Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: V uplynulém víkendu 13. a 14. srpna proběhl již desátý ročník outdoorové florbalové akce. Hlavní program je vždy na pořadu sobotního dne, v neděli pak pokračuje dětským dnem. Letos organizátoři kvůli počasí přesunuli původní plán akce na srpen. Nakonec se ukázalo, že to nebylo až tak zlé rozhodnutí. Hlavní část turnaje překvapivě ovládla Stará Parta, která z loňského posledního místa dokráčela až na vrchol.

Sobotní den sice v brzkých ranních hodinách odstartoval malou přeháňkou, ovšem to bylo jediné připomenutí odkladu z červencového víkendu, a tak hlavní program mohl začít jen s hodinovým zpožděním. Týmy na úvod přivítala patronka turnaje Mgr. Milada Galářová (členka rady města Prostějov), která účastníkům stihla také popřát hodně štěstí v zápolení, ve kterém se letos poprvé objevil i mediální partner akce PROSTĚJOVSKÝ Večerník. Tentokrát se do Prostějova sjely mimo prostějovských výběrů také týmy z Rousínova, Kostelce či Přerova.
Základní skupina patřila týmům Pomaly a Kostelci na Hané, ty jako jediné neokusily hořkost porážky. Letos se ve skupinách hrálo opravdu vyrovnaně, a tak o pořadí před čtvrtfinále rozhodovaly maličkosti. Večerník, který s vítězem skupiny A (Pomaly) remizoval 1:1, ve své premiéře ukázal, že by mohl dojít pro nějaký úspěch. Později se však ukázalo, že jim v cestě stál ten nejlepší.
Po celý den, kdy probíhalo hlavní dění turnaje, mohli nejen všichni aktivní účastníci vyzkoušet další individuální soutěže. Zejména nejvíce sledovaná byla tvrdost střely. V ní se nejlépe vedlo trojici Jakub Menšík (159 km/h), Robert Rulla (161 km/h) a Petr Balcárek (169 km/h). Trio finalistů soutěže se pak ještě v malém finále pokoušelo překonat pokusy, avšak pořadí se mu změnit nepodařilo. Nejtvrdší ránu měl Petr Balcárek z týmu FbC Gillette. Co se týče přesnosti střelby, tak v ní zazářil další člen týmu FbC Gillette Kamil Pán, který porazil duo Robert Rulla, Michal Surák.
Čtvrtfinále přineslo hned několik zajímavých obratů, avšak stejně jako celé play-off nám nenabídlo ani jedno prodloužení. Zatímco Stará Parta s Pomaly hladce postoupila přes Večerník a Hegeš, Kostelec s Mladými Puškami v drásajícím závěru urval cenné vítězství a postup vítězstvím 2:1.
Semifinále se neslo v duchu outsiderů. Oba vítězové skupin v nich překvapivě nestačili a museli se smířit pouze s bojem o bronz, ve kterém Kostelec jasně dominoval (5:1). Finále mezi výběry Playmakerů a přerovských Bizonů skýtalo jedno z největších dramat. Stará Parta nakonec vyzrála na přerovské Mladé Pušky, když se o jedinou trefu postaral nejlepší střelec turnaje Robert Rulla. Stará Parta tak z loňského propadáku napravila reputaci tím nejlepším možným způsobem, a po sedmileté nadvládě ManAGERs usedla na amatérský trůn poprvé. Při závěrečném ceremoniálu turnaje, který provedla Bc. Zuzana Bratterová, LLM předsedkyně Komise pro rodinu a sociální záležitosti Rady Olomouckého kraje, si hned několik cen odnesl nejlepší hráč turnaje Robert Rulla.


Výsledky RG Playmakers Cup 2016

Skupina A:
Rousínov – Pomaly 0:4
FbC Gillette – Večerník 5:1
Pomaly FbC Gillette 2:1
Večerník – Rousínov 2:1
Pomaly – Večerník 1:1
Rousínov – FbC Gillette 2:3

Tabulka sk. A
Pomaly 3             2             1             0             7:2          7
FbC Gillette        3             2             0             1             9:5          6
Večerník             3             1             1             1             4:7          4
Rousínov             3             0             0             3             3:9          0

Skupina B:
FbC Stará Parta – Hegeš 4:2
Mladé Pušky Přerov – Kostelec na Hané 2:2
Hegeš – Mladé Pušky 3:3
Kostelec na Hané – FbC Stará Parta 1:0
Hegeš – Kostelec na Hané 1:3
FbC Stará Parta – Mladé Pušky Přerov 3:2

Tabulka sk. B
Kostelec na Hané            3             2             1             0             6:3          7
FbC Stará Parta 3             2             0             1             7:5          6
Mladé Pušky Přerov      3             0             2             1             7:8          2
Hegeš   3             0             1             2             6:10       1

Play-off: Čtvrtfinále
Pomaly – Hegeš 4:0, Kostelec na Hané – Rousínov 2:1, FbC Gillette – Mladé Pušky Přerov 1:2, FbC Stará Parta – Večerník 4:1. Semifinále: Pomaly – Mladé Pušky Přerov 4:5, Kostelec na Hané – FbC Stará Parta 1:4. O 3. místo: Pomaly – Kostelec na Hané 1:5. Finále: Mladé Pušky Přerov – FbC Stará Parta 0:1.

Výsledky individuální soutěže:
Tvrdost střelby: 1. Petr Balcárek (169 km/h), 2. Robert Rulla (161 km/h), 3. Jakub Menšík (159 km/h). Přesnost střelby: 1. Kamil Pán (200 bodů), 2. Robert Rulla (175 bodů), 3. Michal Surák (150 bodů). Nejlepší střelec turnaje: Robert Rulla (6 gólů). Nejlepší brankář turnaje: Filip Hrachovec (1,16).

Pořadí týmů:
1. FbC Stará Parta, 2. Mladé Pušky Přerov, 3. Kostelec na Hané, 4. Pomaly, 5. FbC Gillette, 6. Večerník, 7. Hegeš, 8. Rousínov

Druhý den patřil všem dětem, které si nejprve vyzkoušeli své dovednosti v soutěžích a pak si také zahráli s radostí florbalové klání.


Ohlasy po turnaji:
Milan Fojt, sportovní ředitel turnaje
„Jsem rád, že se akce vydařila jak po stránce hráčské, tak i dění kolem. Určitě zapracujeme i na následném dětském dnu, který měl rovněž rezervy. Chtěl bych na závěr poděkovat všem, kteří pomohli jakkoliv, neboť to nebyla vůbec snadná záležitost. Zejména chci poděkovat paní Mgr. Miladě Galářové a paní Bc. Zuzaně Bratterové, které mi výrazně s akcí pomohly, a také Olomouckému kraji, městu Prostějov a PROSTĚJOVSKÉMU Večerníku, bez kterých by se akce nemohla vůbec uskutečnit, stejně jako klubu FbC Playmakers Prostějov, ve kterém trávím už patnáctou sezónu.“

Zuzana Bratterová, předsedkyně Komise pro rodinu a sociální záležitosti ROK:
 „Podobné akce považuji za velmi prospěšné. Vyplnění času sportem je prevencí kriminality na místní úrovni, jak vím jednak z vlastní, jednak z pracovních zkušeností, takováto náplň volného času sportem ve svém důsledku omezuje problémy s narůstajícím vandalismem, s krádežemi, alkoholismem, užíváním drog a jiných omamných látek, a to zejména u dětí a mládeže. Jsem ráda, že jsem se na průběhu takovéto sportovní akce mohla podílet. Velký dík patří také pořadatelům, protože museli vyvinout nemalé organizační úsilí, aby se takovýto sportovní turnaj mohl zorganizovat. Předpokládám, že podobné aktivity bude Olomoucký kraj podporovat i v příštím volebním období.“

Mgr. Milada Galářová, členka rady města Prostějova:
„Florbal obdivuji, protože je sportem, který dokáže zdvihnout od počítačových her i mé syny. Ochotně podlehnou, stejně jako účastníci tohoto úspěšného sportovního svátku, kouzlu této oblíbené kolektivní hry. Potěšilo mě, že si letos pořadatele vybrali pro svou akci areál DTJ, přestože počáteční nepřízeň počasí jim neumožnila vyzkoušet povrch nového víceúčelového hřiště. Doufám, že se tu příští rok opět potkáme a budu mít možnost sledovat sportovní zápolení po celý den, protože letos se mi to bohužel nepodařilo, ráda bych to tedy napravila.“

Petr Balcárek, nejtvrdší střela (169 km/h):
„Řekl bych, že se tato akce povedla. Jsem strašně rád, že jsem se mohl zúčastnit a sejít se tak s kamarády. Užil jsem si to. Byla to opravdu povedená akce.“

Martin Pekař, vedoucí vítězného týmu Stará Parta:
„Do turnaje jsme šli s cílem si užit florbal s naši starou partou kamarádů. Nikdo z nás určitě něčekal, že by jsme mohli udělat nějaký velký výsledek, ale opak se stal pravdou. Narazili jsme na protivníky, kteří spolu hrávají stabilně, ale naší bojovností a obětování pro tým jsme vítězili a došli až pro kýžené vítězství v turnaji, ve které na začátku opravdu nikdo nevěřil. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům turnaje za zprostředkování této akce a za zábavný doprovodný program, který jsme si užili. Hovořím za všechny z týmu a hlavně chci poděkovat svým spoluhráčům z týmu Stará parta.“


PARTNEŘI AKCE:
Olomoucký kraj, ČUS, Zappa Beton, město Prostějov, DTJ Prostějov, FbC Playmakers Prostějov, Mgr Milada Galářová a Bc. Zuzana Bratterová, LLM předsedkyně Komise pro rodinu a sociální záležitosti Rady Olomouckého kraje.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...