Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Premiérové komunální volby má za sebou hnutí Svoboda přímé demokracie – Tomio Okamura. Přestože mu některé předpovědi přičítali až deset procent, nakonec se jeho členové museli spokojit se 7,34 %, což značí dva získané mandáty.

„Letošní komunální volby byly pro naše hnutí a drtivou většinu našich kandidátů politickou premiérou na regionální úrovni. Pokud hodnotím výsledek v Olomouckém kraji, tak naše hnutí bude mít zástupce fakticky všude, kde jsme do zastupitelstva kandidovali,“ zhodnotil počínání exkluzivně pro Večerník Radim Fiala, místopředseda hnutí SPD-Tomio Okamura. Ten je jedním ze dvojice úspěšných, přestože na kandidátce byl až na třetím místě. Ještě více poskočil Pavel Dopita, který se do lavic prodral z osmé příčky. „Volič rozhoduje a ten je pán,“ usmál se jen nad tímto faktem Fiala, který více „sesazení“ lídra Martina Křupky i „dvojky“ Radovana Moudrého nechtěl komentovat. „Prosadí se ten, komu dá volič důvěru,“ zopakoval.
Ke konečnému výsledku pak poznamenal: „Je pravda, že jsme počítali ve větších městech v průměru s jedním zastupitelem navíc. I v Prostějově jsme tedy počítali se třemi mandáty, ale i s tímto výsledkem spokojeni. To je ale daň za zkušenost a tu využijeme. Nyní musíme zapojit naše zastupitele do práce ve prospěch občanů a pokusit se prosazovat maximum z našeho programu. Nebráníme se žádnému jednání,“ vzkázal politickému osazenstvu ve městě Radim Fiala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...