Dobré dopoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předminulé pondělí 5. listopadu se v konickém zámku konalo ustavující jednání konického zastupitelstva. Starostou města na něm byl zvolen Michal Obrusník, který ve funkci nahradil Františka Nováka. Ten se rozhodl mu tento post přenechat. Místostarostou zůstal Jaroslav Procházka. Jaké jsou cíle nového prvního muže třítisícové metropole Mikroregionu Konicko?

Už před volbami se zkušený starosta František Novák nechal slyšet, že kvůli jistému opotřebení nehodlá ve své funkci pokračovat. Jako svého nástupce vybral dosavadního zaměstnance Městského úřadu Konice Michala Obrusníka. Právě on byl jedničkou kandidátky Starostů a nezávislých, která nakonec ve volbách získala nejvíce hlasů. Přestože se do konického zastupitelstva dostali zástupci hned šesti politických uskupení, k dohodě tam zřejmě i díky odcházejícímu starostovi došlo rychle. Michal Obrusník tak byl uplynulé pondělí zvolen starostou, křeslo místostarosty obhájil Jaroslav Procházka (KDU-ČSL). Členy rady města byli jmenováni Arnold Rozehnal (ODS), Antonín Vymětal (Starostové a nezávislí) a Vlastimil Šmída (ČSSD), který ze všech kandidátů získal nejvyšší počet hlasů.

Chtějí dokončit modernizaci školy a opravu sokolovny
Priority města jsou dle starosty obsaženy ve Strategickém plánu rozvoje Konice. „Z krátkodobého pohledu je potřeba dokončit projekty ´Modernizace učeben základní školy v Konici´ a zejména ´Vytvoření komunitního centra v Konici´. Z dlouhodobého hlediska je nezbytné řešit otázky pozemních komunikací, chodníků, ale například i otázky rozvoje bydlení. Rekonstrukci vyžaduje náměstí, značné opravy pak budovy v majetku města. Hledat musíme i cesty ke zvyšování počtu pracovních míst,“ reagoval na dotaz Večerníku Michal Obrusník s tím, že vše bude závislé na finančních možnostech města a získání případných dotací.
Obrusník chce v první řadě navázat na dobrou práci předchozího zastupitelstva. „Jsem přesvědčen, že my všichni, kteří ve městě žijeme, dobře víme, co je potřeba opravit, vybudovat či rozvinout. Samozřejmě že otázkou je, co si přejeme a na co skutečně máme. Za sebe mohu říci, že se budu maximálně snažit zajistit finance pro naplnění potřeb města a zároveň se budu snažit je ve spolupráci se zastupiteli vynakládat efektivně, hospodárně a účelně,“ přislíbil nový konický starosta.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...