Dobré odpoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ustavující zasedání nového zastupitelstva proběhlo také v Otaslavicích. Přestože důvěru občanů obdrželi vesměs lidé, kteří obec v uplynulých čtyřech letech vedli, k jedné změně ve vedení obce přesto dochází. Místostarostku Boženu Bartošovou (ANO 2011) vystřídal Vladimír Ambros, který kandidoval za subjekt „Myslíme na budoucnost, nezapomínáme na tradice“.

Jednoznačným vítězem komunálních voleb se stal dosavadní starosta obce Marek Hýbl, který nasbíral 439 hlasů. Celé sdružení ´Nezávislí kandidáti´ triumfovali s 35,54 % a velkou převahou před ostatními kandidátkami. To jim vyneslo čtyři mandáty, čímž voliči rozhodli, jakým směrem se bude obec v dalších čtyřech letech ubírat. Vedle Hýbla dostali důvěru Ctibor Řehulka, Jaroslav Rušil a Lenka Gottwaldová. Vedle Ambrose zůstal místostarostou Mojmír Sokol, a to i přesto, že jeho sdružení ´Společně pro Otaslavice´ skončilo až čtvrté a získalo pouhý jeden mandát. Trochu paradoxem také je, že oba zvolení místostarostové obdrželi druhý a třetí nejmenší počet hlasů ze všech zastupitelů, mezi nimiž jsou celkem tři nové tváře.V pomyslné opozici tak zůstávají pouze dva zastupitelé - Josef Kaláb z KDU-ČSL a dnes již tedy bývalá místostarostka Božena Bartošová, která mimochodem obdržela od otaslavických občanů třetí nevyšší počet hlasů. Její rozhodnutí neucházet se nadále o post druhé či třetí ženy obce vzbudilo mezi občany velké překvapení. Proč se tak stalo?„Vztah mezi starostou a místostarostou by měl být založen především na vzájemné důvěře a podpoře. V posledním půlroce před volbami se moje pozice v obci změnila, postupně jsem ztrácela právě podporu starosty. Pravděpodobně se moje rostoucí popularita před volbami nehodila, po obci se začaly šířit různé spekulace o mé osobě, které se ale nezakládaly na pravdě,“ vysvětlila nám svůj překvapivý krok Bartošová. Večerník se tázal i starosty Marka Hýbla. „Paní bývalá místostarostka se postupně přestala účastnit porad vedení obce, přesto jsme spolu po volbách hovořili, stejně jako s dalšími subjekty, které ve volbách uspěly. Sdělila mi při tom své rozhodnutí nadále o tuto funkci neusilovat, čímž bylo jasno,“ popsal situaci ze svého pohledu staronový vládce Otaslavic.Božena Bartošová, známá svým elánem a aktivitou, s nimiž pracuje pro obec, ovšem nečinností trpět nebude. „V zastupitelstvu obce budu působit ve výboru pro životní prostředí a to je opravdu velice široké pole působnosti. Docela se na změnu těším,“ dívá se exmístostarostka do budoucna s optimismem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...