Příjemnou noc, dnes je pátek 24.5.2024
svátek slaví Jana,
zítra Viola
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Jednoznačný úspěch. A tomu také odpovídala nálada ve volebním štábu Občanské demokratické strany a nezávislých osobností města Prostějova v kavárně Národního domu. V sobotu do pozdních nočních hodin tam bouchalo šampaňské.

„Získali jsme dvojnásobný počet mandátů oproti volbám v roce 2014, takže si oslavu zasloužíme. Každopádně prožíváme velké emoce a také obrovské uvolnění po náročné předvolební kampani,“ přiznala Večerníku v sobotu pozdě večer rozesmátá Milada Sokolová, lídryně kandidátky ODS.
Zatímco dvě desítky členů ODS či kandidátů z řad prostějovských osobností u štědře prostřeného stolu probíraly výsledky voleb, Večerník ji krátce vyzpovídal. „Do úspěšného volebního výsledku jsme dali naprosté maximum, o tom jsem přesvědčena. Doufám, že v dobré práci budeme pokračovat během příštích čtyř let. A dovolím si pronést své přání, že za čtyři roky se tady potkáme znovu, kdy budeme mít již osm zastupitelů,“ zaculila se. „Voliči byli teď v Prostějově hodně roztříštěni, ale souboj hnutí ANO a Na rovinu! se dal celkem čekat. Já osobně bych v tuto chvíli byla ještě radši, kdybychom měli pět mandátů. Myslím si totiž, že Tomáš Lázna, který se do zastupitelstva nakonec bohužel nedostal, je mladý a velmi nadějný politik. Je velice pracovitý a během naší předvolební kampaně se projevil jako velice svědomitý člověk. Ale i s tímto výsledkem musíme být spokojeni a také spokojeni jsme,“ uvedla dále Milada Sokolová.
Na otázku, jaké povolební vyjednávání vyhlíží, odpověděla trošku vyhýbavě. „Je důležité, abychom se potkali se svými kolegy z hnutí Na rovinu!, se Změnou pro Prostějov a stejně tak je pro nás nutné se potkat s vítězem voleb hnutím ANO. Uvidíme, je velice předčasné v tuto chvíli říkat něco konkrétního, když vyjednávání ještě ani nezačala,“ sdělila.
Večerník požádal o hodnocení komunálních voleb také předsedu oblastního sdružení ODS Petra Sokola. „Měl jsem v Prostějově za cíl získat čtyři mandáty, a to se nám splnilo. Je to dvojnásobné posílení našich řad v prostějovském zastupitelstvu, což nelze brát jinak než jako obrovský úspěch,“ potvrdil slova své manželky Petr Sokol. Také ale on se o případné účasti v radniční koalici nechtěl zatím moc bavit. „Jakékoliv jednání o koalici je teď na těch, kteří získali více hlasů než my. Musí se nejdříve vyjednat nějaký postup. My s ODS budeme jednat s kýmkoliv s výjimkou některých politických uskupení, se kterými jsme odmítali jednat už dříve,“ uzavřel debatu o věcech budoucích Petr Sokol.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...