Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 rgcup2014a_025FOTOGALERIE: Letní prázdninové měsíce bývají pro florbalisty nejen na Prostějovsku přípravné. Každoroční zpestření při nabírání fyzické kondice bývá už po osm let v Prostějově outdorová akce s názvem RG Playmakers Cup. Nejúspěšnější tým v historii turnaje, pořadatelský celek ManAGERs, už pět let nepřetržitě vládne a ani letos tomu nebylo jinak.

Letošní ročník se odehrál až v sobotu 26. července za účasti tentokráte sedmi družstev. Tradičním účastníkem byl i celek Rousínova, Klenovic, poprvé se na turnaji objevil výběr Uničova. Před turnajem se odhlásila tři družstva a tak se změnil i způsob hracího systému. V něm se poměrně překvapivě dařilo rezervnímu pořadatelskému celku Provizo, ve kterém nastoupil i hokejový Jestřáb Jan Kolibár.
Skupina A
Skupinu A ovládli suverénním způsobem mírní favorité turnaje Man-
AGERs, kteří získali plný bodový zisk s vysokým skóre 14:3. Zbytek skupiny byl nesmírně vyrovnaný až do posledních bojů základní části.
Supina B
Vyrovnanost mezi celky dokumentovala i skupina B. Tu vystihoval nejčastější výsledek 2:2, což pořádně zamotalo postupovým pavoukem turnaje. Nakonec z něj nejlépe vyšel další favorit turnaje, celek Galacticos, který získal o bodík více než uničovský výběr FBC Zdarec.
Play - off
Čtvrfinále bývá vždy hranicí mezi úspěchy a neúspěchy. Zde tomu nebylo jinak. Pořádnou smůlu si vybral uničovský výběr, který ač vedl o dva góly, nedokázal vítězství udržet a nakonec v penaltách vybuchl. Naopak Klenovice si musely mnout ruce nad svým soupeřem, kterým byl překvapivě výběr Proviza. Hubené vítězství 1:0 jim zaručovalo postup mezi nejlepší čtyři. Galacticos si ve čtvrtfinále poradili také bez problémů a ManAGERs jako nejlepší celek po základních skupinách své utkání sehrál ani nemusel.
V semifinále nejprve ManAGERs sfoukly Rousínov 6:0, po nich v dramatickém závěru Klenovice podlehli Galacticos, ikdyž v závěru vstřelili branku. ta však platit správně neměla, a ani nemohla neboť byla i přes jakékoliv spornosti vstřelena po odehraném čase.
Zdecimované Klenovice pak nestačily ani v boji o bronz na Rousínov, který si vytvořil v úvodu náskok a kontroloval ho až do závěru.
Finále přineslo vyrovnaný průběh, v něm do vedení šli ManAGERs, ale Galacticos se přeci jen podařilo srovnat krok. Rozhodnout musely tedy penalty, ve kterých byl lepší pořadatelský celek ManAGERs.
PSS 2014 ovládl Miczek
Individuální soutěž byla na programu i letos. V ní nakonec do superfinále došli Daniel Miczek, František Slovák a překvapivě i Michal Krupík. Cenu pro specialistku v dovednosti nakonec ukořistil Daniel Miczek.

Výsledky základních skupin:
Skupina A: Mladé pušky - Klenovice 2:1, ManAGERs - Provizo 3:1, Klenovice - Provizo 3:4, ManAGERs - Mladé pušky 4:1, ManAgers - Klenovice 2:1, Mladé Pušky - Provizo 1:3, Klenovice - Mladé pušky 4:1, ManAGERs - Provizo 5:0.
Skupina B: Galacticos - Rousínov 2:2, Zdarec - Rousínov 1:3, Galacticos - Zdarec 2:2, Galacticos - Rousínov 7:0, Zdarec - Rousínov 4:3, Galacticos - Zdarec 2:2.
Výsledky play - off:
Čtvrtfinále: Zdarec - Rousínov 2:3 po s.n., Klenovice - Provizo 1:0, Galacticos - Mladé pušky 5:0.
Semifinále: ManAGERs - Rousínov 6:0, Galacticos - Klenovice 2:1.
O 3. místo: Klenovice - Rousínov 0:3.
Finále: ManAGERs - Galacticos 2:1 po s.n.
Individuální ocenění na turnaji:
Vítěz Penalty Shot Show 2014: Daniel Miczek
Nejlepší brankář: Tomáš Krátký
Nejlepší střelec: Vojtěch Kopia 10 branek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...