Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Sobotní den patřil na prostějovském zimním stadionu premiérovému ročníku florbalového turnaje pořádaného Fans of Prostějov za přispění hokejových Jestřábů. Na dvou hracích plochách se utkala celkem dvanáctka družstev a po maratonu zápasů se mohli nejvíce radovat hráči sdružení pod názvem Hokejky. Právě tento celek měl v hledišti nejsilnější podporu a možná i díky tomu ovládl napínavé nájezdy, po nichž připadlo stříbro prostějovským Avengers. Na stupně vítězů je doplnila třetí Sexmeralda.

Ti nejvytrvalejší diváci, kteří dorazili hned po osmé ráno a vydrželi až do úplného konce kolem šesté hodiny večerní, mohli zhlédnout celkem čtyřicet napínavých bitev. Začalo se dvěma šestičlennými skupinami. „Áčkem“ prošla bez porážky a s nejlepším skóre Sexmeralda následována Skupinou Sport a jen o bod zaostávajícím „A“-týmem SK K2, do vyřazovací části je doplnili ještě Senioři.

V „béčku“ to bylo podobné drama, když vítězné Avengery a druhé Hokejky oddělovalo po remíze ve vzájemném duelu rovněž jen skóre. S mírným odstupem skončili třetí Jestřábi „A“, o poslední postupovou příčku svedl s „béčkem“ AK K2 vítěznou bitvu HCB Pohlreich.

Souboje o konečné umístnění začaly týmy mimo play-off. Pořadatelé sdružení v barvách Fans of Prostějov zvládli duel s Bears a skončili jedenáctí, stejně tak si jestřábí „béčko“ poradilo s druhým týmem „Ká dvojky“ a obsadilo devátou pozici.

„Sehráli jsme pět kvalitních a vyrovnaných zápasů ve skupině. Všechny jsme sice prohráli, ale ten nejdůležitější o jedenácté místo jsme zvládli, takže jsme všichni vlastně spokojeni. Neměli jsme žádné ambice na vyšší umístění, pojali jsme to spíše odpočinkově,“ usmíval se mluvčí Fans Jiří „Krťa“ Havela.

A šlo se na čtvrtfinále, která se de facto obešla bez překvapení. Sexmeralda si v napínavých nájezdech poradila s Pohlreichem, o jediný gól více daly Hokejky „Ká dvojce“. Skupina Sport si hlídala náskok proti jestřábímu „áčku“ a totéž platilo v duelu mezi Avengers a Seniory.

„Každý tým se na nás chtěl vytáhnout, ale splnilo to svůj účel. Podařilo se něco zorganizovat a hodnotím to dobře, Jeden tým se nám nedostal do play-off, druhý do čtvrtfinále a byl jsem hlavně rád, že se nikomu z nás nic nestalo a nikdo se nezranil. Vyhráli ti nejlepší a jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit,“ ohlížel se za celým kláním sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal, jenž si zahrál v „A“-týmu.

A radost měl i ze samotné organizace, která totiž klapala na jedničku. „Musím poděkovat klukům z FoP, kteří se postarali o všechno, bez nich by se to těžko dávalo dohromady. A město dodalo poháry, takže se nám opět podařilo vytvořit trojúhelník fanoušek, město, klub,“ dodal Vykoukal.

O trojici pohárů se utkaly čtyři nejlepší celky ze základních skupin a dvojice semifinálových zápasů nabídla zcela odlišný průběh. Zatímco Avengeři neměli nejmenší slitování se Skupinou sport a deklasovali jí 6:1, na vedlejší ploše řádná hrací doba nerozhodla. Hokejky dvakrát vedly, avšak Sexmeraldě se vždy podařilo srovnat, došlo tak znovu na nájezdy. Rozuzlení padlo ve třetí sérii a Sexmeralda tentokrát trochu překvapivě neuspěla.

„Skupinu jsme zvládli v pohodě bez prohry, ve čtvrtfinále se nám nájezdy povedly, v semifinále už ne. Ani jednou jsme však neprohráli v základní hrací době a v hlavě stále máme, že to mohlo být ještě lepší,“ shodl se tým Sexmeraldy, který tak čekal jen souboj o třetí místo.

Také zápas o třetí místo začal lépe jejich soupeř a Skupina Sport se dostala do vedení, nastal však obrat z 0:1 na 2:1. „Prohrávali jsme skoro ve všech zápasech, třikrát o dva góly, jednou dokonce o tři. Všechno kromě semifinále jsme otočili, takže charakter týmu se ukázal,“ těšilo držitele poháru určeného pro třetí tým.

I samotné finále bylo velice vyrovnané. Po opatrné a bezbrankové první půli se vedení trochu šťastně ujali Avengeři, avšak Hokejky připravily bleskovou odpověď a při repríze skupinového souboje se znovu zrodila remíza 1:1. Na řadu tak přišly nájezdy a výhra bývalých či ještě současných hokejistů v bílo-žluto-černých dresech.

„Základem byl parádní týmový duch, táhli jsme za jeden provaz. Klobouk dolů před klukama z Fans of Prostějov, kteří to všechno zorganizovali. Pro všechny sportovce vynikající zážitek, a jestli se to bude konat i příští rok, tak se určitě znovu přihlásíme,“ radoval se za vítěze David Brančík. „Měli jsme dvě lajny, navíc i hřiště bylo menší. Hlavně všichni kluci stále sportují, takže to pro nás nebylo náročné, ale spíše výživné. Oslavovat budeme ale až do rána, jako Ondřej Vitásek s Libercem sedm dní v týdnu,“ dodal se smíchem.

Dobrá nálada zavládla také mezi poraženými finalisty, i stříbro bylo úspěchem. „Přišli jsme si hlavně zahrát a chtěli jsme postoupit přes čtvrtfinále. Hráli jsme s pokorou, snažili jsme se a dopadlo to dobře. Za celý turnaj jsme ani jednou neprohráli, až ve finále na nájezdy. My jsme spokojeni,“ dělil se o dojmy kapitán Lukáš Sluka.

Na tomto týmu bylo patrné, že jeho hráči se florbalu věnují pravidelně, těsná finálová porážka tak přeci jen trochu mrzela, byť hlavní byl příjemný celodenní zážitek. „Nepovedlo se, ale nevadí, třeba příští rok. Vedli jsme, ale chvilku nato nám vyrovnali. Byly to vyrovnané zápasy vyrovnaných týmů, hlavně se hrálo férově,“ připojil.

Ve výsledku tak panovala všeobecná spokojenost, s čímž se shodoval i pohled pořadatelů. „Podílelo se na tom několik lidí hrajících za Fans of Prostějov a Sexmeraldu a vzhledem k tomu, že šlo o první turnaj, tak jsme měli strach, aby se nic nepokazilo. Myslím si, že se to podařilo, nikdo si nestěžoval. Organizačně vše proběhlo v pohodě, časově to vycházelo, nikdo se nezranil,“ těšilo organizátory.


Výsledky 1. ročníku florbalového turnaje Fans of Prostějov:

Skupina „A“: 1. Sexmeralda Prostějov 11 bodů/skóre 19:13 (- Skupina Sport 2:2, - SK K2 „A“ 2:2, - Seniors 5:2, - Jestřábi „B“ 6:5, - FoP 4:2), 2. Skupina Sport 11/12:8 (- SK K2 „A“ 3:2, - Seniors 2:2, - Jestřábi „B“ 2:1, - FoP 3:1), 3. SK K2 Prostějov „A“ 10/18:9 (- Seniors 6:3, - Jestřábi „B“ 4:1, - FoP 4:0), 4. Seniors Prostějov 7/13:15 (- Jestřábi „B“ 2:1, - FoP 4:1), 5. Jestřábi Prostějov „B“ 3/14:16 (- FoP 6:2), 6. Fans of Prostějov 0/6:21.

Skupina „B“: 1. Avengers Prostějov 13/22:8 (- Hokejky 1:1, - Jestřábi „A“ 5:2, - Pohlreich 4:2, - SK K2 „B“ 5:1, - Bears 7:2), 2. Hokejky 13/19:7 (- Jestřábi „A“ 2:0, - Pohlreich 6:4, - SK K2 „B“ 5:1, - Bears 5:1), 3. Jestřábi Prostějov „A“ 9/16:9 (- Pohlreich 4:0, - SK K2 „B“ 3:1, - Bears 7:1), 4. HCB Pohlreich 4/16:19 (- SK K2 „B“ 3:3, - Bears 7:2), 5. SK K2 Prostějov „B“ 4/13:18 (- Bears 7:2), 6. Prostějov Bears 0/8:35.

Zápasy o umístění:

O 11. místo: Fans of Prostějov – Prostějov Bears 3:2. O 9. místo: Jestřábi „B“ - SK K2 „B“ 3:2. Čtvrtfinále: Sexmeralda – HCB Pohlreich 4:3 na nájezdy, Hokejky – SK K2 „A“ 4:3, Skupina Sport – Jestřábi „A“ 5:3, Avengers – Seniors Prostějov 6:4. Semifinále: Sexmeralda – Hokejky 2:3 na nájezdy, Skupina Sport – Avengers 1:6. O bronz: Sexmeralda – Skupina Sport 2:1. Finále: Hokejky – Avengers 2:1 na nájezdy.

Konečné pořadí:

1. Hokejky, 2. Avengers, 3. Sexmeralda Prostějov, 4. Skupina Sport, 5. SK K2 Prostějov „A“, 6. LHK Jestřábi Prostějov „A“, 7. Seniors Prostějov, 8. HCB Pohlreich, 9. LHK Jestřábi Prostějov „B“, 10. SK K2 Prostějov „B“, 11. Fans of Prostějov, 12. Prostějov Bears.

Soupisky medailistů:

1. Hokejky: Ondřej Vybíral, Patrik Dočkal, David Brančík, Petr Heinisch, Martin Konečný, Michal Konečný, Šimon Mašek, Kamil Pán, Josef Koranda.

2. Avengers Prostějov: Jiří Drčka, David Krychtálek, Bob Mikulecký, Petr Znojil, Luděk Soldán, Jiří Foukal, Jan Karásek, Jakub Menšík, Lukáš Sluka.

3. Sexmeralda Prostějov: Michal Huryta, Ivo Grepl, Martin Němeček, Jan Ježek, Martin Jareš, Martin Šobr, Michal Korčák, Pavel Bezouška, David Jiroušek.

Video naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...