Dobré dopoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejsympatičtějším volebním lídrem je Andrej Babiš, druhou pozici reprezentuje Tomio Okamura. Třetí příčku obsadil Ivan Bartoš z Pirátů. Agentura Phoenix research provedla tento unikátní průzkum obliby volebních lídrů mezi 15. zářím a 8. říjnem 2017.

Šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš opanoval poadí se ziskem 37 procent sympatií od respondentů. Nad Okamurou má náskok dvanáct procent, bronzovou příčku získal lídr Pirátů Ivan Bartoš, který je sympatický 24 procentům respondentů.
„Bramborovou“ pozici v měření sympatií obdržel volební lídr SPO, umělec František Ringo Čech, s dvaceti procenty obliby. Jako pátý se umístil předseda občanských demokratů Petr Fiala se 17 procenty sympatizantů. Šestou pozici získal Pavel Sehnal, předseda obnovené strany ODA, ten byl sympatický 14 procentům dotázaných. Následuje ho volební lídr Starostů a nezávislých Jan Farský, bodoval u 13 procent respondentů. Volební lídr vládnoucí strany Lubomír Zaorálek si získal deset procent a skončil tak až osmý. S devíti procenty ho následují Petr Robejšek - volební lídr Realistů a Petr Mach - volební lídr Svobodných. Jedenáctou pozici v oblíbenosti získal volební lídr KDU-ČSL, ministr Pavel Bělobrádek, který je populární u 8 procent dotázaných.
Žebříček uzavírá trojice Vojtěch Filip, Miroslav Kalousek a Matěj Stropnický. Přičemž právě předseda Strany zelených, syn současného ministra obrany, Matěj Stropnický byl lidem sympatický úplně nejméně, když obdržel 4 procenta. Miroslav Kalousek, který vede do voleb TOP09, pak obdržel pět procent. Obliba ostatních volebních lídru byla nižší než 4 procenta, proto nejsou uvedeni.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...