, že situace se stále vyvíjí a případný průběh dohrávaných soutěží v podzimních termínech by nemusel být bezproblémový. Zároveň Výkonný výbor ČKS věří, že bude možné během měsíců září a říjen odehrát Superligu 2020, K4 turnaje a ve větší míře využít čas na přípravu talentované mládeže ve všech věkových kategoriích - tedy U15, U17, U19 a U21,“ stojí v prohlášení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...