Dobré dopoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

hazena ilustracni1Pevně ve spodních patrech druhé nejnižší domácí soutěže se letos nacházejí oba zdejší házenkářské kluby. Jak Sokol II Prostějov, tak TJ Sokol Kostelec na Hané – HK prožívají kruté vystřízlivění po loňské pohádce a místo boje o třetí místo jsou rádi za možnost ucházet se o klidný střed tabulky.

Kostelečtí stále ještě mohou spoléhat na několik nezdolných mohykánů pamatujících zlatou éru místní házené, postupně však přichází čas generační obměny a nástup hráčů o deset, patnáct či dvacet let mladších. Jistotou v brance je stále Tomáš Varha, od jara mu nově bude krýt záda vedle Pavla Navrátila i exprostějovský Lukáš Mach.

Na tomto hráči je vidět, co oba týmy nesmírně trápí – pravidelný trénink a možnost i ochota dát házené víc. Jeho bývalý kouč Josef Zedníček si hned několikrát během podzimu posteskl, že prostě není, a na několik utkání tak odjížděl s jediným gólmanem. Nyní všichni věří, že svou kariéru znovu nastartuje a ukáže, co v něm opravdu je.

Oba výběry se rovněž potýkaly s řadou nemocí, lehčích i vážnějších zranění. To se podepisovalo na omezených možnostech při skladbě sestavy a nižší schopnosti čelit soupeřům. Lze se však domnívat, že zdravotní potíže se nevyhnou žádnému klubu, současná pozice hluboko mezi poraženými musí být dána i něčím jiným.

U Kostelce je to zřejmě nutnost většího zapojení mladých hráčů, u Prostějova asi podcenění úvodu soutěže a nečekaný konec spolehlivého střelce Tomáše Černíčka. Kádr totiž zůstal prakticky stejný, zranění tu byla i loni, leč výsledky jsou poloviční. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že na této úrovni jde o čistě amatérské sportování ve volném čase a práce, škola, rodina mají přednost. Všichni hráči i trenéři se tomuto sportu věnují pro radost a chtějí příjemný pocit rozšířit i mezi své příznivce.

Nelze čekat žádné velké zázraky, dokud se kluby nebudou moci spolehnout na silné sponzory i širokou základnu, rozdíl mezi první a druhou ligou byl na zimních turnajích jasně patrný. Konec podzimní části Sokola II i některé fragmenty ze zimní přípravy dávají alespoň naději, že by oba celky, Prostějov ani Kostelec, nemusely bojovat o holou záchranu, ale patřit alespoň do středu druhé ligy.

Předseda Kostelce na Hané Petr Kudláček: „Je potřeba stavět na vlastních odchovancích“ (odkaz na článek)

Alois Jurík: „Musíme začít bodovat i venku“ (odkaz na článek)

Martin Grulich: „Výsledky v příštích sezonách budou daleko lepší“ (odkaz na článek)

„Je to o tom, aby byli hráči a trenér nemusel improvizovat“ Člen oddílového výboru Sokola II Antonín Krist řadí muže do top pětky (odkaz na článek)

Házenkáři Sokola II Prostějov nesplnili předsezonní cíl, kouč Josef Zedníček věří v jarní zlepšení: „Tříbodový odstup na střed tabulky není tak velký“ (odkaz na článek)

„Velice nám chybí Tomáš Černíček, s ním jsme mohli vyhrát o čtyři duely víc,“ mrzí oporu Sokola II Prostějov Jiřího Kozlovského (odkaz na článek)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...