Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zanedlouho začne jaro a s ním by měla přijít očista neboli detoxikace organismu po zimě, aby se mohl správně nastartovat do dalšího období a fungovat, jak má. Nestačí však jen samotná detoxikace těla, je podstatné mít mysl i duši v rovnováze. Pokud jsou mysl či duše dlouhodobě přetížené nebo zatížené negativními emocemi, začne se to odrážet na těle. Tomu je třeba včas učinit přítrž, jinak může docházet k různým zdravotním potížím. S detoxikací mysli a duše začněme tedy ihned...

Existuje několik situací, při nichž je mysl a duše zatížená natolik, že nejen tělo tím trpí. Možná „nejjednodušší“ je přetížení prací. S tím lze něco dělat. Všichni samozřejmě víme, že bez práce nejsou koláče, ale všeho s mírou. Pokud dlouhodobě nejsme schopni unést zátěž v práci, je toho na nás moc nebo pracujeme v prostředí, které nám nedělá z nějakého důvodu příliš dobře, tak je na místě zvážit, zda to není vysoká cena za naše zdraví. To se totiž pak už jen horkotěžko opravuje, i přesto že člověk může mít třeba tučné konto. Je těžké skončit v práci a hledat si jinou, ale zdraví máme jen jedno. Pamatujme na to, že stokrát nic umořilo osla a nikdo a nic nestojí za zničené zdraví.
Další možností je tíha minulosti, přítomnosti, křivdy, pomluvy, zlosti, hněvu a podobně. V tomto případě je opravdu třeba dávat pozor, protože zdravotní stav je odrazem emocí. Ty negativní mohou vyústit v řadu zdravotních komplikací. Od bolesti hlavy přes bolesti zad, v krku, onemocnění ledvin, jater, žaludku či třeba srdce až po ty nejzákeřnější. Je dobré tedy odpustit (sobě i ostatním) čerstvé či staré křivdy, bolesti, strasti a různé neshody, a uvidíte, že se vám uleví. Postupně mohou zmizet i potíže, které vás sužovaly.
Co se konkrétně týče minulosti, s tou je těžké se většinou smířit, ale i ta se dělá z nějakého důvodu a slouží dalším účelům. Vše je tak, jak má být. Podstatné je vzít si ponaučení. S pokorou poděkovat za vše, co se nám stalo, a nechat ji navždy jít. Učiní nás to zdravými a šťastnými. Žijte prostě tím, co je teď a tady, a čiňte tak, aby vám bylo dobře hlavně dnes. Všímejte si malých věcí a přestaňte cokoliv od kohokoliv očekávat.
To, co nám druzí říkají, je projevem jejich vlastních vzorců, ke kterým nějakým způsobem přišli. Pokud nechcete být obětí názorů druhých, snažte se nebrat věci tolik osobně, ať už je to chvála nebo křivda. Stejně tak dělejte vše, jak nejlépe dovedete, budete si připadat vyrovnanější.
V rámci detoxikace a očisty mysli i duše si naordinujte také pouze okolí, ve kterém vám je dobře. Zkuste minimalizovat množství lidí, kteří vám něco způsobují, a choďte pokud pouze tam, kde je vám vzájemně dobře.
Zatížení však mohou způsobovat i samotné nemoci, pokud se zdraví nelepší, je dobré zkusit i alternativní varianty a také pokusit se o pochopení nemoci. Říká se, že nemoc je vlastně dar, jen ji musíte správně uchopit a pochopit.
Proces duševní detoxikace si povinně naordinujte nejlépe okamžitě, každý z nás má v sobě totiž něco, co už mělo být dávno pryč. Tak pryč s tím co nejdřív, ať jsme už jen zdraví, šťastní a spokojení.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...