Příjemnou noc, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 zmena pro prostejovPolitické hnutí Změna pro Prostějov, které se v nadcházejících komunálních volbách bude ucházet o místa v novém zastupitelstvu města, je pro některé její kandidáty skutečnou změnou. Hlavně pro Antonína Sprinze (na snímku), který od roku 1990 kandiduje už za pátý politický subjekt. Od komunistů to vzal přes Mohoritovy svazáky až po Bártovy Věci veřejné... A teď další „Změna“!

Pětašedesátiletý důchodce se nedávno zostudil úplně zbytečnou a hlavně ničím nepodloženou kritikou způsobu distribuce vstupenek na prostějovský koncert operního tenora Josepha Calleji, jenž proběhne tuto neděli na náměstí T.G. Masaryka. Během uplynulého týdne se po internetu začaly šířit vzkazy od občanů Prostějova, kteří okázale poukazují na politickou nestálost Antonína Sprinze. A jak si Večerník ověřil, Sprinz už v letech 1990 až 1994 jako člen Komunistické strany Čech a Moravy byl členem prostějovského zastupitelstva. Pak ale jeho politické kroky dostaly křídla, které nezajistí ani nejmenovaný energetický nápoj, jako spolehlivě snaha dostat se do vrcholného orgánu města za každou cenu...

Antonín Sprinz tak postupně kývnul na nabídky všemožných politických stran a hnutí. V roce 1994 kandidoval za koalici Strany demokratické levice, Levého bloku a nezávislých kandidátů. O čtyři roky později dokonce před komunálními volbami přijal místo na kandidátní listině Nezávislých kandidátů a Strany demokratického socialismu. Ano, té strany, kterou vedl Vasil Mohorita, před rokem 1989 pohlavár Socialistického svazu mládeže. Po dalších letech Antonín Sprinz zřejmě jakoby zázrakem změnil levicové smýšlení a v roce 2010 jsme jeho jméno mohli vidět na kandidátní listině Věcí veřejných. Ve svém politickém maratónu pokračuje i nyní, kdy se objevil na kandidátní listině politického hnutí Změna pro Prostějov. Jeho vedení ale nad přelétavostí svého vyvoleného mávlo rukou. „Nehodlám to nijak komentovat. Snad jen to, že pana Sprinze znám dlouhá léta a jeho komunistická minulost ani další jeho politická aktivita mi naprosto nevadí. Co mi vadí, jsou jiné věci dějící se ve městě,“ zareagoval na přímý dotaz Večerníku Jan Navrátil, lídr kandidátky Změny pro Prostějov.

A co na to samotný Antonín Sprinz? Ten se snaží stále projevovat jako naprosto nezávislý občan, který chce prostě jen dobro pro Prostějov... „Svoje členství v KSČ a posléze v KSČM nepopírám. V roce 1993 jsem ale rezignoval na členství v zastupitelstvu, protože strana odmítla ze svého názvu vypustit stejně jako na Slovensku slovo komunistická. Kdybych následně byl členem vámi uváděných stran, neřekl bych ani slovo. Ale já jsem vždycky přijal místo na jejich kandidátkách jako naprosto nezávislý člověk, navíc na nevolitelných místech. Stejné je to i v současnosti, kdy mě oslovila Změna pro Prostějov,“ zrekapituloval pro Večerník svoji politickou kariéru Antonín Sprinz. „Nesouhlasím hlavně s prodejem městského majetku a se způsobem hospodaření magistrátu,“ dodal pětašedesátiletý důchodce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...