Příjemnou noc, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Supervoliči z Haček nezklamali

Z voličů v Hačkách by si mohli vzít příklad všichni lidé v České republice. Volební účast v této malé obci na Konicku se v každých volbách pohybuje vysoko nad celostátním průměrem. I letos byla účast přibližně dvojnásobná, než byl regionální průměr. V Hačkách k urnám dorazilo 62 z 88 oprávněných voličů. Účast tak byla neuvěřitelných 70,45 procent!  A to ještě není zdaleka vše! V Hačkách měli v regionu vůbec nejméně neplatných hlasů. Pouze dvě obálky se nepočítaly! Platných hlasů tu bylo 96,77 procent, což v regionu nemá konkurenci. 

Vyhodili ho dveřmi, teď se vrací oknem!

Před dvěma lety musel s ostudou kvůli několika skandálům opustit funkci předsedy Sněmovny a skončil také jako řadový poslanec. Nyní se Miloslav Vlček obloukem vrací do vrcholové politiky. Z Prostějovska se údajně přestěhoval na Šumpersko, kde kandiduje do Senátu ČR.  A uspěl! Postupuje do druhého kola s téměř 23 procenty hlasů z druhého místa. Vlčka porazil šumperský starosta Zdeněk Brož kandidující za lidovce a Nezávislou volbu, kterému dalo svůj hlas více než 25 procent voličů. Oba se tak znovu utkají za týden. „Hlasy lidí beru jako projev důvěry, ale současně také jako závazek. Vždy se snažím, abych své voliče nezklamal,“ uvedl serveru idnes.cz Miloslav Vlček.

Pane Vlčku, už jste ale jednou zklamal!

Tesařík bodoval

V Olomouckém kraji bodoval ve volbách končící hejtman z ČSSD Martin Tesařík. Přestože už dříve oznámil, že se o tento post znovu ucházet nebude a na kandidátce byl proto až na 12. místě, voliči ho nakonec svými „kroužky“ poslali na druhé místo hned za lídra Jiřího Rozbořila. Více než čtyři tisíce preferenčních hlasů, které Tesařík dostal, byl druhý nejvyšší počet ze všech kandidátů kterékoliv strany v kraji, více měl právě jen Rozbořil.

V Kladkách šli na houby, volby je nazajímaly

V jedné z nejvýše položených obcí v regionu mají zřejmě docela jiné starosti než nějaké volby. V Kladkách si k urnám našlo cestu pouze 73 z celkem 302 oprávněných voličů. K volbám tak nedorazil ani každý čtvrtý občan Kladek, účast tu byla nejnižší v regionu, a to pouhých 24,17%. Jak se zdá,  jasná většina místních před volbami dala přednost houbaření v okolních lesích.

Nedostal ani jeden hlas! 

Vítězové voleb jsou všeobecně známí. Ale co ti poražení? V celých volbách se našlo jen několik málo kandidátů, kteří nedostali ani jeden jediný preferenční hlas. Z toho vyplývá, že pro ně nehlasovali ani jejich nejbližší příbuzní či přátelé. V regionu k nim patří například devatenáctiletý montážní dělník Antonín Koutný ze Dzbele, který se objevil na kandidátce „Paroubkovy” strany Národní socialisté – levice 21. století.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...