Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již pojedenácté se sešli florbalisté na Prostějovsku na tradiční předsezónní outdoorové akci. Tentokrát se historicky poprvé vyškrábal na pomyslný trůn Kostelec na Hané, který oplatil ve finále porážku týmu Hokejky ze skupiny.

Turnaj, který píše již druhou dekádu, je vždy letním spestřením nejen samotných florbalistů, ale i jiných sportovních skupin. Turnaj tradičně doprovází individuální soutěže, které rozšiřují úrpgram hlavního turnaje. Stejně jako samotní aktéři si mohla i veřejnost zkusit sílu svojí střely či přesnost. Během turnaje byl k dispozici stan, ve kterém se prováděla sportovní masáž, což ocenili zejména hráči.
Flrobalový turnaj nakonec ovládl celek Kostelce na Hané, jehož k triumfu dovedl také nejlepší střelec turnaje David Krychtálek, jenž slavil hned patnáctkrát. Individuální soutěž obhájil ranou 172 km/h Petr Balcárek, na něhož se dotahovala hned dvojice Marek Bouda (Provizo) a Vojtěch Bartošek (Vyškov).
„Jsem rád, že nám počasí celkem vyšlo, neboť pro všechny venkovní akce je to nejdůležitější,“ spokojeně hlásal sportovní ředitel turnaje Milan Fojt a dodal:„Jen škoda, že mi tu letos chyběla patronka turnaje paní Galářová, která musela plnit příjemné rodinné povinnosti na svatbě. Naštěstí ji skvěle zaskočil pan Holík, za což mu moc děkujeme. Příští rok se pokusíme turnaj opět posunout výš a já doufám, že je tu stále více těch, co se chtějí hýbat, než těch, co se radši válí jen u vody.“


Kostelec na Hané poprvé na trůně

Florbal v Prostějově vždy na léto zpestří outdoorová akce, která již pojedenácté obohatila program nejen florbalistům. Po loňském překvapivém triumfu Staré Party se i letos dočkal nejvyššího stupínku novic. Kostelec na Hané dokázal vystoupit na vrchol vůbec poprvé, což vždycky zatraktivní další ročník. Navíc se letos potvrdilo pravidlo „první výhra není výhra"!
Vyrovnanější základní skupina
I přesto, že týden před akcí se omluvila hned pětice týmů, byla úvodní skupina velice zamotaná. Do Play-off postupovala nejlepší čtveřice, na kterou bylo nutno posečkat až do posledních vteřin.
Vzhledem k tomu, že se každým zápasem převracelo pořadí, musely rozhodnout vzájemné zápasy. Nakonec Černého Petra vyfasoval Vyškov, kterému k postupu chyběly dvě branky.

VÝSLEDKY 11. ročníku RG Playmakers Cup 2017
Základní skupina
DreamTeam-Hokejky 0:7, Vyškov - Gilette 3:3, Kostelec - Provizo 6:0, DreamTeam-Giletee 1:5, Kostelec - Vyškov 7:3, Provizo - Hokejky 5:2, DreamTeam - Kostelec 1:14, Hokejky-Gilette 4:3, Provizo-Vyškov 3:1, Gilette-Kostelec 0:1, Vyškov-Hokejky 3:2, Provizo-DreamTeam 4:0, Hokejky-Kostelec 3:1, Gilette-Provizo 5:4, Vyškov-DreamTeam 6:1.
Play-off
Kostelec-Gilette 5:1, Hokejky-Provizo 2:1, O3.místo: Provizo-Gilette 3:0, Finále: Kostelec-Hokejky 5:1.
Nejlepší střelci turnaje:
David Krychtálek 15, Jiří Drčka 14, Petr Balcárek 11
Penalty shot show
Petr Balcárek 172km/h, Marek Bouda 171 km/h, Vojta Bartošek 171 km/h.

Fotogalerii připravujeme...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...