Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Stejně jako v případě házenkářů je jasno i ve florbale. Česká florbalová unie sezónu vinou epidemie koronaviru předčasně ukončila. A stejně jako v jiných sportech přišli florbalisté o nemalý kus sezóny, která původně měla končit až v závěru dubna. Přesto už ale byly v mnoha případech jasně rozdané karty. A předčasné ukončení soutěže tak příliš konečná umístění nezměnila.

SK K2 Prostějov
Největším a aktuálně nejúspěšnějším klubem Prostějovska je SK K2 Prostějov. Jako jediný regionální klub má zastoupení v celostátní soutěži, v mužské divizi. A nakonec tým skončil na 5. místě, tedy těsně pod branami play-off. I tak se ale oproti předchozí sezóně jedná u určitý progres v konečném umístění. Ještě lépe se o dvě soutěže níže, v Olomoucké lize mužů, dařilo „B“-týmu SK K2. Mužská rezerva vybojovala nakonec třetí místo.
Velmi solidní sezónu má za sebou také mládež. Z juniorky přitom před sezónou odešel do mužů početně silný ročník 2000. Oslabení se ale nekonalo. V předchozí sezóně tak skončili junioři první, tentokrát se museli „spokojit“ se druhým místem. O něco hůře se naopak dařilo dorostencům, kteří nakonec vybojovali s odstupem za Šternberkem bramborovou pozici. Celkově se ale dá sezóna eskáčka hodnotit jako úspěšná. O vyjádření bylo požádáno vedení klubu, ale do uzávěrky odpověď neposlalo.

FBC Playmakers Prostějov
Playmakeři mají za sebou ročník, od kterého klub hodně očekával. A dočkal se. Muži totiž skončili v Olomouckém přeboru mužů na druhém místě, navíc klub zaznamenal několik zajímavých hráčských návratů. Junioři pak zaznamenali výkonnostní posun, i když nakonec skončili předposlední. „Muži hráli týmový a útočný florbal, díky tomu měli za sezónu jen dvě prohry a drželi si druhé místo. Škoda ztracené sezóny,“ poznamenal předseda klubu Lukáš Brumlík. U juniorů byl kritičtější. „Postupem času se zlepšovali, i když místy měli výpadky jak herní, tak komunikační, bohužel to nás několikrát stálo body,“ dodal.

TJ Sokol Kostelec na Hané-HK
Jestli se nějakému klubu z regionu vůbec nedařilo, je to Kostelec na Hané. Ani „áčku“, ani „béčku“ se nepovedlo prorazit alespoň do středu tabulky. Elitní výběr skončil na předposledním místě, a to i přesto, že kostelecký Jiří Drčka skončil naopak na druhém v produktivitě. Záložní celek si vedle ještě hůře a zkrácený ročník zakončil na posledním místě, navíc bez zisku jediného bodu.

images/sport/tenis/2017/00_tenis_ilu.jpg
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...