Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Celkem 665 kandidátů z patnácti politických stran a hnutí bude v nadcházejících víkendových volbách usilovat o pětapadesát mandátů v Zastupitelstvu Olomouckého kraje. Slušné šance směřující k tomu, aby obsadili minimálně pětinu křesel v krajském zastupitelstvu má region Prostějovska. Bude to ale boj o každý voličský hlas, konkurence z Olomoucka, Šumperska, Přerovska či Jesenicka je obrovská. Prostějované to budou mít opravdu těžké, potřebují každý preferenční hlas!

Prostějovsko je z hlediska obsazení kandidátních listin zastoupeno poměrně hojně. Podle mínění Večerníku se novými, či spíše staronovými členy Zastupitelstva Olomouckého kraje pro období let 2020 až 2024 stanou Ladislav Okleštěk (ANO), Ludvík Šulda (KSČM) a Radim Fiala (SPD). Všichni tři pánové z Prostějovska jsou totiž lídry kandidátek uvedených politických subjektů do krajských voleb a nikdo nepředpokládá, že ANO, KSČM a SPD by se u voličů propadly pod hranici pěti procent hlasů...
Co se týká ostatních kandidátů z prostějovského regionu, musíme jít popořádku. Hlavní favorit krajských voleb hnutí ANO má na kandidátní listině kromě lídra Ladislava Oklešťka ještě dalších deset kandidátů z Prostějovska. Největší šance na zvolení přisuzuje Večerník prostějovskému primátorovi Františku Jurovi, který jde do voleb ze sedmého místa kandidátky. Mezi ním a současným hejtmanem Olomouckého kraje jsou však další osobnosti, které podle všeho do boje o mandáty v zastupitelstvu rovněž výraznou měrou zasáhnou. Zejména druhá na kandidátce právnička z Olomouce Miroslava Ferancová, třetí hranický místostarosta Daniel Vitonský či čtvrtý z kandidátní listiny ANO Petr Krmela ze Zábřehu na Moravě. Na preferenční hlasy spoléhají náměstci hejtmana Olomouckého kraje Petr Vrána (8.) a Jan Zahradníček (10.). Co se týká zástupců z Prostějovska, kromě zmíněných Ladislava Oklešťka a Františka Jury se dávají šance na zisk mandátu zastupitele ještě starostce Vranovic-Kelčic Ireně Blažkové, která kandiduje z 11. místa. Ostatní regionální kandidáti to už budou mít hodně těžké, například Marcela Župková (21. místo), František Konečný (26.), Dagmar Faltýnková (28.), Jaromír Hruban (32.).
Další stranou, která má v popředí lídra z Prostějovska, je Komunistická strana Čech a Moravy. Jak už bylo řečeno, lídr Ludvík Šulda by měl do nového krajského zastupitelstva prorazit. Dalších devět kandidátů z Prostějovska už to nebude mít vzhledem k volebním preferencím komunistů tak jednoduché. Druhým nejvýše nasazeným je Tomáš Kaláb na 11. místě a podnikatel Zdeněk Vysloužil na 18. místě. Další kandidáti, a to včetně nestorů komunální prostějovské politiky Václav Šmíd a Jaroslav Šlambor, míří do voleb z 23. až 59. místa kandidátní listiny. Za Prostějovanem Šuldou se spíše počítá s tím, že v novém krajském zastupitelstvu mu budou krýt záda se získaným mandátem Jiří Zima z Olomouce (2.), Zdenka Szukalská z Moravského Berouna a možná ještě čtvrtý v pořadí kandidátky KSČM Ivan Sumara z Hranic. Ovšem jak všichni víme, „kroužky“ od voličů mohou všechny předpoklady změnit.
Lídrem Svobody a přímé demokracie je prostějovský dlouholetý poslanec Parlamentu ČR Radim Fiala a snad vůbec nikdo nepochybuje o tom, že právě on bude staronovým členem krajského zastupitelstva. SPD má na své kandidátní listině kromě Fialy dalších čtrnáct kandidátů z Prostějovska. Nejvyšší šance na zvolení do zastupitelstva mají prostějovští zastupitelé Pavel Dopita (6. místo) a Martin Křupka (10). Ostatní už budou zřejmě doufat jen ve „vykroužkování“ od voličů, které by je posunulo na čelná místa. Jako například Radovan Moudrý (15.), Máša Komínková (20.), Vladimír Vašek (25.), Lenka Literová (29.), Radovan Kouřil (34.) a další. SPD má navíc velice silnou vedoucí trojici na své kandidátní listině. Za Radima Fialu totiž „Okamurovci“ nasadili Olomoučany Pavla Jelínka a Martina Jirotku.
A máme tu velkého vyzyvatele krajských voleb, kterým je Občanská demokratická strana s podporou nezávislých osobností. Lídrem je zkušený politik a současný náměstek hejtmana Dalibor Horák z Uničova, o jehož další účasti v novém zastupitelstvu nikdo nepochybuje. Nejvýše nasazenou kandidátkou z Prostějovska se stala náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová, která kandiduje z 5. místa. A vzhledem k preferencím ODS by mohla po volbách proklouznout do krajského zastupitelstva. Ještě před ní jsou na kandidátce populární a známý lékař Ivo Mareš z Olomouce, místostarosta Bludova Josef Ťulpík a náměstek primátora Přerova Michal Zácha. Opravdu tvrdá konkurence v boji o voličské hlasy. Občanští demokraté mají na kandidátce včetně Sokolové plný tucet kandidátů z Prostějovska. Určité šance na křeslo krajského zastupitele se dávají ještě živnostníku Radku Wagnerovi z Kostelce na Hané, který kandiduje z osmého místa, a rovněž starostovi Držovic Jaroslavu Studenému (15.). Ostatní kandidáti z Prostějovska to už budou mít hodně složité, třeba Jan Zatloukal (21.), Karel Marek (28.), Tomáš Blumenstein (34.).
A je tu další politické uskupení, o kterém se dá téměř s jistotou tvrdit, že se dostane do nového Zastupitelstva Olomouckého kraje. Přestože ČSSD klesají celostátní volební preference, pro tyto volby se spojila s Patrioty Olomouckého kraje. Lídrem je zkušený politik Jiří Zemánek, aktuálně ještě stále první náměstek hejtmana Olomouckého kraje. Záda mu bude na kandidátní listině nové koalice krýt lékař Ladislav Jabůrek z Olomouce. Nejvýše postaveným Prostějovanem je současný náměstek hejtmana Ladislav Hynek, jenž kandiduje ze třetího místa. Ostatních devět kandidátů z Prostějovska to bude mít už v proniknutí do budoucího krajského zastupitelstva složitější. Přesto největší šanci má bývalý poslanec a současný člen prostějovského zastupitelstva Pavel Holík, který jde do voleb z devátého místa kandidátky ČSSD a Patriotů Olomouckého kraje. Petr Kudláček (19.), Jana Oulehlová (24.), Ivana Dvořáková (33.), František Střída (36.) či Bedřich Grulich (41) a další budou čekat opravdu jen na volební zázrak. Zajímavostí je, že na kandidátní listině této koalice se na 54. místě objevuje i Alois Mačák z Prostějova, který se tak po delší odmlce vrací do politiky.
Velkou neznámou v celostátním měřítku, natož v krajských volbách, je hnutí Trikolóra hnutí občanů, jehož volební výsledek se dá jen stěží odhadovat. Lídryně Zuzana Majerová Zahradníková dává najevo optimismus a v historicky premiérovém boji nového seskupení Václava Klause mladšího si věří na proniknutí mezi vyvolené. Nejvýše postaveným kandidátem z Prostějovska za toto hnutí je Jaroslav Skopal z Výšovic, který kandiduje ze 4. místa. Dalších osmička z Prostějovska bude čekat na vůli voličů. Například František Konšel z Myslejovic (8.), Vojtěch Kaprál ze Seloutek (13.), Miloš Golian z Prostějova (16.), Helena Havelka Baronová z Přemyslovic (17.) a další ještě níže umístění kandidáti Trikolóry.
Z dalších subjektů má už podle Večerníku určité ambice překonat pětiprocentní hranici volitelnosti jen Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj (KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených a ProOlomouc) a také Piráti a Starostové. Nejvýše postaveným kandidátem Spojenců z Prostějovska je starosta Kostelce na Hané František Horák, který jde do krajských voleb ze 6. místa kandidátní listiny. Dalších osm kandidátů z Prostějovska musí spoléhat na preferenční hlasy. Lídrem Spojenců je poslanec Parlamentu ČR Marian Jurečka. Nejvyšším mužem uskupení Piráti a Starostové je Josef Suchánek z Olomouce, dvojkou pak Zdeňka Kocourková Dvořáková ze Šumperka a ze třetího místa kandiduje Martin Šmída z Majetína. V této koalici to nebudou mít prostějovští kandidáti se zvolením obzvlášť jednoduché, určité šance cítí prostějovský zastupitel Petr Lysek, který se o mandát krajského zastupitele bude ucházet ze šestého místa.
Šance ostatních zbylých stran a hnutí jsou skutečně při vší úctě mizivé. Kandidátní listiny Rozumných-Petr Hannig, Demokratické strany zelených – za práva zvířat, Koruny České, Soukromníků a ODA, Sdružení pro republiku-republikánskou stranu Čech Moravy a Slezska, Dělnické strany sociální spravedlnosti a Moravanů sice obsahují také jména zástupců z Prostějovska, nicméně jejich téměř nulové šance na zvolení kopírují šance politických uskupení, za která kandidují. Například Zdeněk Šmída z Prostějova (8. na kandidátce Rozumných), Dagmar Milarová z Držovic (4. v rámci DS zelených), Pavel Makový z Prostějova (5. Koruna Česká), Simona Paarová z Prostějova (16. Soukromníci a ODA), Petr Poláček z Dobromilic (6. Republikáni), Lumír Daněček z Prostějova (jednička DSSS) či Zdeněk Menšík z Prostějova (10. Moravané).
Komu padne karta, poznáme již v sobotu večer.

 

přehled kandidátek vybraných stran a hnutí ANO 2011
1. Ladislav Okleštěk, 59 let, hejtman Olomouckého kraje
2. Mgr. Miroslava Ferancová, 52 let, právnička
3. Daniel Vitonský, 43 let, místostarosta města Hranice
4. Ing. Petr Krmela, 40 let, manažer
5. Mgr. Jaromíra Lónová, 58 let, ředitelka školy
6. Bc. Sieglinde Mimrová, 60 let, místostarostka města Javorník
7. Mgr. František Jura, 51 let, primátor statutárního města Prostějov
8. Ing. Petr Vrána, 45 let, náměstek hejtmana Olomouckého kraje
9. MUDr. Radan Volnohradský, 61 let, lékař
10. Ing. Jan Zahradníček, 60 let, náměstek hejtmana Olomouckého kraje
11. Irena Blažková, 51 let, starostka obce Vranovice-Kelčice
12. Mgr. Miroslav Žbánek MPA, 47 let, primátor statutárního města Olomouc
13. JUDr. Vladimír Lichnovský, 35 let, právník
14. Mgr. Bohuslav Hudec, 33 let, starosta obce Rapotín, právník
15. Ing. Jana Konvičková, 55 let, OSVČ
16. Ing. Monika Hryzbilová, 34 let, stavební inženýrka
17. Mgr. Rostislav Hrdiborský, 41 let, jednatel společnosti
18. Zdeněk Šestořád, 57 let, OSVČ
19. JUDr. Martin Škurek Ph.D., 36 let, VŠ pedagog
20. Mgr. Ing. Tomáš Sýkora, 52 let, ekonom, rozhodce na evropské právo
21. Marcela Župková, 46 let, manažerka prodejny
22. Ing. Tomáš Navrátil, 38 let, radní pro dopravu města Přerov
23. Mgr. Jiří Šindler, 48 let, starosta města Štěpánov
24. Ing. Milan Klimeš, 66 let, náměstek hejtmana Olomouckého kraje
25. Vladimír Prášil, 62 let, OSVČ
26. František Konečný, 66 let, podnikatel
27. Leoš Ptáček, 27 let, podnikatel
28. Dagmar Faltýnková, 53 let, asistentka
29. Bc. Filip Červinka, 35 let, obchodní ředitel
30. Miroslav Raindl, 43 let, OSVČ
31. Josef Macek DiS., 31 let, hudební pedagog
32. Ing. Jaromír Hruban, 69 let, technik
33. Doc. PhDr. Karel Konečný CSc., 55 let, náměstek primátora města Olomouc, VŠ pedagog
34. Ing. Petr Měřínský, 50 let, primátor statutárního města Přerov
35. Karel Bank, 61 let, jednatel společnosti
36. Jiří Juráš, 36 let, ředitel příspěvkové organizace
37. Václav Kryl, 55 let, jednatel společnosti
38. Alena Pagáčová, 45 let, pracovnice v sociálních službách
39. Ing. Věra Poštulková, 68 let, daňová poradkyně
40. Ing. Hana Mazochová, 64 let, náměstek primátora města Přerov
41. JUDr. Martin Budiš, 36 let, výkonný ředitel společnosti
42. Ing. Jaroslav Kuchař, 64 let, válečný veterán
43. Ing. Michal Procházka, 54 let, manažer
44. Ing. Jiří Rozehnal, 55 let, náměstek primátora města Prostějov
45. Mgr. Lada Galová, 47 let, vedoucí umělecké galerie
46. Martin Hoždora, 42 let, podnikatel
47. Mgr. Svatopluk Binder Ph.D., 42 let, VŠ pedagog
48. Ing. Richard Beneš, 68 let, důchodce
49. Ing. Rostislav Šnajdr, 65 let, OSVČ
50. Ing. Alice Kutálková, 53 let, soudní znalkyně pro oblast chemie, OSVČ
51. Ivana Vokurková, 56 let, referentka zaměstnanosti
52. Vendula Sukupová, 42 let, manažerka kontaktního centra
53. PhDr. Alena Adamíková, 63 let, středoškolská učitelka
54. Ing. Vladimír Holan, 76 let, důchodce
55. Ing. Adam Kalous, 40 let, poslanec PSP ČR
56. Petr Piska, 57 let, technik
57. Mgr. Luděk Tichý, 44 let, starosta obce Horka nad Moravou
58. Lukáš Daniel, 40 let, vedoucí střediska
59. Vojtěch Burda, 29 let, manažer pro klíčové partnery
60. Jaroslav Unzeitig, 49 let, IT specialista

ČSSD a Patrioti Olomouckého kraje
1. Mgr. Jiří Zemánek, 55 let, 1. náměstek hejtmana
2. MUDr. Ladislav Jabůrek Ph.D., 68 let, ženský lékař
3. Ladislav Hynek, 52 let, náměstek hejtmana
4. Bc. Pavel Šoltys DiS., 55 let, náměstek hejtmana
5. Viktor Kohout, 47 let, starosta Litovle
6. Jaromír Malý, 53 let, starosta obce Hlušovice
7. MUDr. Jiří Kubiš, 57 let, rehabilitační lékař
8. Ing. Miroslav Kopřiva CSc., 67 let, ředitel společnosti
9. MUDr. Pavel Holík, 63 let, lékař zdravotnické záchranné služby
10. Mgr. Jana Nováková, 53 let, tajemnice náměstka Olomouckého kraje
11. MUDr. Ivan Foltýn Ph.D., 61 let, praktický lékař
12. PhDr. Silvie Pernicová, 54 let, ředitelka střední školy
13. Mgr. Lucie Fabíková, 40 let, učitelka, házenkářka
14. Mgr. Přemysl Dvorský Ph.D., 42 let, ředitel základní školy
15. Mgr. Šárka Zapletalová, 37 let, advokátka
16. Mgr. David Křepský, 37 let, provozní ředitel Termálních lázní Velké Losiny
17. MUDr. Martin Hönig, 47 let, odborný lékař
18. Mgr. Pavel Hofírek, 38 let, ředitel školy
19. Petr Kudláček, 44 let, správce sportovního areálu
20. Bc. Lada Cinegrová, 46 let, hygienička
21. RNDr. Radim Slouka, 56 let, ředitel Slovanského gymnázia
22. Bc. Stanislav Axman, 63 let, místostarosta města Uničov
23. Štěpán Kulina DiS., 33 let, farmaceutický asistent
24. Ing. Jana Oulehlová, 47 let, místostarostka města Němčice nad Hanou
25. Mgr. Radek Čapka, 53 let, učitel a ředitel gymnázia
26. Ing. Miroslav Hampl, 63 let, ředitel zemědělské společnosti
27. Jakub Rousek, 38 let, sólista opery a operety
28. Tomáš Husvéth, 31 let, obsluha CNC strojů
29. Prof. PhDr. Jiří Fiala CSc., 76 let, emeritní profesor Univerzity Palackého v Olomouci
30. Miroslav Janeček, 38 let, živnostník
31. Ing. Lukáš Kandler, 45 let, ředitel školy
32. doc. MUDr. Aleš Sobek CSc., 66 let, odborník na asistovanou reprodukci
33. Ivana Dvořáková, 64 let, důchodce
34. Mgr. Libor Šamšula, 48 let, místostarosta města Šternberk
35. Bc. Miloslav Šmída, 48 let, předseda představenstva 1. HFK Olomouc
36. Ing. František Střída Ph.D., 38 let, elektroenergetik
37. Mgr. Yvona Kubjátová, 51 let, vedoucí odd. správy městských sociálních zařízení
38. Ing. Jakub Šťastný, 36 let, referent projektového nákupu
39. Mgr. Radovan Rašťák, 62 let, ředitel střední školy
40. Mgr. Jitka Weiermüllerová MBA, 49 let, projektový manažer MDO
41. Ing. Bedřich Grulich, 56 let, strojní inženýr
42. Vlastimil Šmída, 57 let, hasič
43. Mgr. Jiří Teplý, 66 let, extraligový trenér volejbalu
44. Mgr. Adam Fritscher, 44 let, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc
45. Mgr. Pavel Skácel, 52 let, ředitel střední školy
46. Andrea Přikrylová, 41 let, prodavačka
47. Stanislav Procházka, 64 let, rukavičkář
48. Pavel Zatloukal, 56 let, provozní technik
49. Mgr. Petr Šeda, 44 let, sociální pracovník
50. Mgr. Jakub Malý, 30 let, geolog, podnikatel
51. Mgr. Ing. Jaromír Dvořák, 60 let, bezpečnostní specialista
52. Mgr. Radmila Kociánová, 65 let, učitelka ZŠ
53. Ladislav Sebök, 44 let, zaměstnanec ČD
54. PhDr. Alois Mačák MBA, 56 let, předseda odborové organizace
55. Ing. Jiří Tomášek, 42 let, lesní technik
56. Bc. Milan Blaho, 57 let, středoškolský učitel
57. Natálie Zemánková, 24 let, studentka
58. Ing. Jaroslav Tlusťák, 38 let, produktový specialista
59. Pavel Orálek, 55 let, vedoucí autoservisu
60. Ing. Ján Babnič, 70 let, důchodce

Občanská demokratická strana
1. Mgr. Dalibor Horák, 55 let, náměstek hejtmana Olomouckého kraje
2. MUDr. Ivo Mareš MBA, 56 let, lékař zdrav. záchr. služby, člen Rady Olom. kraje
3. Ing. Josef Ťulpík, 62 let, jednatel výrobní spol., místostarosta Bludova
4. Michal Zácha DiS., 42 let, náměstek primátora města Přerova
5. Ing. Bc. Milada Sokolová, 46 let, náměstkyně primátora města Prostějova
6. Mgr. Petr Procházka, 57 let, ředitel střední školy, člen Zastup. města Jeseníku
7. Bc. Jiří Hübner, 54 let, velitel Městské policie Uničov, instruktor sebeobr.
8. Bc. Radek Wagner, 38 let, živnostník, optometrista
9. Mgr. Marta Husičková, 65 let, starostka Náměště na Hané
10. Ing. Roman Macek, 58 let, stavební inženýr, člen Rady města Šumperka
11. Ing. Lubomír Žmolík, 59 let, starosta Lipové-lázní
12. Věra Zukalová, 46 let, manažerka, předsedk. spolku Dobré místo pro život
13. Mgr. Leon Bouchal, 59 let, ředitel základní školy, člen Rady města Tovačova
14. Ing. Pavel Ston, 66 let, starosta Bludova
15. Jaroslav Studený, 55 let, starosta Držovic
16. Ing. Stanislav Orság, 44 let, starosta Šternberka
17. MUDr. Mgr. Tomáš Kocourek MBA, 42 let, lékař zdrav. záchr. služby, člen Zast. města Přerova
18. Mgr. Milan Král, 57 let, ředitel základní školy
19. Ing. Mgr. Miroslav Hloušek, 60 let, ředitel zákl. školy, člen Zastup. města Mohelnice
20. Bc. Zdeněk Jančí, 55 let, ved. učitel odb. výcviku, člen Rady města Litovle
21. Bc. Jan Zatloukal, 39 let, řed. domu dětí a mlád., člen Zast. města Prostějova
22. MUDr. Pavel Hejtmánek, 50 let, ženský lékař, porodník, vysokoškolský pedagog
23. Igor Kraicz, 54 let, živnostník, člen Fin. výboru Zastup. města Přerova
24. Iveta Janků, 57 let, živnostnice, členka Rady města Uničova
25. Pavel Bruštík, 41 let, restaurátor vitráží
26. Pavel Stejskal, 50 let, starosta Hradce-Nové Vsi, před. Jesen. hor. spolku
27. Bc. Drahomír Sigmund, 54 let, hlavní sestra zdravotnické záchranné služby
28. Karel Marek, 49 let, majitel dopravní společnosti
29. Mgr. Petr Kouba, 48 let, náměstek primátora města Přerova, středoškolský uč.
30. Mgr. Tamara Kaňáková, 60 let, ředitelka gymnázia
31. Bc. Jiří Vogel, 56 let, starosta Štítů, člen Zastupit. Olomouckého kraje
32. Mgr. Eliška Majorová, 32 let, právnička, pověř. na ochranu os. údajů pro šk. zař.
33. Miloslav Oulehla, 59 let, místostarosta Kojetína, předseda FK Slavoj Kojetín
34. Ing. Tomáš Blumenstein, 41 let, ředitel spol. Svět vzdělání, čl. Rady m. Prostějova
35. Ing. Aleš Suchánek, 48 let, podnikatel v oblasti informačních technologií
36. Ing. Marek Pazdera, 49 let, starosta Velké Bystřice
37. Mgr. Jitka Zahradníková, 38 let, učitelka, místostarostka Libiny
38. MUDr. Martin Haška, 56 let, dětský lékař, člen Zastupit. města Lipníka n. B.
39. David Kopřiva, 44 let, ředitel obchodní společnosti
40. Ing. Mojmír Sokol, 43 let, ředitel obchodní společnosti, místostar. Otaslavic
41. Ing. Vendula Škvařilová, 30 let, zástupkyně ředit. Státních léčebných lázní Bludov
42. Bc. Jiří Urbášek DiS., 44 let, zást. ved. odboru MěÚ Uničov, př. spolku Gaudolino
43. Mgr. Petr Caletka, 31 let, právník, fotbal. rozhodčí profesionálních soutěží
44. Tomáš Pavlůsek, 47 let, podnikatel
45. Ing. Jiří Svozil, 45 let, řed. obch. spol., člen Zast. městyse Kralice na H.
46. Mgr. Lydie Špániková, 48 let, učitelka základní školy
47. Mgr. Jaromír Sedlák, 58 let, ředitel základní školy, člen Rady města Šternberka
48. Stanislav Žalud, 66 let, školní manažer
49. Mgr. Radek Vincour, 53 let, starosta Uničova, hudebník
50. Ing. David Chytil, 33 let, por. v podnik. ekologii, člen Zast. obce Loučné n. D.
51. Ing. Tomáš Lázna, 27 let, vědecký prac. VUT v Brně, předs. komise pro IT
52. Ing. Josef Šenk, 44 let, star. Šumvaldu, starosta Sboru dobr. has. Břevenec
53. Luděk Smýkal, 45 let, správce inform. systému, člen Zast. obce Bedihoště
54. Mgr. Martina Horňáková, 52 let, učit. zákl. školy, členka Rady obce Dlouhé Loučky
55. Mgr. Tomáš Potěšil, 47 let, advokát, člen Zastupitelstva města Šumperka
56. Bc. Josef Vaculin, 58 let, technik, člen Zastupitelstva obce Týna nad Bečvou
57. Libor Marčan, 24 let, předs. kom. pro živ. prostř. Rady města Prostějova
58. Ing. Rudolf Pečinka, 28 let, vědecký pracovník VŠCHT Praha
59. Ing. Kateřina Jakůbková, 42 let, jednatelka obchodní společnosti
60. Petr Grofek, 41 let, samostatný technik

Svoboda a přímá demokracie
1. Ing. Radim Fiala, 51 let, poslanec PS PČR
2. Ing. Pavel Jelínek PhD., 57 let, poslanec PS PČR
3. Ing. Martin Jirotka, 53 let, zastup. stat. města Olom., živn. v soc. službách
4. Dan Chromec, 49 let, technický pracovník ve zdravotních službách
5. Ing. Jaroslav Horák, 68 let, zastupitel města Šumperka, soudní znalec
6. Ing. Pavel Dopita LL.M., MBA, 56 let, zast. stat. m. Prostěj., vysokošk. ped., IT spec.
7. Ing. Tomáš Hauzner, 57 let, zast. m. Jeseník, ved. prac. Správy železnic s.o.
8. Ing. David Alt, 38 let, živnostník ve stavebnictví
9. PhDr. Jiří Pospíšil, 68 let, krajský koordinátor Národ. pedagog. institutu ČR
10. Martin Křupka, 46 let, zastupitel statut. města Prostějova, živnostník
11. Mgr. Stanislav Kaláb, 69 let, zast. Olom. kraje, předs. Olom. kraj. fotbal. svazu
12. Martin Malášek, 25 let, pracovník v sociálních službách
13. Denisa Fidlerová, 25 let, zast. města Šternberka, hypoteční a finanční spec.
14. Mgr. Jaroslav Nýdecký, 56 let, učitel
15. Radovan Moudrý, 49 let, hudebník
16. Ing. Petr Bartoník, 74 let, stavební projektant
17. Ing. Jan Polách, 46 let, IT specialista
18. JUDr. Jaroslav Kopecký, 66 let, notář
19. Jaroslav Horák, 43 let, zast. m. Šumperka, fot. tren. dětí a mlád., živn.
20. Máša Komínková, 66 let, živnostnice v oděvnictví
21. Daniel Grešák, 42 let, člen zast. města Jeseníku, hasič – strojník
22. Ing. Miloslav Skládal, 39 let, inženýr dopravních staveb
23. Iveta Švancarová, 53 let, živn. v oblasti financí, nemovitostí, účetnictví
24. Ludvík Koblížek, 47 let, revizní technik elektro
25. Vladimír Vašek, 47 let, IT specialista
26. Petra Zapletalová, 42 let, zdravotní sestra
27. Zdeněk Beňo, 63 let, zast. města Uničova, živnostník v oboru ekologie
28. Ing. Roman Bednář, 71 let, dopravní expert a poradce, stavební inženýr
29. Mgr. Lenka Literová, 45 let, učitelka na základní škole
30. Vítězslav Juřík, 68 let, obchodní zástupce
31. Bc. Vlastimil Mikšík, 52 let, správce parku a zámecké zahrady
32. Jeroným Motyka, 68 let, školník, důstojník v. v.
33. Věra Kocourková, 63 let, živnostnice
34. Radovan Kouřil, 63 let, živnostník v dopravě a stavebnictví
35. Jana Ejemová, 55 let, živnostnice
36. Rostislav Brázda, 41 let, mechanik výrobního zařízení
37. Pavel Olšan, 50 let, stavební dělník
38. Josef Režný, 64 let, jednatel společnosti
39. Petr Maus, 46 let, produktový manažer
40. František Vrobel, 58 let, provozní v pohostinství
41. Tomáš Musil, 43 let, zaměstnanec územní samosprávy Štěpánov
42. Petr Král DiS., 38 let, prodavač
43. Zdeněk Ondráček, 56 let, bezpečnostní specialista
44. Milan Síleš, 33 let, optik
45. Ing. Jiří Koch, 50 let, krizový a bezpečnostní manažer
46. Josef Janečka, 71 let, technik
47. Mgr. Michael Tesař, 45 let, ředitel střední odborné školy
48. Zdeněk Haman, 71 let, strojník
49. Ing. Bohumil Moudrý, 72 let, ekonom, hudebník
50. Lenka Rabelová, 47 let, živnostnice
51. Ivo Frič, 45 let, elektromechanik
52. Renata Hauznerová, 46 let, operátorka železniční dopravy
53. Jan Tabery, 52 let, IT specialista
54. Petr Hlatký, 59 let, správce budov
55. Martin Hlatký, 47 let, strojní zámečník
56. Ondřej Legierski, 46 let, seřizovač strojů
57. Dušan Přívětivý, 70 let, reklamní poradce
58. Ing. Petr Krejčiřík, 52 let, živnostník v lektorské činnosti
59. Miroslav Krestýn, 61 let, zastupitel obce Dlouhá Loučka, živnostník
60. Roman Mizera, 41 let, zastupitel města Němčice nad Hanou, živnostník

Trikolóra hnutí občanů
1. Zuzana Majerová Zahradníková, 48 let, poslankyně PSP ČR
2. Mgr. Aleš Hrubý, 51 let, IT specialista
3. Mgr. Bc. Věra Václavíčková, 46 let, ředitelka ZŠ J. A. Komenského a MŠ
4. Ing. Jaroslav Skopal, 65 let, zemědělský inženýr
5. Mgr. Jiří Steiger, 51 let, řed. IT společ., předs. Hanáckého aeroklubu Olom.
6. Radek Pospíšilík, 51 let, spolumajitel obchodně-výrobní společnosti
7. Ing. Monika Orel, 54 let, řed.dom.pro os.se zdrav. postiž. a dom. pro seniory
8. Bc. František Konšel, 34 let, výrobní ředitel
9. Jiří Jelínek, 48 let, záchranář – řidič
10. Mgr. Liběna Michálková, 34 let, učitelka ZŠ, zdravotní sestra FN Olomouc
11. Mgr. Petr Navrátil, 61 let, ředitel DDŠ, ZŠ a ŠJ Veselíčko
12. Mgr. Táňa Musilová, 54 let, učitelka
13. pplk. v. v. Ing. Vojtěch Kaprál, 51 let, manažer logistiky
14. Ing. Martin Šnévajs, 25 let, vedoucí ekonomiky a controllingu
15. Jiří Vepřek, 53 let, řezník
16. MUDr. Miloš Golian, 62 let, lékař
17. Helena Havelka Baronová, 45 let, prodavačka, hudebnice, novinářka
18. Jaroslav Sloupský, 60 let, majitel strojírenské firmy
19. Jana Fraitová, 75 let, seniorka
20. MUDr. Libor Slováček, 43 let, primář dětského oddělení
21. Miroslav Spilka, 59 let, hudebník
22. MUDr. Martin Gabryš, 49 let, lékař
23. Věra Schwanzerová, 48 let, obchodní zástupkyně
24. Ing. Jaroslav Čermák, 57 let, ředitel společnosti
25. Bc. Zuzana Calábková, 40 let, učitelka cizích jazyků
26. Bc. Radovan Panáček, 50 let, státní zaměstnanec
27. Mgr. Bc. Ilona Bočinská, 56 let, ředitelka základní školy
28. Ing. Martin Králík, 37 let, výrobní ředitel
29. Jarmila Mišáková, 63 let, úřednice
30. Ing. Zbyněk Humlíček, 54 let, vedoucí pobočky
31. Mgr. Bc. Dana Marie Černá, 53 let, sociální pracovnice
32. Mgr. Lenka Nevřelová, 57 let, všeobecná sestra
33. Ing. František Jan Hrabina, 59 let, projektový manažer
34. Alois Konšel, 53 let, vedoucí pilařského provozu
35. Tomáš Ospálek, 49 let, sýrař
36. Kristián Holibka, 24 let, stud. LF UPOL, zam. FN Ol., repre. ČR ve vod. pólu
37. Bc. Jaroslav Římský, 60 let, technický pracovník, předs. Klubu automotoveteránů
38. František Konšel, 54 let, ředitel společnosti, lesní hospodář
39. Alena Hnízdilová, 59 let, pojistný poradce
40. Ing. Petr Otáhal, 56 let, OSVČ
41. Marie Fabriková, 70 let, důchodkyně
42. Miroslav Zdráhal, 41 let, projektový vedoucí – technolog
43. Jiří Schwanzer, 47 let, strážník městské policie
44. Bc. Jiří Čermák, 49 let, policista ve výslužbě
45. Jan Karger, 43 let, celostátní obchodní manažer
46. Tomáš Polák, 55 let, stavební technik
47. Ing. arch. Gorazd Balejík, 62 let, architekt
48. Jaroslav Ročňák, 64 let, OSVČ (důchodce)
49. Bohdan Lasák, 68 let, senior
50. Martin Hejnar, 18 let, student
51. Mgr. Bc. Jan Kuchař, 62 let, učitel
52. Jakub Šnobl, 31 let, nástrojař
53. Ivana Kubíčková, 59 let, učitelka
54. Ing. Radek Dvořák, 57 let, stavební technik
55. Ing. Ladislav Orel, 57 let, specialista BOZP

Komunistická strana Čech a Moravy
1. Ludvík Šulda BBA, 41 let, předs. Kontr. výboru Zast. Ol. kr., předs. OV KSČM
2. PhDr. Jiří Zima, 60 let, st. zam., předs. okr. výboru KSČM Ol., zastupitel
3. Ing. Zdenka Szukalská, 61 let, osoba samostatně výdělečně činná
4. MUDr. Ivan Sumara, 63 let, lékař, člen Rady města Hranice
5. Ing. Liběna Večeřová, 53 let, zaměstnankyně Správy železnic
6. Mgr. Soňa Staňková, 64 let, speciální pedagožka
7. Kateřina Rippelová, 26 let, obchodní zástupkyně
8. Mgr. Věra Vránová Ph.D., 66 let, vysokošk. pedagožka, předs. okr. výb. KSČM Přerov
9. Lenka Šmehlíková, 43 let, místostarostka obce
10. Bc. Vladimír Urbánek DiS., 43 let, fyzioterapeut
11. RNDr. Tomáš Kaláb, 50 let, OSVČ, předs. okr. výb. Českého svazu boj. za svobodu
12. Bc. Zdena Marcinková, 69 let, místopředsedkyně Krajské rady seniorů Olom. kraje
13. Lukáš Zahradník, 32 let, státní zaměstnanec, člen Ústředního výboru KSČM
14. Jolana Rippelová, 46 let, předsedkyně okr. výboru Kom. strany Čech a Moravy
15. Jaroslav Opršal, 69 let, dispečer bezpečnostní agentury
16. Ing. Zdeněk Švec, 65 let, důchodce
17. Bc. Adam Veselský, 41 let, potravinářský technolog
18. Zdeněk Vysloužil, 54 let, osoba samostatně výdělečně činná
19. Václav Prokeš, 25 let, skladový dělník
20. Ing. Lubomír Sehnula, 63 let, starosta obce Podolí
21. Václav Šramko, 44 let, vedoucí posunu Českých drah
22. Ing. Bc. Barbora Buchlovská, 36 let, reklamační referent, nyní mateřská dovolená
23. Ing. Václav Šmíd, 69 let, osoba samostatně výdělečně činná
24. Drahomír Strouhal, 38 let, technik
25. Josef Doubrava, 65 let, podnikatel
26. Hana Holoubková, 55 let, technik Bosch Car Servisu
27. Jakub Petřek, 22 let, studující – Baťova univerzita Zlín
28. Patrik Pover, 26 let, operátor technické linky
29. Marek Pospíšil, 46 let, technik ve strojírenství
30. JUDr. Miroslav Gerec, 66 let, právník
31. Ing. Vladislav Rulíšek, 63 let, důchodce
32. Kamil Veselý, 53 let, zpracovatel včelích produktů
33. Mgr. Blanka Vaňková, 39 let, sociální pracovnice
34. Mojmír Drápal, 62 let, skladník
35. PaedDr. Jindřich Kania, 67 let, důchodce, učitel ve výslužbě
36. Petr Bulko, 44 let, pekař
37. PhDr. Václav Kopa, 64 let, správce tělovýchovných zařízení
38. Monika Tmé MBA, 51 let, starostka obce Bousín
39. Václav Smutný, 59 let, technický pracovník
40. Pavel Hýbl, 72 let, důchodce
41. PaedDr. Jaroslav Šlambor, 71 let, zastupitel města Prostějova, důchodce
42. Jiří Vybíral, 60 let, osoba samostatně výdělečně činná
43. Mgr. Petr Michálek, 78 let, technik
44. Mgr. Jaroslav Špaček, 68 let, důchodce
45. Ing. Miroslav Marek, 67 let, tajemník kr. výb. Komunistické strany Čech a Moravy
46. Miroslav Huťka, 51 let, seřizovač
47. Ing. Karel Šimek, 70 let, vojenský důchodce
48. Jaromír Kouřil, 71 let, důchodce
49. RSDr. Josef Nekl, 67 let, předs. kr. výboru Kom. strany Čech a Moravy Olomouc
50. RSDr. Alexander Černý, 67 let, poslanec Parlamentu České republiky
51. Ladislav Sypko, 61 let, starosta obce Doloplazy
52. Jiří Raška, 71 let, důchodce
53. Ing. Ladislav Blaha, 74 let, technik
54. MUDr. Blanka Zimová, 57 let, lékař
55. JUDr. Zdeněk Žamboch, 69 let, právník
56. Mgr. Petr Tilkeridis, 55 let, investiční technik
57. Ing. Pavel Musil, 68 let, ekonom

Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj
1. Ing. Marian Jurečka, 39 let, poslanec PČR, zemědělec, krajský zastupitel
2. Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová, 56 let, starostka města, ředitelka školy
3. MUDr. Marcela Škvařilová Ph.D., 66 let, lék., kardioložka, vysokošk .uč. na Univerz. Palackého
4. Ing. Mgr. Hana Vacková, 66 let, středoškolská učitelka
5. Mgr. Ivo Slavotínek, 44 let, místostarosta města, krajský zastupitel
6. Mgr. František Horák, 47 let, starosta města, krajský zastupitel
7. RNDr. Aleš Jakubec Ph.D., 44 let, vysokoškolský učitel na Univerzitě Palackého
8. Ing. Jan Šafařík MBA, 39 let, marketingový manažer, krajský zastupitel
9. Daniel Řezníček M.A., 28 let, obchodní zástupce IT firmy, překladatel a tlumočník
10. Bc. Jan Žůrek, 35 let, kulturní hybatel
11. Mgr. Matouš Pelikán, 38 let, náměstek primátora statutárního města
12. Mgr. Ing. Aleš Matyášek, 58 let, zast. statut. města, trenér mlád., středošk. učitel
13. RNDr. Jitka Seitlová, 66 let, senátorka PČR, krajská zastupitelka
14. Ing. Ivo Čečman, 45 let, starosta městyse
15. Tomáš Šulák, 49 let, starosta obce
16. RNDr. Mgr. František John Ph.D., 42 let, starosta města, krajský zastupitel
17. Ing. Roman Šimek, 55 let, předs. reg. Sdr. vlastn. obecních a soukr. lesů v ČR
18. Bc. Michaela Štefková, 44 let, zaměstnankyně krajského úřadu
19. Ing. Zlata Ronzová Mádrová, 34 let, farmářka na Zlaté farmě, zootechnička
20. Mgr. Ing. Tomáš Kobza, 42 let, manažer
21. Václav Dvořák dipl. um., 51 let, učitel ZUŠ
22. Ing. Zdenek Vahala, 50 let, zemědělec, místostarosta městyse
23. Mgr. Radka Filipčíková Ph.D., MBA, LL.M, 43 let, vědecká specialistka
24. prof. MUDr. Pavel Horák CSc., 54 let, přednosta III. interní kliniky FN Olomouc, lékař
25. MUDr. Lumír Kantor Ph.D., 58 let, lékař, senátor PČR
26. prof. PhDr. Pavel Zatloukal, 71 let, emeritní řed. Muzea umění Ol., profesor dějin umění
27. akad. soch. Martin Lubič, 58 let, architekt
28. Mgr. Ladislav Bílý, 29 let, právník – Mikroregion Konicko
29. Mgr. Karel Hošek, 35 let, projekt. manaž., ved. Místní akční skup. Horní Pomor.
30. Mgr. Tomáš Spurný, 59 let, starosta města
31. Mgr. et Mgr. Ondřej Vlček, 30 let, politolog, místostarosta města
32. Mgr. Zdeněk Navrátil, 46 let, ředitel ZŠ sv. Voršily v Olomouci
33. Arnošt Vogel, 52 let, starosta obce
34. Mgr. Martin Šmoldas DiS., 36 let, odborný pracovník Ministerstva pro místní rozvoj
35. Mgr. Martin Hájek Ph.D., 34 let, hist., knih. – katalogiz., mpř. Spolku za st. Vrahovice
36. Bc. Jaroslav Procházka, 60 let, místostarosta města
37. Ing. Otakar Svoboda, 53 let, podnikatel
38. Mgr. Jiří Pavlas MBA, 38 let, místostarosta obce, ředitel ZŠ
39. Marek Svoboda, 47 let, starosta města
40. Leo Czabe, 51 let, radní města, včelař
41. Ing. Pavel Horák, 56 let, manažer Místní akční skupiny Hanácké Království
42. Mgr. Radim Zámec Ph.D., 40 let, vysokošk. uč. na Univerzitě Palackého, překladatel
43. Petr Macek, 40 let, zastupitel města Olomouce, IT konzultant
44. Bc. Tomáš Weber, 36 let, referent krajského úřadu
45. MUDr. Zdeněk Dokládal, 64 let, lékař
46. Mgr. Václav Hampl, 49 let, starosta obce
47. Mgr. Helena Paschkeová, 48 let, ředitelka Charity Javorník
48. Gabriela Jančíková, 44 let, starostka města, zdravotní sestra
49. Mgr. Dominika Kovaříková, 42 let, advokátka
50. Mgr. Lukáš Morávek, 44 let, radní města, muzikant
51. Rostislav Klemeš, 64 let, předseda Klubu českých turistů Olomouckého kraje
52. Tereza Vodáková, 22 let, studentka politologie
53. Mgr. Pavel Polcr, 46 let, řed. Cyrilometodějského gymn., ZŠ a MŠ v Prostějově
54. Ing. Miroslav Skřivánek Ph.D., 48 let, starosta obce, soukromý zemědělec
55. Ing. arch. Tomáš Pejpek, 53 let, architekt, urbanista
56. Mgr. Eva Kubíčková, 45 let, starostka obce
57. Mgr. Monika Novotná, 48 let, psycholožka
58. Ing. Miroslav Humplík, 72 let, důchodce
59. MVDr. Václav Osička, 51 let, veterinární lékař, zemědělec
60. Daniel Tavlaridis, 29 let, zastupitel obce, dispečer, fanoušek HC Olomouc

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...