Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 kozlovskyK hlavním tahounům prostějovské házené a nepostradatelným členům základní sestavy patřil po celou podzimní část vedle Jiřího Hrubého a Jiřího Kosiny i Jiří Kozlovský. Pětadvacetiletý hráč na postu spojky se stal s dvaačtyřiceti brankami druhým nejlepším střelcem mužstva, kouč Zedníček jej také pravidelně chválil za práci v defenzivě. S průběžným umístěním v tabulce však není ani on spokojen a věří, že jaro přinese zlepšení a posun výše.

„Špatná obrana a v útoku jsme to hráli každý sám na sebe, ne kolektivně. Asi jsme si po předchozí sezoně mysleli, že nám vše samo spadne do klína, a hned Telnice nás vyvedla z omylu,“ poznamenal Kozlovský a vedle vysokého počtu zranění a nemocí zmínil i další příčinu: „Sice střílíme hodně, ale šance nedáváme. Trefujeme gólmana i tyčky, nedokážeme si přihrát, děláme spoustu technických chyb. Velice nám chybí Tomáš Černíček. Dával pět šest gólů za zápas a s ním jsme mohli vyhrát o čtyři duely víc a být tak na opačném konci tabulky,“ domnívá se Kozlovský.

Své vlastní výkony příliš komentoval nechtěl, jen sdělil, že kromě tréninků ještě individuálně chodí do posilovny a přidává si, aby se po čtyřleté pauze od házené vyrovnal spoluhráčům ve fyzičce. „Teď už je mi to celkem jedno, ale když jsem začínal po pauze, byl jsem více silově zaměřen a v obraně jsem se cítil jistěji. Nyní jsem na tom lépe rychlostně a také jsem dostal příležitost v útoku,“ užívá si úkolů před oběma brankami.

Za podzim stihl vedle více než čtyřiceti přesných střel i sedm dvouminutových trestů a dvě červené karty, což ho řadí na pozici třetího nejtrestanějšího hráče soutěže. „To se tak někdy stane. Hrají totiž i menší hráči a já když bráním, tak je někdy rukou trefím do obličeje a za to jsou dvě minuty,“ poukázal na limit v podobě výškového rozdílu. S tím trochu souvisela i jedna ze dvou červených karet. „Jednu jsem dostal za oplácení, kdy mě v Telnici proti Sokolnicím jeden hráč sestřelil v trháku a trochu jsem to nezvládl a oplácel. Ta druhá byla v Prostějově za úder do obličeje, kdy to rozhodčí posoudil přímo červenou,“ vysvětlil oba tresty.

Během zimy dlouhodobá zranění i nemoci přetrvávají, s tréninky to tedy stále není optimální. Přesto nastalo mezi turnaji v Kostelci a Prostějově zlepšení. „V Kostelci jsme měli kolem dvaceti technických chyb za zápas, tak přišla bouřka a trochu jsme se na to zaměřili. Začalo nás chodit víc, mohli jsme se soustředit na obranu i na přihrávky a už to šlo. Hned to vypadalo jinak,“ potěšilo Kozlovského.

I on vnímá, že útok je až příliš závislý na Kosinovi a uvítal by nalezení dalšího střelce a rozložení zátěže, aby to soupeřova obrana měla obtížnější a musela si dávat pozor na více hráčů. Na Jeřábkově memoriálu se do této role oděl právě Kozlovský. „To bylo tím, že Jirka Kosina byl po nemoci a někdo to musel vzít na sebe. Nebyl jsem ale sám, i třeba Jurečkovi se dařilo a dával hodně gólů. Hráli jsme kolektivně a všem to šlo,“ nepřeceňoval své vystoupení.

Od jara očekává, že bude mnohem lepší než podzim a tým se posune výš. „Umístění na špici už nehrozí, tak hlavně záchrana, abychom nespadli ještě níž. Chtěli bychom co nejvýš, páté šesté místo vidím jako reálné. Hratelný je každý soupeř,“ konstatoval odhodlaně.

Stejně tak kvituje i změny v klubovém výboru, k nimž došlo na valné hromadě během Jeřábkova memoriálu. „Řekl bych, že je to dobře. Už bylo načase a snad to bude mít kladný přínos. Pro Jirku Hrubého (nový předseda – pozn. autora) je to práce navíc a snad mu to nebude bránit v gólmanských povinnostech. Oslovovat pane předsedo ho ale nebudeme, možná ze srandy,“ doplnil s úsměvem Jiří Kozlovský.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...