Dobré odpoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

cssd 5Tak nám ty letošní volby skončily. Důvod k oslavám měla v sobotu večer zejména ČSSD, která jasně zvítězila a získala celkově 19 mandátů. Radost a veselí ovšem zavládly i v sídle KSČM, která skončila druhá a těší se ze šestnácti křesel, a v rámci Koalice pro Olomoucký kraj se starosty také u KDU-ČSL, kde slavili dokonce dvojí úspěch - zisk osmi mandátů a porážku ODS... Naopak právě u vládní strany propuklo bezbřehé zklamání, jen těsně se do Zastupitelstva Olomouckého kraje dostalo ještě sdružení TOP 09 + STAN. Večerník vše monitoroval na jednotlivých místech.

Pochopitelně skvělá nálada panovala v sobotu večer v sídle olomoucké ČSSD. Zde se krájely dorty a bouchalo šampaňské. „Nálada je euforická. Počítali jsme sice, že budeme mít tak o jeden až dva mandáty navíc, ale samozřejmě máme z vítězství radost,“ řekl Večerníku lídr ČSSD a pravděpodobně nový hejtman kraje Jiří Rozbořil. „Chtěl bych velmi poděkovat našim voličům za jejich důvěru a podporu, kterou nám vyjádřili v těchto krajských volbách. Jsem moc rád, že podobně jako před čtyřmi roky, jsme dosáhli na vítězství. Těší mě také volební výsledky v Olomouci či Prostějově, které jsou hodně vysoké,“ přidal se s chválou Alois Mačák, současný náměstek hejtmana Olomouckého kraje a druhý muž kandidátky ČSSD. „S volebními výsledky jsme tak moc spokojeni!,“ dodal.

Nepříliš veselá nálada byla naopak ve štábu olomoucké ODS. Přestože někteří její členové s nepříliš velkým úspěchem vzhledem k situaci ve společnosti počítali, tak velký propad až za KDU nečekali. Přesto nesli porážku se ctí. „Blahopřeji ČSSD k vítězství. Výsledky pro nás nejsou uspokojivé, myslela jsem, že budou lepší,“ řekla mimo jiné kandidátka ODS na post hejtmana Markéta Záleská.

O poznání lepší nálada panovala ve štábu TOP 09. Tato strana sledovala výsledky voleb v restauraci Tereziánská zbrojnice. Členové se občerstvovali pivem a vínem, pojídali pizzu a jiné pochutiny. „Nálada je dobrá, jsme v zastupitelstvu,“ konstatoval lídr TOP 09 Bořivoj Šarapatka.

Ve štábu KDU – ČSL se pilo na vítězství. A to přesto, že Koalice pro Olomoucký kraj společně se starosty skončila až třetí. Proudem teklo pivo i domácí slivovice. „To, že šmiknem odeesku, to je sen,“ konstatoval jeden z lidovců. Lídr strany Marian Jurečka k tomu dodal: „Spokojenost je velká. Výsledek nad deset procent je skvostný.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...