Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Třetí ročník turnajů ve florbalu na ledě Zlatá brána 2019 hraných na mobilním veřejném kluzišti pod širým nebem u prostějovského muzea uzavřela dvě klání během jediného dne.

Podruhé v historii poměřily své síly místní střední školy, dopoledne brázdilo ledovou plochu osm soupeřících týmů. Vše odstartoval slavnostní nástup, kde aktéry přivítali zástupci pořádajících subjektů: náměstek primátora statutárního města Prostějov Jan Krchňavý, ředitel Sportcentra DDM Jan Zatloukal, šéf turnaje a manažer florbalového oddílu SK K2 Prostějov Radek Pařenica i manažerka Zlaté brány Karolína Škondrová.
„Kluci ze Sportcentra dělají výborné akce, hlavně sportovní. Mám radost, že tahle ve florbalu na ledě pomalu získává svou tradici a můžou si při ní do sytosti zasportovat žáci i studenti různého věku, dnes tedy středoškoláci. Ať vás to baví, užijete si dobrou hru a daří se vám,“ popřál hráčům i četným hráčkám Jan Krchňavý.
Po stručném připomenutí vcelku jednoduchých pravidel odstartovaly zápasové bitvy ve dvou čtyřčlenných skupinách, kde se družstva utkala každé s každým. Tahle základní část tedy zabrala celé dopoledne a čítala dohromady dvanáct střetnutí, načež dva nejlepší celky z každé grupy postoupily do semifinále a horší dva putovaly do bojů o páté až osmé místo.
Dění přitom parádně oživovaly vtipné komentáře dvojice známých studentů Střední školy podnikání a obchodu, Prostějov včetně aktuálních rozhovorů s řadou plejerů. Přálo též počasí a po poledni tak přišla na řadu rozhodující vyřazovací fáze.
Večer se pak uskutečnila premiéra ledního florbalového turnaje dospělých. Rovněž nesla název Zlatá brána 2019 a byla určena zájemcům z řad veřejnosti. „Nakonec se přihlásilo pět mančaftů a napoprvé se tohle mužské dostaveníčko určitě vydařilo. Po pravdě jsem měl trochu obavy, aby se jednotlivá utkání – a zvláště ta o nejvyšší příčky – nezvrhla při vyšší nahecovanosti hráčů do přehnané tvrdosti. Naštěstí se nic takového nestalo, všechno dobře dopadlo,“ zhodnotil turnajový ředitel Radek Pařenica s úsměvem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...