Dobrý večer, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 horakIng. Pavel Horák, kandidát do Senátu ve volebním obvodu pro Prostějovsko, je patronem projektu Senior pasy v Olomouckém kraji a všemi silami tuto aktivitu podporuje.

mikrofonCo jsou to „Senior pasy“?

Senior pasy jsou unikátním projektem, který vznikl na podporu obyvatelstva ve věku nad 55 let. Zapojení do projektu je zcela zdarma. Náklady na výrobu a distribuci karet hradí ze svého rozpočtu Olomoucký kraj. Projekt přináší ucelený a jednotný systém slev na výrobky a služby poskytovaný držitelům karet. Nabízené slevy ve výši 5 – 50% jsou primárně zaměřeny na zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, stravování, ubytování, vzdělání, muzea, galerie, ale i spotřební nákupy. Neustále přitom přibývá poskytovatelů slev a uplatnění Senior pasů se tím pádem rozšiřuje.Úplný seznam slev a poskytovatelů je na internetových stránkách www.seniorpasy.cz a v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

mikrofonJe mezi našimi seniory o Senior pasy zájem?

Rozhodně. Celý projekt vznikl v Jihomoravském kraji a my jsme se rozhodli připojit až ve chvíli, kdy jsme evidovali přibližně 800 zájemců mezi seniory v našem kraji, kteří se o tom doslechli a chtěli se zapojit. V současné době je evidováno přes 10 tisíc aktivních uživatelů Senior pasů. To jistě není málo. Do budoucna se navíc počítá i se společnými setkáními pro držitele Senior pasů s celou řadou doprovodných akcí. Nebude to tedy jen o slevách, ale i o společných zážitcích.

mikrofonKdo tedy může být držitelem Senior pasu?

Držiteli mohou být osoby od 55 let s trvalým bydlištěm na území Jihomoravského a Olomouckého kraje. Při uplatnění slevy se musí držitel prokázat kartou Senior pas. V opačném případě není poskytovatel povinen slevu poskytnout. Karta je nepřenosná a platná pouze pro svého držitele (registrace jednotlivce). Projekt Senior pas se rozšířil i do dalších krajů - konkrétně se jedná o Královehradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Pardubický kraj a Kraj Vysočina. V těchto krajích nyní probíhají přípravné práce potřebné pro zdárný chod projektu.

mikrofonJak má případný zájemce postupovat? Kde se může zaregistrovat?

Nejjednodušší registrace je na internetových stránkách www.seniorpasy.cz, kde je příslušný formulář k vyplnění. Předtištěné formuláře jsou k dispozici na krajském úřadě v Olomouci i na Informačním centru v Olomouci na Horním náměstí (podloubí radnice). Veškeré informace lze získat i telefonicky na čísle 840 111 122. O kartu pro svého seniora mohou požádat i jeho blízcí (partner, rodina, přátelé …) a věnovat ji třeba jako dárek. Někteří mohli v rámci informační kampaně obdržet letáček s formulářem k registraci i přímo do své schránky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...