Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nemalé očekávání panovalo na pokraji školního roku ve všech regionálních florbalových klubech. V pondělí 22. června se totiž konal losovací aktiv soutěží Olomouckého kraje a hned den nato došlo také na ten Moravskoslezský. Kromě samotného rozlosování šlo v první řadě o definitivní stvrzení novinek, kam kdo umísti pro ročník 2020/21 své týmy. Na Prostějovsku se los týkal tří oddílů, které přihlásily dohromady 16 družstev. Pojďme se tedy nyní stručně podívat, kdo všechno bude v soutěžích florbal z Prostějovska reprezentovat a co týmy čeká na začátek sezóny?

 

SK K2 Prostějov
V posledních sedmi letech se jedná o největší klub na Prostějovsku. Ten pro další sezónu přihlásil 9 výběrů, tedy o dva méně než pro tu předcházející. „Další ročník na florbalové scéně nepřidají zástupkyně něžného pohlaví. Tým se delší dobu potýkal s nižším počtem hráček, než by potřeboval, a když hned několik hráček najednou oznámilo před uzávěrkou přihlášek přerušení své krátké kariéry, bylo o osudu družstva žen rozhodnuto,“ zdůvodnil tento krok člen předsednictva Lukáš Ondra. A znamená to, že v regionu tedy nebude už ani jedin ženský tým. Klub rovněž nepočítá s druhým družstvem přípravky.
Přihlášeny jsou naopak dva mužské celky, z toho „A“-tým do celostátní Divize. Tu „kádvojka“ načne o víkendu 12. a 13. září v Šumperku s domácím Asperem. Na úvod v rámci Olomoucké ligy mužů ve Velké Bystřici změří síly SK K2 „B“ a Kostelec na Hané. Zatímco pak ve druhém zápase čeká eskáčko domácí Droždín, Kostelec na Hané vyzve Mohelnici, to vše 19. září. Juniory pak čeká 12. září dlouhá cesta až do Horní Suché nedaleko Karviné a těžké boje s Frýdkem-Místkem a Bílovcem.

FBC Playmakers Prostějov
Playmakeři přidali k dosavadním dvěma týmům další tři. Po roční pauze obnovili mužský „B“ tým, po šesti letech se vrátili k žákovským družstvům, která založili rovnou dvě. Klub v případě elitního výběru mužů odmítl možnost postupu do Olomoucké ligy ze 2. místa. Stejně tak je nezlákala vyšší soutěž u starších žáků. Co ale přesto bude oddíl trápit, to jsou dojezdové vzdálenosti. Do 3. ligy juniorů totiž mužstva kromě Playmakerů přihlásilo už jen SK K2 Prostějov a Hranice. Soutěž z Olomouckého kraje totiž byla spojena s tou ostravskou. „Aspoň ale podle rozpisu nemusíme dojíždět do Frýdku-Místku nebo do Petrovic u Karviné. I tak to ale bude hodně náročné organizačně,“ tuší nelehké cestování ´Playmakeři´.
Jaké je čekají premiéry? „A“-tým to bude mít jen kousek, vyrazí do Kostelce na Hané, kde si zahraje 26. září s domácím celkem a s Troubelicemi. „Béčko“ shodou okolností pojede do Kostelce na Hané též, a to už 20. září. Na domácím turnaji vyzve zálohu Jeseníku a Lipníka nad Bečvou. Nejdříve ze všech 13. září odehrají ale první dva zápasy junioři. Ti navíc musí cestovat až do Bolatic u Opavy. Čekají je dobře známé Hranice a také Tigers Poruba, což je pro prostějovský tým velká neznámá.

TJ Sokol Kostelec na Hané-HK
Nejméně týmů přihlásil do sezóny 2020/2021 Kostelec na Hané, a sice dva, oba seniorské. Klub ještě v minulé sezóně měl přihlášenou Regionální ligu mužů, ale v té skončil na chvostu. A nakonec oddíl pro příští ročník přihlásil jen Olomouckou ligu a rezerva mužů pak zůstává v přeboru. Kostelec na Hané načne sezónu s SK K2 Prostějov a s Mohelnicí, „B“-tým turnaj pořádá a střetne se na něm s prostějovskými Playmakery a s Uničovem. Zejména u derby s Playmakery se přitom dá čekat velmi atraktivní duel plný gólů.


DRUŽSTVA KLUBŮ Z PROSTĚJOVSKA

SK K2 Prostějov
• Muži „A“ – Divize
• Muži „B“ – Olomoucká liga mužů
• Junioři – 3. liga juniorů
• Dorostenci – 2. liga dorostenců
• Starší žáci – Olomoucká liga starších žáků
• Mladší žáci – Olomoucká liga mladších žáků
• Mladší žáci – Olomoucká liga mladších žáků
• Elévové – Olomoucká liga elévů
• Přípravka – Olomoucká liga přípravek

FBC Playmakers Prostějov
• Muži „A“ – Olomoucký přebor mužů
• Muži „B“ – Olomoucká soutěž mužů
• Junioři – 3. liga juniorů
• Starší žáci – Olomoucký přebor starších žáků
• Mladší žáci – Olomoucká liga mladších žáků

TJ Sokol Kostelec na Hané – HK
• Muži „A“ – Olomoucká liga mužů
• Muži „B“ – Olomoucký přebor mužů

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...