Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čínské umění feng-shui je 3000 let staré učení o harmonii lidského života, umožňuje nastolit správný tok energií, zlepšit naši životní situaci, spánek, fyzické i duševní zdraví a mezilidské vztahy. Tato unikátní filozofie se v zásadě řídí jednoduchými a logickými principy, kdy výsledkem je více než harmonické prostředí.




Nutno zdůraznit, že feng-shui není o luxusním nábytku, ale učí vytvářet rovnováhu a harmonii kolem nás. Jeho uplatnění lze nalézt při budování, rekonstrukcích nebo úpravách domů, bytů, objektů či kanceláří. Pracuje s energiemi a napomáhá je správným prolínáním využívat v náš prospěch, pomáhá v určitých životních situacích a dotváří harmonii v našem životě.
Rozlišuje se devět sektorů: kariéra a cíle, manželství a partnerství, rodina a zdraví, bohatství a prosperita, střed a štěstí, nápomocní přátelé a spiritualita a cestovaní, děti a kreativita, moudrost a vzdělání a odpočinek a posledním je sláva a reputace. Podle toho, co nás trápí nebo co potřebujeme vylepšit, tak zvolíme příslušný sektor a s ním pracujeme. Těchto devět sektorů je řazeno v mřížce Bagua.
S uvedenou speciální mřížkou (dostupná v příslušné literatuře nebo na internetu) se lze pohybovat po místnosti a orientovat se podle míry pořádku. Máme-li třeba v rohu sektoru čtyři, což je bohatství a prosperita, zvadlou květinu, tak stejně tak může vypadat i bankovní účet vlastníka místnosti. Pokud je stejně v oblasti manželství mnoho neuspořádaných dokumentů a v nepořádku, pak to může v oblasti manželství a partnerství způsobovat konflikty. Usazený prach pak značí stagnaci. Jednotlivé oblasti by tedy měly být opečovávané a uspořádané. Také vše, co je rozbité či naťuklé, je dobré bez rozmyšlení odstranit. Opravit by se mělo i nefunkční osvětlení, přístroje, co nefungují a nejdou opravit, vyhodit. Spravit je třeba určitě také otlučené rohy, padající omítku, psem vytvořené škrábance na zdech a další.
To všechno totiž brzdí správné proudění energií, nebo je dokonce blokuje, ale kazí i náladu, může způsobovat bolesti hlavy, různé nemoci atd. Hledáme-li vztah, tak do tzv. sektoru vztahů umístíme jakoukoliv párovou dvojici, do zóny rodiny rodinné fotografie, do zóny zdraví můžeme zavěsit obraz s kyticí, s loukou nebo postavit květinu ve váze, ale voda v ní musí být vždy čistá. V žádné zóně by neměly být předměty či obrazy, které zobrazují ponuré nálady, boje, agresivitu nebo zlo. Zbraně, meče, lovecké trofeje, bojové umění do místa relaxace rozhodně nepatří. Místnost zasypaná papíry, dokumenty či oblečením může způsobit stagnaci i chaos v odpovídajících oblastech dle mřížky Bagua. Pokoje by neměly být zaskládané nábytkem, ale měly by být vzdušné, dobře osvětleny denním světlem a dostatečně větrané. Určitě to všichni známe, vstoupíme do nějaké místnosti a cítíte se tam, jako u sebe doma. Nebo právě naopak, hned cítíme, že je něco špatně. Intuice, která nám předsouvá tyto pocity, totiž moc dobře vnímá tok energií, který je v pozadí, aniž bychom si to uvědomovali, a to je působení všeho výše zmíněného.


Tematickou stranu SERVIS PRO ŽENY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 20. května

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...