- 22. březen 2020
- 1361x
I v této pohnuté době, kdy si člověk nemůže zajít na oběd či dobrou večeři do restaurace či pohostinství, ale ani do kavárny, přicházíme za vámi s dalším dílem seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který se věnuje gastronomii.
I v této pohnuté době, kdy si člověk nemůže zajít na oběd či dobrou večeři do restaurace či pohostinství, ale ani do kavárny, přicházíme za vámi s dalším dílem seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který se věnuje gastronomii.
Tak už po pětašedesáté. Seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku jede zvesela dál, přičemž na startu roku zaznamenal jednu nicotnou změnu. Oproti předcházejícím dílům jej nyní nově nacházíte v každém sudém, nikoliv lichém, čísle tištěného vydání. Naopak stejně jako před mimořádným kláním z Kanárských ostrovů nabízíme dnes opět pohled z cest za město.
Mezi čtenáři stále více populární seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku o gastronomii napsal další díl. V celkovém součtu již třiašedesáté klání, které budete zpočátku tohoto ročníku nacházet vždy v každém lichém čísle tištěného vydání, nabízí po kratší pauze opět pohled z cest za město. Už ve druhé polovině loňského roku jsme rozšířili okruh monitoringu o regionální podniky, jejichž věhlas nás velice zajímal. A jelikož ohlas evidujeme více než pozitivní, pokračujeme dál.
Letos poprvé, ale v celkovém součtu již po dvaašedesáté pokračuje seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vloni vyvrcholil speciálním dílem monitorujícím vánoční atmosféru i nabídku ve zdejších kavárnách. A nyní jedeme dál! S potěšením můžeme oznámit, že také v tomto roce se budeme na stránkách nejčtenějšího regionálního periodika dívat na zoubek jak regionálním restauracím, tak místním hostincům a čas od času vám přineseme i nějaký ten bonus. Zpočátku letopočtu 2020 se tak bude dít v každém lichém čísle, přičemž začínáme právě dnes.
Dnes slavíme! Ano, jsou tady další kulatiny, na které dosáhlo populární gastronomické klání. V celkovém součtu vám totiž nabízíme už jubilejní šedesáté pokračování, což je o to silnější důvod k malému zastavení a ohlédnutí se zpět.
Doslova za dveřmi jsou Vánoce, což jsou jak známo nejkrásnější a nejvýznamnější svátky roku. Tentokrát se velmi populární seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku o gastronomii a kvalitě i úrovní služeb v regionu odklonil od svého tradičního úkolu a pro dnešní vánoční dvojčíslo jsme připravili vskutku speciální díl. Ten je přitom posledním v tomto roce. A jelikož končit se má pozitivně, zařadili jsme jako jednašedesáté pokračování takovou malou sondu do vánoční atmosféry. Procházka centrálním náměstím města, ale i jeho přilehlým okolím pak vytvořila příjemný pocit, který stál za to.
Mezi čtenáři stále více populární seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku o gastronomii napsal další díl. V celkovém součtu již devětapadesáté klání, které letos nacházíte v každém sudém čísle, nabízí po kratší pauze opět pohled mezi klasické hostince. Dlouho jsme zvažovali, kam ještě jít, kde jsme nebyli a stojí to za pokus. Nakonec vyhrála pravá hospodská klasika...
Již osmapadesátým kláním dnes pokračuje seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, v němž se po necelé tři roky věnujeme kvalitě i servisu, který je nám dnes a denně nabízen po celém regionu. Nejen mezi čtenáři je už dostatečně známo, že celý gastrmonitoring je rozdělen na dvě samostatné, vedle sebe probíhající části. Díváme se totiž „na zoubek“ jak klasickým restauracím, tak chceme uspokojit i ty z vás, kteří si raději zajdou spíše na pivo než třeba na večeři do luxusnějšího podniku. Mezitím pro vás čas od času připravíme nějaké to překvapení v podobě návštěvy pizzerie, vegetariánské či zahradní restaurace, klasické „zahrádky“ nebo třeba sondy do Hanáckých slavností či vánočních trhů. Nedávno jsme připravili sérii kavárenských dílů a loni poprvé představili i silvestrovské menu za hranicemi tuzemska. V neposlední řadě máme za sebou už také dva comebacky v podání druhé hodnotící návštěvy. Aktuálně jsme přislíbili, že rozšíříme okruh našich hodnocení a vypravíme se také do oblíbených restaurací a hospod v okolí města. Jako první jsme navštívili restauraci a pivovar U Císařské cesty v Držovicích, dnes se podíváme na plumlovskou přehradu do restaurace Hotelu Zlechov.
Dnes již posedmapadesáté se potkáváme u seriálu, jehož posláním je podívat se na zoubek nejen regionálním restauracím či místním hostincům, ale nahlížíme také pod pokličku kaváren a pizzerií, prostě všech podniků, kde se dá dobře najíst a napít. Čas od času vám pak přinášíme nějaký ten bonus.
A jedeme dál! Po comebackových dílech se vracíme takzvaně „do normálu“ a v celkovém součtu již šestapadesátým kláním pokračuje seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který od října najdete v každém sudém vydání. Nadále jsme odhodlaní dívat se na zoubek jak regionálním restauracím, tak i místním hostincům, či kaváren a pizzerií, prostě všech podniků, kde se dá dobře najíst a napít. A čas od času vám znovu přinést nějaký ten bonus.
Na začátku druhé půlstovky se seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku o gastronomii zaměřil na kavárenské služby. Jak totiž jistě víte, během posledních dvou a půl let jsme totiž navštívili padesátku zdejších restaurací a hostinců, půltucet z nich dokonce i opakovaně. S příchodem léta jsme se rozhodli pro sondu do podniků, ve kterých se každý z nás rád zastaví nejen na kávu, ale třeba i dobrý míchaný nápoj. Snažili jsme se spočítat, kolik je v Prostějově kaváren. Došli jsme k číslu 12 a je možné, že jsme nějakou opomněli. K minulým dvěma hodnocením z čísla 24 přidáváme dnes mimořádně a oproti plánu další dvě. Poté se skutečně na červenec rozloučíme a na tomto místě najdete oblíbenou stranu opět v srpnu.
Jak jistě víte z předminulého vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, seriál o gastronomii oslavil velké číslo v podobě kulatého jubilea. Ano, navštívili jsme už téměř padesátku zdejších restaurací a hostinců, půltucet z nich dokonce i opakovaně. Zavítali jsme i do takových hostinců, o kterých nebylo co uveřejnit, tak jsme se o to ani nepokoušeli. Ale nic jsme zatím nenapsali o skupině podniků, která se v posledních letech těší stále větší popularitě, a to o kavárnách. Popularitu si tyto podniky zaslouží oprávněně. Tak jako se zlepšila kvalita restaurací, zlepšila se i kvalita kaváren, díky tomu se zvedla jejich návštěvnost, což vedlo ke vzniku nových podniků. Zákon trhu zkrátka funguje, ať se to někomu líbí a jinému nelíbí.
V celkovém součtu již třiačtyřicátým kláním dnes pokračuje seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, v němž se více jak dva roky věnujeme kvalitě a servisu, který návštěvníkům nabízí regionální gastronomie. A jak je čtenářům dostatečně známo, celý monitoring je rozdělen na dvě samostatné, vedle sebe probíhající části. Díváme se totiž „na zoubek“ nejen restauracím, ale chceme uspokojit i ty z vás, kteří si raději zajdou spíše na pivo než na večeři do komfortnějšího podniku. Mezitím pro vás čas od času připravíme nějaké to překvapení v podobě návštěvy pizzerie, vegetariánské či zahradní restaurace, ale také monitoringu Hanáckých slavností a vánočních trhů v Prostějově. Loňský rok navíc vyvrcholil silvestrovským pohledem do zahraničí.
Již dvaačtyřicátým kláním dnes pokračuje seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, v němž se více jak dva roky věnujeme kvalitě a servisu, který návštěvníkům nabízí regionální gastronomie. Nejen mezi čtenáři už je známo, že celý monitoring je rozdělen na dvě samostatné, vedle sebe probíhající části. Díváme se totiž „na zoubek“ jak regionálním restauracím, tak chceme uspokojit i ty z vás, kteří si raději zajdou spíše na pivo než třeba na večeři do luxusnějšího podniku. Mezitím pro vás čas od času připravíme nějaké překvapení v podobě návštěvy pizzerie, vegetariánské či zahradní restaurace a monitoringu Hanáckých slavností či vánočních trhů. Premiérou pak byla silvestrovská sonda do zahraničí a máme za sebou také první comebacky v podání druhé hodnotící návštěvy.
Strana 1 z 3
Ladislav ADAMÍK
Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.
THUAN DINH DUC
1 983
Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.
„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“
Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...