Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 kristLepší výsledky od mužů i od mládeže očekával během podzimní sezony bývalý kouč „áčka“ a nynější trenér staršího dorostu a vedoucí mladšího dorostu Sokola II Prostějov Antonín Krist. Člen minulého i současného oddílového výboru si uvědomuje, že muži bojovali se zraněními, pracovními povinnostmi i trochou smůly, přesto by je rád viděl výš.

„Určitá nespokojenost tu je. Pokud by ale kádr byl vždy v nejsilnějším složení, myslím si, že má minimálně na střed tabulky. Ideálně bych to viděl na čtvrté páté místo,“ nezastírá. Uvědomuje si, že práce má přednost před sportem, přesto se naděje na lepší vystoupení nevzdává. „Můžeme se na jaře pohybovat kolem pátého místa. Teď proběhlo několik turnajů a určité zlepšení tam je. Ale je to o tom, aby byli hráči a trenér nemusel improvizovat,“ přeje si.

Posunu je podle něj možné dosáhnout i bez doplňování z jiných oddílů. „My jsme si jasně řekli, že kádr nebudeme posilovat z cizích zdrojů, ale půjdeme svou cestou,“ vysvětlil a vyjmenoval trojici Budík, Mikulka, Procházka, jež byla přeřazena z dorostu do mužů. „Všichni se zúčastnili přípravných zápasů i turnajů. Když jsme v dřívější době využívali posily ze Zubří, tak to odnášeli naši hráči a potom to bylo na výsledcích mužstva znát,“ vysvětlil, proč preferuje právě toto řešení.

Na výsledcích staršího dorostu se to podle něj nijak negativně neprojeví. Kluci sice budou trénovat s muži, ale primárně budou nastupovat ve své kategorii. „Podle našeho rozlosování hraje dorost vždy před muži. A pokud je bude využívat trenér mužů, musíme si uvědomit, že to jsou osmnáctiletí kluci, kteří zřejmě nebudou hned tahouny mužstva,“ rozšířil svou myšlenku Krist.

Pouze radost mu v úvodní polovině ročníku nedělali ani dorostenci. Starší by mohli být výš než na osmém místě a mladší si taktéž polepšit z deváté příčky druhé ligy. „Není to optimální, ale prostějovská házená se potýká s jedním obrovským problémem, kterým jsou brankáři. Počínaje „A“ mužstvem až po mladší dorost. Všichni jsou o kategorii mladší a na výsledcích je to vidět,“ mrzí Krista několik těsných porážek. Na jaře ale tuší díky lepší připravenosti zlepšení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...