Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Junioři SK K2 si připsali dalších šest bodů

Další dva zápasy čekaly na juniory florbalového celku SK K2 Prostějov. V ranním utkání dokázali porazit rezervu Šternberka 7:3, i když už prohrávali o dvě branky. Ve druhém duelu s Droždínem se podařilo vyhrát přestřelku o jedinou branku 9:8. Po třinácti odehraných zápasech se tak SK K2 vyhřívá na prvním místě tabulky. Druhý Šumperk ztrácí tři body a má zápas k dobru.

Juniory čekaly dva zápasy, ve kterých byli jasným favoritem. Tato role se ale ne vždy potvrzuje snadno, o čemž se minulý víkend hráči přesvědčili. „Čekaly nás dva zápasy, které pro nás měly znamenat šest bodů. Což se nakonec podařilo, i když to nebyly vůbec jednoduché zápasy. Nechali jsme kluky hrát bez žádných větších taktických záměrů a chtěli jsme po nich, aby se s tím sami dokázali poprat,“ popsal kouč a zároveň sportovní manažer klubu Radek Pařenica.
První zápas na domácí půdě se Šternberkem se rozhodl až v druhé polovině utkání, nakonec znamenal celkem jednoznačnou výhru 7:3. „Ranní zápas se Šternberkem pro nás nezačal moc pozitivně a soupeř dlouho držel vedení 1:3. My ty ranní zápasy hodně prospáváme, podle mého soudu. S přibývajícími minutami nám to tam popadalo a mohli jsme slavit první výhru,“ hodnotil dopolední zápas trenér juniorů Radek Pařenica.
Na půdě Droždína se hrál velmi ofenzivní zápas, kde nejlepší obranou byl útok. Tomu odpovídá i výsledek 9:8 pro Prostějovany. „Zápas s Droždínem skončil přestřelkou, ve které jsme ale měli navrch po většinu utkání a výhra byla zasloužená,“ potvrdil dále lodivod.
Sezóna se zatím vyvíjí opravdu dobrým způsobem a Prostějov bude atakovat postup výš. Jediným jejich soupeřem bude Šumperk, který spolu s SK K2 tabulce dominuje. Případnému postupu by se regionální celek nejspíše nebránil. „Uvidíme, jak bude sezóna pokračovat, zatím se držíme na špici, a pokud by se naskytla možnost postoupit, nejspíše bychom jí využili. Myslím si, že tenhle ročník na to má. Rozhodující budou zápasy se Šumperkem, který ještě letos ani jednou neprohrál. Budeme makat a uvidíme,“ nechce předbíhat kouč Pařenica.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...